Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Baisi realybė: pasaulio čempionato Katare objektuose kas savaitę žūsta 12 žmonių

Tarptautinė profsąjungų federacija paskelbė šokiruojančius skaičius, teigdama, jog po ketverių metų Katare vykstančio pasaulio futbolo čempionato statybos kiekvieną savaitę nusineša po 12 gyvybių.
Kataras
Kataras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dauguma jų yra imigrantai iš vargingų šalių. Teigiama, kad pasaulio pirmenybių objektuose jau dabar dirba per 1,2 mln. darbininkų iš svečių šalių.

Maža to, netolimoje ateityje Kataras planuoja pasikviesti dar apie milijoną darbininkų.

Vyrai miršta ne tik dėl nelaimingų incidentų, bet ir dėl apgailėtinų darbo sąlygų. Darbininkams tenka iškęsti alinantį 50 laipsnių karštį. Taip pat teigiama, kad užfiksuotas ne vienas atvejis, kai darbų užsakovai nemoka sutartų atlyginimų, paima atvykėlių pasus ir draudžia darbininkams kreiptis į savo šalių konsulatus.

Indijos ambasadorius Katare pranešė, jog per penkis pirmus šių metų mėnesius statybose žuvo 82 šios šalies gyventojai, o dar 1460 skundėsi nepakenčiamomis darbo sąlygomis.

70 Nepalo piliečių sugebėjo pabėgti į konsulatą, o tuomet ištrūkti namo. Teigiama, kad statybų vykdytojai buvo pasisavinę jų dokumentus, nemokėjo darbo užmokesčio ir grasino susidorojimu.

Palyginimui, statant 2014 metų Sočio olimpinių žaidynių arenas žuvo 60 darbininkų, ruošiantis 2014 metų planetos futbolo pirmenybėms – vos 10.

Tuo tarpu Katare vyksiantis čempionatas jau dabar nusinešė 4 tūkstančius gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius