-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelona“ klubui siekti triuškinančių pergalių padeda net Vatikanas?

Ar gali būti, kad „Barcelona“ futbolo klubui siekti triuškinančių pergalių padeda pats Vatikanas? Galbūt skamba juokingai, tačiau po antradienio naktį pasibaigusių UEFA Čempionų lygos atsakomųjų rungtynių su „Milan“ ekipa „Barcos“ sirgaliai netruko atrasti įdomią sąsają.
Rungtynių akimirka Barselonoje
Rungtynių akimirka Barselonoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasirodo, kad Katalonijos ekipa jau trečią kartą rungtynes žaidė, kuomet katalikų pasaulis rinko naują popiežių, ir trečiąjį kartą laimėjo triuškinančiu skirtumu.

Antradienį „Barcelona“ tapo pirmąja komanda Čempionų lygos istorijoje, sugebėjusia patekti į kitą atkrintamųjų varžybų etapą, kuomet pirmąją dvikovą pralaimėjo dviejų įvarčių skirtumu.

Po dviejų Lionelio Messi bei Davido Villa ir Jordi Alba įvarčių „Barca“ 4:0 nušlavė „Milan“ ir pratęsė kovą dėl prestižiškiausio klubinio futbolo trofėjaus.

Tuo tarpu Vatikane antradienį prasidėjo istorinė konklava – popiežiaus rinkimai. Siksto koplyčioje susirinkę kardinolai popiežiaus neišsirinko.

1922 metais mirus popiežiui Benediktui XV Vatikane susirinkę kardinolai popiežių rinko ilgiausiai 20-ajame amžiuje. Galiausiai vasario 6-ąją dieną naujuoju popiežiumi buvo išrinktas Pijus XI.

Šios konklavos metu „Barcelona“ vasario 2-ąją „Servette“ klubą sutriuškino net 6:1.

Kitas kartas buvo 1978-aisiais, kuomet mirė popiežius Paulius VI, o vietoj jo buvo išrinktas Jonas Paulius I, kuris mirė vos po 33-iejų dienų.

Šios konklavos metu „Barca“ spalio 14-ąją 4:0 sutriuškino „UD Las Palmas“ ekipą.

Pažvelgus į šią „Barcos“ rungtynių ir Vatikano popiežiaus rinkimų istoriją, galime teigti, kad trečiadienį naujasis popiežius dar nebus išrinktas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius