Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelona“ futbolo atstovai triumfavo Ispanijos „Primera“ lygos rinkimuose

Metų pabaigoje Ispanijos čempionato rengėjai tradiciškai apdovanojo geriausius praėjusio sezono futbolininkus ir trenerius. Profesionalų futbolo lygos (Liga Nacional de Futbol Profesional) surengtuose rinkimuose be konkurencijos triumfavo „Barcelona“ klubo atstovai, susižėrę absoliučią daugumą apdovanojimų.
Lionelis Messi (dešinėje) ir Cescas Fabregasas (kairėje)
Lionelis Messi (dešinėje) ir Cescas Fabregasas (kairėje) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Geriausiu praėjusio sezono vartininku buvo pripažintas Katalonijos klubo vartų sargas Victoras Valdesas, geriausiu gynėju išrinktas „Barcelona“ klubui atstovaujantis prancūzas Ericas Abidalis.

Geriausio saugo apdovanojimas atiteko Katalonijos ekipos dispečeriui Xavi Hernandezui, o geriausiu atakuojančiu saugu išrinktas Andresas Iniesta.

Abu šie futbolininkai yra tie, kurie su Ispanijos rinktine tapo Europos bei planetos čempionais, o su „Barcelona“ klubu iškovojo visus įmanomus trofėjus. Futbolo specialistų jie pagrįstai yra vadinami geriausia vidurio saugų pora pasaulyje.

Praėjusio sezono geriausiu „Primera“ lygos puolėju pripažintas „Barcelona“ ekipos lyderis bei „Auksinio kamuolio“ savininkas Lionelis Messi, kuriam atiteko ir antras apdovanojimas. Argentinietis tapo absoliučiai geriausiu Ispanijos pirmenybių futbolininku.

Rinkimų rengėjai geriausio trenerio apdovanojimą įteikė „Barcelona“ komandos strategui Josepui Guardiolai. Jo vadovaujama komanda šalies čempione tapo trejus metus iš eilės.

Ir tik sparčiausiai progresuojančio futbolininko padovanojimas atiteko ne Katalonijos, o baskų klubo atstovui. Tokiu žaidėju pripažintas Ikeras Munianas iš Bilbao „Athletic“ klubo.

Beje, „Barcelona“ komandos atstovai neliko be apdovanojimų ir vertinant antro pagal stiprumą šalies diviziono žaidėjus. Labiausiai patobulėjusiu pripažintas Katalonijos jaunimo akademijos komandos gynėjas Marcas Bartra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius