Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Baltarusijos opozicija ragina griežtinti sankcijas šalies futbolo rinktinei

Baltarusijos futbolo rinktinė jau pašalinta iš UEFA ir FIFA turnyrų, bet šios šalies opozicijos atstovai siekia dar griežtesnių sankcijų.
UEFA Tautų lyga: Lietuva - Baltarusija
UEFA Tautų lyga: Lietuva - Baltarusija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą, o Baltarusijai padedant Vladimiro Putino režimui, šalių-agresorių nacionalinės komandos buvo išmestos iš tarptautinių futbolo varžybų.

Be to, Rusijai ir Baltarusijai uždrausta žaisti tarptautines rungtynes savo teritorijose.

Dėl to baltarusiai per pastarąją savaitę du draugiškus mačus žaidė Azijoje – kovo 25-ąją jie Jungtiniuose Arabų Emyratuose 3:0 nugalėjo Indiją, o po trijų dienų Bahreine 1:0 įveikė šeimininkų rinktinę.

Bet Baltarusijos opozicijos atstovai, kuriems vadovauja Lietuvoje esanti Sviatlana Cichanouskaja, ragina iš baltarusių rinktinės atimti galimybę žaisti ir už savo šalies ribų.

Baltarusijos sporto solidarumo fondas, kuriam vadovauja Baltarusijos plaukikė Aliaksandra Gerasimenija, naujausiame pranešime informavo apie kreipimąsi į Europos ir Azijos futbolo federacijas.

„Sporto solidarumo fondas kreipėsi į Europos ir Azijos futbolo federacijas su raginimu atimti iš Baltarusijos futbolo rinktinės galimybę žaisti neutraliose šalyse. Fondas siekia tokio draudimo dėl represijų Baltarusijos futbole“, – teigiama pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius