-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Bangą“ paskutinę minutę palaužęs V.Čeburinas: „Svarbiausia – pasiektas tikslas“

Po dramatiškos pergalės prieš Gargždų „Bangą“ sostinėje Vilniaus „Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas pažymėjo, jog svarbiausia pasiektas tikslas, o rungtynes nulėmęs Nemanja Ljubisavljevičius pripažino, jog pabaigoje lydėjo sėkmė.
Vladimiras Čeburinas
Vladimiras Čeburinas / Elvio Žaldario nuotr.

„Žalgiris“ pirmavo pačioje rungtynių pradžioje, bet leido varžovams rezultatą išlyginti. Vilniečiams vėliau niekaip nesisekė pralaužti „Bangos“ gynybos iki pat paskutinės pridėtinio laiko minutės, kuomet N.Ljubisavljevičiaus smūgis pasiekė tikslą – iškovota pergalė 2:1. Verta pažymėti, kad „Banga“ ilgą laiką žaidė be vieno pašalinto žaidėjo.

VIDEO: Trenerio komentaras | Čeburin | Žalgiris - Banga | Coach reaction [CC]

„Pradžioje buvo greitas įvartis, viskas pagal tai ko tikėjomės ir kam ruošėmės, ką kalbėjome apie varžovą, jo stiprias ir silpnas puses. Įmušėme, varžovas gavo raudoną kortelę, žaidėme su žaidėjo persvara. Praleidome greitą įžaidimą iš standarto, į baudos aikštelę – įvartis.

Visas jėgas metėme ieškoti pergalingo įvarčio. Svarbiausia, jog savo tikslą pasiekėme, nors ir per pridėtinį laiką, nes buvo daug stabdymų. Bravo žaidėjams už atsidavimą. Ne viskas pavyko kaip norėjome, nes varžovų gynyba buvo tanki. Ne visuomet perdavimai pasiekdavo žaidėjus. Vyko daug kovos, bet svarbiausia rezultatas“, – kalbėjo V.Čeburinas.

VIDEO: 12 turo santrauka: „Žalgiris“ – „Banga“ (2022-05-04)

Analizuodamas ko trūko, kad įvartis būtų pasiektas anksčiau, treneris pažymėjo ir prastą realizaciją, ir gerą varžovų gynybą.

„Sukūrėme nemažai progų, bet iš jų nesugebėjome išpešti daug naudos. Kai varžovai lieka be vieno žaidėjo, tai jiems tampa kaip ekstra motyvacija. Banga šiandien gynėsi labai efektyviai. Varžovui reikia atiduoti pagarbą, bravo „Bangai“. Jie gynėsi, atsitraukę, nors ir buvo daug dvikovų. Raudona kortelė buvo kaip papildomas akstinas jiems. Galbūt jie turėjo ir sėkmės, kad perdavimai į baudos aikštelę nepasiekdavo mūsų žaidėjų. Tačiau sukurtų progų nerealizavome. Visgi labai svarbu, jog išlaukėme savo momento ir mušėme tą įvartį“, – sakė treneris.

„Įmušėme paskutinę minutę, tuo džiaugiamės. Tačiau tai nebuvo geriausios mūsų rungtynės. Nesukūrėme daug progų. Turime pripažinti, kad mums šiandien pasisekė, – kalbėjo N. Ljubisavljevičius – Jie žaidė labai atsitraukę, neturėjome daug erdvių. Buvo tikrai sunku. Žinome, kad „Bangos“ komanda gerai ginasi, tai daro kompaktiškai. Jie laukė mūsų klaidų ir galimybių kontraakuoti. Prieš juos buvo sunku, kaip ir visuomet.“

VIDEO: Kitu kampu | Žalgiris - Banga | Ljubisavljevic | Behind the scenes

Gynėjas iš Serbijos yra įmušęs du įvarčius „Žalgirio“ gretose – ir abu kartus pasižymėjo prieš „Bangą“.

„Po atmetimo iš krašto Mantas Kuklys man perdavė kamuolį ir tiesiog mušiau. Nemačiau kitų variantų, ką daryti su kamuoliu. Pasisekė, nes kamuolys dar palietė varžovą ir įskriejo į vartus“, – sakė žaidėjas.

Sekmadienį žalgiriečiai pradės kovas „Hegelmann LFF taurės“ turnyre kur susitiks su „Džiugo“ komanda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius