Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Durimis trenkė galingai: Peru nepaliko šansų Australijai

Australija turėjo šansą kabintis už atkrintamųjų šiaudo, tačiau 0:2 pralaimėjo Peru ekipai ir kartu su antradienio varžovais keliauja namo. C grupėje į aštuntfinalį pateko Prancūzija ir Danija.
Australija – Peru
Australija – Peru / „Scanpix“ nuotr.

36-rius metus trukęs peruiečių pasaulio čempionatų laukimas baigėsi futbolo švente, kurią tribūnose kūrė audringi sirgaliai.

Tam, kad patektų į aštuntfinalį, australams reikėjo laimėti prieš Peru ir tikėtis danų nesėkmės rungtynėse su Prancūzija, tačiau scenarijus buvo priešingas.

Jau nuo rungtynių pradžios peruiečiai atrodė geriau nei australai, o švieslentėje tai atsispindėjo 18-ąją minutę, kai puikų įvartį pelnęs Andre Carrillo išvedė Peru į priekį.

Australams reikėjo gelbėtis, bet iki pertraukos jie į šturmą nekilo, nors varžovų vartams ne kartą pagrasino.

Maža to, iškart po pertraukos 50-ąją minutę kamuolį į vartus pasiuntė Paolo Guerrero, kuris prie pirmojo įvarčio prisidėjo rezultatyviu perdavimu.

Jokių rimtų šturmų nepademonstravusi Australijos komanda buvo bedantė ir kieto Peru riešuto neperkando.

Rungtynių eiga. Australija – Peru

Antras kėlinys

85 min. Panašu, kad abi komandos susitaikė su tokia rungtynių baigtimi ir galvoja ne apie įvarčius, o apie atostogas, kurios prasidės už penkių minučių.

69 min. Laikas bėgo, tačiau australai, nors atrodė gyviau, prie varžovų priartėti nesugebėjo.

60 min. Australijos treneris į aikštę metė 38-rių veteraną Timą Cahillą, kuris iškart tapo pastebima figūra.

50 min. Dar vienas Peru rinktinės įvartis! Prie pirmojo įvarčio rezultatyviu perdavimu prisidėjęs Paolo Guerrero šįkart pasižymėjo pats. Nors mušti reikia australams, futbolą žaidžia Peru – 0:2.

Pirmas kėlinys

45 min. Nors Australija, kuriai pergalė būtina, atsilikinėjo, tačiau nespaudė varžovų ir nekūrė pavojaus prie oponentų vartų.

34 min. Kokia Australijos proga! Prieš pat vartus išniro M.Leckie, kuriam siųstą kamuolį paskutinę akimirką už aikštės ribų nukreipė peruiečiai.

32 min. M.Leckie sukėlė rimtą pavojų, tačiau įmušti nepavyko, o teisėjas dar ir nuošalės vėliavėlę pakėlė.

28 min. Nebloga Australijos rinktinės ataka užsibaigė be rimtesnės grėsmės Peru vartams.

18 min. Įvartis! Andre Carrillo surado Paolo Guerrero siųstą perdavimą ir įspūdingu smūgiu išvedė Peru ekipą į priekį – 0:1.

9 min. M.Jedinakas itin pavojingai kėlė koją, kuri surado varžovo veidą, todėl australas nubaustas geltona kortele.

7 min. Nors Australijai labai reikėjo įvarčių, ši rinktinė kol kas stačia galva į puolimą nenėrė.

Startinės komandų sudėtys:

Australija: Matas Ryanas („Brighton“, Anglija), Markas Milliganas („Al Ahli“, Saudo Arabija), Mathew Leckie (Berlyno „Hertha“, Vokietija), Tomi Juricius („Luzern“, Šveicarija), Robbie Kruse („Bochum“, Vokietija), Aaronas Mooy („Huddersfield Town“, Anglija), Mile'as Jedinakas (Birmingemo „Aston Villa“, Anglija), Azizas Behichas („Bursaspor“, Turkija), Joshas Risdonas („Western Sydney Wanderers“), Trentas Sainsbury (Ciuricho „Grasshoppers“, Šveicarija), Tomas Rogicius (Glazgo „Celtic“).

Peru: Pedro Gallese („Veracruz“, Meksika), Andersonas Santamaria („Puebla“, Meksika), Miguelis Trauco (Rio de Žaneiro „Flamengo“, Brazilija), Christianas Cueva („Sao Paulo“, Brazilija), Paolo Guerrero („Flamengo“, Brazilija), Renato Tapia (Roterdamo „Feyenoord“, Nyderlandai), Christianas Ramosas („Veracruz“, Meksika), Luisas Advincula („Lobos Buap“, Meksika), Andre Carrillo („Watford“, Anglija), Yoshimaras Yotunas („Orlando City“, JAV), Edisonas Floresas („Aalborg“, Danija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius