Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 04

Balsas iš Atėnų: „Graikijos stipriausi klubai jau pradėjo Valdo Dambrausko medžioklę“

Graikijos žiniasklaidoje vėl mirga Valdo Dambrausko pavardė. Antrą sezoną Kretos saloje dirbantis 46-erių specialistas iš Pakruojo su kukliu Herakliono OFI klubu meta pirštinę šios šalies futbolo milžinams.
Valdas Dambrauskas
Valdas Dambrauskas / OFI nuotr.

Graikijos Superlygos pirmenybės dar tik prasidėjo, sužaisti septyni turai, bet ir jų užteko, kad apie futbolą rašantys graikų žurnalistai vis garsiau kalbėtų apie Herakliono futbolo atgimimą.

1925 metais įkurtas OFI „aukso amžių“ išgyveno devintajame dešimtmetyje, kai klubui vadovavo Vardinogiannių šeima, kuriai tuo metu priklausė ir Atėnų „Panathinaikos“.

Tuometinės sėkmės architektu įvardijamas olandas Eugène'as Gerardsas, 1986-aisiais atvedęs Kretos komandą prie Graikijos pirmenybių sidabro, o dar po metų laimėjęs ir šalies taurės trofėjų.

Vėliau OFI išsikvėpė, komandos rezultatai ėmė prastėti, pasipriešinti didžiajam Graikijos futbolo penketui („Olympiakos“, „Panathinaikos“, AEK, „Aris“ ir PAOK) buvo vis sunkiau.

Tačiau praėjusį spalį viskas ėmė keistis.

Į penktąją pagal dydį Viduržemio jūros salą atvykęs tylus ir ramus lietuvis čia ėmė statyti savo svajonę bei vos per metus grąžino OFI sirgaliams viltį.

Graikijos pirmenybių dugne komandą radęs V.Dambrauskas debiutinį sezoną su OFI baigė septintoje vietoje, o šiemet kėsinasi į dar aukštesnes pozicijas.

OFI nuotr./Valdas Dambrauskas
OFI nuotr./Valdas Dambrauskas

Sezono starte salos komanda patiesė Salonikų PAOK ir „Aris“, o praėjusį savaitgalį savo aikštėje 2:0 ant menčių paguldė ir dabartinį šalies čempioną Atėnų AEK.

Šiuos rezultatus V.Dambrausko auklėtiniai pasiekė ne atsitiktinai, o žaisdami akiai patrauklų ir dažnai netgi dominuojantį futbolą, puikiai suprasdami savo stiprybes ir minusus.

Tarp tarp šių skambių pergalių buvo ir lygiųjų virtinė su vidutiniokais bei kol kas vienintelis pralaimėjimas Tripolio „Asteras“ ekipai, tačiau bendro paveikslo tai nekeičia.

OFI šiuo metu Graikijos čempionate užima ketvirtą poziciją ir nepralaimi jau penkių mačų iš eilės.

Graikų žurnalistai sutartinai Herakliono komandą vadina vienu nepatogiausių varžovų šalies futbolo grandams ir išskiria kruopštų bei solidų trenerio darbą.

Plika akimi matyti, kad dabartinis OFI – Valdo Dambrausko komanda.

OFI nuotr./Valdas Dambrauskas ir OFI
OFI nuotr./Valdas Dambrauskas ir OFI

„Valdas Dambrauskas sulaukia didžiulės Graikijos futbolo sirgalių ir OFI varžovų pagarbos bei komplimentų. Dėl savo gabumų ir mentaliteto jis per vienerius metus pakeitė OFI futbolo įvaizdį.

Pamenu, kai prieš šį sezoną jis vos keliais žodžiais aiškiai išdėstė savo viziją – dominuoti, kurti ir patekti į stipriausių komandų šešetą (Graikijos čempionatas skyla į dvi dalis ir antroje sezono pusėje dėl medalių kovoja šešios stipriausios komandos – aut. past.). Akivaizdu, kad įgyvendinti tikslus aikštėje jam pavyksta puikiai, o kaip bus su vieta turnyro lentelėje, paaiškės vėliau“, – 15min pasakojo vieno įtakingiausių ir didžiausių Graikijos sporto tinklalapio SDNA žurnalistas Giannis Georgopoulas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius