Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusija pribloškė: koronaviruso fone į stadionus vėl sukvietė žiūrovus

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašena į kovą su koronavirusu telkia traktoriaus terapija. Neįprastą metodą koronaviruso pandemijos fone pasiūlė ir Baltarusijos futbolo lyga – ji vėl kviečia žmones į stadionus.
Baltarusijoje futbolo sezonas prasidėjo kaip įprasta
Baltarusijoje futbolo sezonas prasidėjo kaip įprasta / „Scanpix“ nuotr.

Baltarusijos futbolo federacijos vadovas Vladimiras Bazanovas informavo, kad nėra reikalo panikuoti – Baltarusijos Premier lygos sezonas startuoja su žiūrovais tribūnose, nors aplinkui siaučia koronavirusas.

Dėl koronaviruso sustabdyti Anglijos Premier lygos, Ispanijos La Ligos, Italijos Serie A, Vokietijos Bundesliga, Prancūzijos Ligue 1 čempionatai, atšauktas 2020-ųjų Europos čempionatas ir 2020-ųjų Amerikos pirmenybės.

Bet Baltarusijai į tai nusispjaut.

Ketvirtadienį sezono atidarymo dieną sužaisti du mačai. Rungtynes Minske stebėjo apie 750, Salihorske – apie 1400 žmonių.

Baltarusijoje iki penktadienio užfiksuotas 51 koronaviruso atvejis be mirčių.

„Dėl kokių priežasčių mes turėtume nepradėti sezono? Ar mūsų šalyje paskelbta nepaprastoji padėtis? – nesuprato V.Bazanovas. – Tai nėra kritinė situacija, todėl nusprendėme pradėti sezoną kaip įprasta.“

Baltarusis pridūrė, kad Europoje daug lygų organizuoja rungtynes be žiūrovų, tačiau daug sirgalių vis tiek buriuojasi aplink stadionus.

„Būtų beprasmiška rungtynes žaisti be žiūrovų“, – pabrėžė Baltarusijos futbolo federacijos vadovas.

Patikslintas apie kaimyninių šalių pavyzdžius stabdyti čempionatus ir pasaulyje siaučiančią pandemiją, V.Bazavonas pratrūko: „Dėl Dievo meilės, tam nėra jokios būtinybės. Nėra jokios panikos. Situacija Baltarusijoje dar nėra tokia, kad reikėtų viską uždaryti. Kam eskaluoti šią temą?“

Tą pačią dieną, kai Baltarusijos Premier lyga sugrįžo į stadionus, Anglijos Premier lyga pratęsė čempionato sustabdymo terminą iki balandžio 30 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius