-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Barcelona“ išsisuko: draudimas pirkti žaidėjus buvo sustabdytas

Ispanijos čempionė „Barcelona“ visgi galės išlaidauti šios vasaros žaidėjų turguje. Klubo apeliacija bus svarstoma ir sprendimas uždrausti klubui įsigyti žaidėjus bent kol kas sustabdytas.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šio mėnesio pradžioje FIFA drausmės komisija nubaudė Ispanijos futbolo federaciją ir „Barcelona“ klubą už jaunųjų, nesulaukusių aštuoniolikos, futbolininkų perėjimo iš ekipos į ekipą reglamento nesilaikymą ir jų neteisėtą registravimą.

Kaip skelbia FIFA puslapis, „Barcelona“ nuo 2009 metų iki 2013-ųjų net 10 kartų pažeidė jaunimo perėjimo iš komandos į komandą reglamentą, tad buvo būtina imtis ne prevencijos, o jau veiksmų.

„Barcelona“ klubui FIFA uždraudė du perėjimo iš ekipos į klubą ciklus vykdyti vidinius bei tarptautinius žaidėjų pardavimus ar pirkimus bei nubaudė komandą 450 tūkst. Šveicarijos frankų (369 tūkst. eurų) bauda. 

„Barcelona“ nesutiko su tokiu FIFA sprendimu ir pateikė apeliaciją, kuri bus svarstoma šią vasarą. Apeliacinio komiteto vadovas Larry Mussendenas teigė, kad apeliacija nebus išnagrinėta iki liepos 1 dienos, kai prasidės vasaros perėjimų langas, todėl draudimas turėjo būti sustabdytas.

Šis sprendimas atriš rankas „Barcelona“ vadovams įsigyti naujų žaidėjų jau šią vasarą. Vienas iš pagrindinių kandidatų papildyti komandą yra „Chelsea“ gynėjas Davidas Luizas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius