-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bankrutuoja anglų futbolo klubas „Portsmouth“

Apie 60 mln. svarų sterlingų (234 mln. litų) skolų turintis „Portsmouth“ tapo pirmuoju „Premier“ lygos klubu, kuriam bus taikoma bankroto procedūra. Iš klubo bus atimti 9 taškai ir jis veikiausiai kris į žemesnį divizioną, praneša BBC.
„Portsmouth“ skolos sieka 60 mln. svarų sterlingų
„Portsmouth“ skolos siekia 60 mln. svarų sterlingų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Bankrotas

Net keturi potencialūs pirkėjai ir dabartinis klubo savininkas Balramas Chainrai nesugebėjo iki nustatyto termino sutarti dėl pardavimo. 1998–2006 metais „Portsmouth“ klubo vadovo pareigas ėjęs Milanas Madaričius apgailestavo dėl tokios situacijos.

„Iš tiesų labai liūdna. Taip neteisinga dėl klube dirbančių žmonių. Tikiu, kad klubas, sporto visuomenė ir visi miesto futbolo gerbėjai sugebės išbristi iš šios situacijos, – BBC sakė jis. – Klubas niekuomet nemirs. Jis turi liūto širdį. Sirgaliai myli komandą ir bus su ja visuomet. Jie tikrai to nenusipelno.“

Penktadienį klubo interneto svetainėje išplatintas sprendimas užbaigė visos savaitės spekuliacijas dėl klubo ateities. Žinoma, tai rimtas smūgis ir „Premier“ lygos reputacijai. „Portsmouth“ klube tiesiogiai ir netiesiogiai dirbo apie 600 žmonių, kurie per ateinančius kelis mėnesius neteks darbo.

„Portsmouth“ Anglijos lygoje užima paskutinę 20-ą vietą. Per 26 rungtynes komanda iškovojo 4 pergales, 4 dvikovas sužaidė lygiosiomis ir patyrė 18 pralaimėjimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius