Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aurelijus Skarbalius sunerimęs: „Akivaizdu, kad mes stipriai banguojame“

Lietuvos futbolo A lygos 9 ture lygiosiomis 1:1 su Kauno „Stumbru“ sužaidęs FK „Žalgiris“ antrose rungtynėse iš eilės buvo priverstas tenkintis tik vienu pelnytu tašku. Po mačo „Žalgirio“ ekipos vyriausias treneris Aurelijus Skarbalius pripažino, kad tokia baigtis buvo pelnyta, nors ir nemaloni.
Aurelijus Skarbalius
Aurelijus Skarbalius / Elvio Žaldario nuotr.

„Lygus rezultatas „Žalgirio“ tikrai netenkina, Lietuvos čempionate mes norime tik laimėti. Prieš rungtynes su „Stumbru“ akcentavome, kad negalime įsivelti į jų mėgiamą fizinį, kontaktinį žaidimą. Reikia pasakyti, kad šį kartą mes geriau pasirodėme nei pirmame susitikime Marijampolėje, tačiau jiems vis tiek pavyko mums primesti individualiomis dvikovomis žmogus prieš žmogų pagrįstą žaidimą. Jie savo pasiekė, o mes savo taktinių sumanymų neįvykdėme. Ir, aišku, praleidus įvartį vėl teko vargti. Atsirado stresas, skubėjimas, klaidos“, – pastebėjo „Žalgirio“ vyriausias treneris A.Skarbalius.

Pirmame A lygos rate per 7 rungtynes „Žalgiris“ surinko 14 taškų, o rato pabaigoje rezultatyviose dvikovose įveikė „Trakus“ (3:2) ir Klaipėdos „Atlantą“ (5:2). Tačiau antrą čempionate ratą žalgiriečiai pradėjo dviem lygiosiomis su apatinėje turnyro lentelės dalyje esančiomis komandomis – „Kauno Žalgiriu“ (0:0) ir „Stumbru“ (1:1). A.Skarbaliaus teigimu, kol kas komandai labiausiai trūksta stabilumo.

„Akivaizdu, kad mes čempionate stipriai banguojame. Tai puolimas šlubuoja, tai gynyba. Ir su „Stumbru“, atrodė, kad gynyba dirba gerai, bet jie vis tik sugebėjo mums įmušti. Po pirmo kėlinio peržiūrėjome įvartį ir dar vieną progą, kurią susikūrė varžovai. Ir paklausėme žaidėjų, kaip taip gali būti, kad priešininkas po vieno klaidinančio judesio taip lengvai pabėga nuo mūsų? Atsakymo nebuvo. Tai nėra gerai. Mes matome, kad kai futbolininkai maksimaliai susikaupia, tada varžovai ir nepabėga, ir klaidų bei progų būna mažiau. Antrame kėlinyje „Stumbras“ turėjo vos kelias kontratakas. Bet tą reikia daryti nuo pat rungtynių pradžios“, – pastebėjo 44 metų futbolo specialistas.

VIDEO: A lyga, IX turas / "Žalgiris" 1:1 "Stumbras"

„Žalgirio“ žaidimą antroje rungtynių dalyje pagyvino po keitimo aikštėje pasirodę futbolininkai, o rezultatą išlygino Liviu Antalį pakeitęs puolėjas Louisas Ogana. 22 metų futbolininkui tai buvo pirmasis įvartis vilkint žalią ir baltą aprangą.

„Kai įeina atakuojantys žaidėjai, tikimės, kad jie bus aktyvūs, pastebimi. L.Ogana mūsų nestebina, mes matome, ką jis gali, treniruotėse. Tiesiog, mes retai žaidžiame su dviem puolėjais, tad jam nėra daug progų pasireikšti. Planavome, kad Jeremy Manzorro imsis iniciatyvos aikštės viduryje, padės atlaisvinti erdves. Kelis kartus mums tai pavyko. Bet antrame kėlinyje ieškojome naujų galimybių, stiprinome puolimą, žaidimą po perdavimų iš kraštų. L.Ogana pelnė įvartį po tokio perdavimo, tad mūsų sprendimas pasiteisino“, – teigė A.Skarbalius.

Po rungtynių „Stumbro“ ekipos strategas Mariano Barreto pareiškė, kad jo komanda buvo verta pergalės, o ne lygiųjų. A.Skarbalius šių varžovų trenerio žodžių nesureikšmino.

„Po rungtynių visi būname emocingi, tad reikia atsargiai kalbėti ir vertinti. Varžovai sukūrė kelias progas ir pelnė vieną įvartį. Mes turėjome daugiau progų, ilgiau valdėme kamuolį, bet taip pat įmušėme tik kartą. Sakyčiau, kad lygiosios yra pelnytas rezultatas, jei vertinsime ne vieną, o abu kėlinius“, – santūriai reagavo A.Skarbalius.

Rungtynėse su „Stumbru“ žalgiriečiai prarado ne tik taškus, bet ir du svarbius pagrindinės sudėties žaidėjus. 84 min. traumą po susidūrimo su varžovu patyrė ir rungtynių tęsti nebegalėjo gynėjas Diego Oyarzunas, o pagrindinis „Žalgirio“ atakų dirigentas Tomašas Šimkovičius dar pirmame kėlinyje buvo įspėtas. 31 metų futbolininkui tai buvo jau 4-as įspėjimas čempionate, tad jam teks praleisti artimiausias „Žalgirio“ rungtynes su „Palanga“.

Pasak A.Skarbaliaus, šias netektis turės kompensuoti kiti komandos nariai. „Linas Klimavičius praleido rungtynes su „Stumbru“ dėl Kaune patirtos traumos, bet mes tikimės, kad artimiausiame A lygos ture jis jau galės žaisti. Kita vertus, vidurio gynėjo pozicijoje gali rungtyniauti ir Marko Tomičius.

Tačiau akivaizdu, kad dėl D.Oyarzuno traumos bei T.Šimkovičiaus diskvalifikacijos mūsų laukia nauji iššūkiai. Vis dėlto, kaip jau ne kartą sakiau, komanda susideda ne iš vieno ar dviejų žaidėjų. Mūsų sudėtyje yra 23 futbolininkai, tad tarp jų mes ir ieškosime pamainos traumuotiems bei diskvalifikuotiems žaidėjams“, – teigė A.Skarbalius.

A lygos 10 ture numatyta „Žalgirio“ ir „Palangos“ dvikova įvyks balandžio 28 dieną 13 valandą Klaipėdos dirbtinės dangos aikštėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius