Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelona“ laimėjo, bet į Čempionų lygos finalą žengė „Inter“ (nuotraukos, video)

UEFA Čempionų lyga šį sezoną turės naują čempioną. Titulą gynusi „Barcelona“ (Ispanija) vienuolikė trečiadienį buvo eliminuota turnyro pusfinalyje.
Lionelis Messi po mačo neslėpė apmaudo
Lionelis Messi po mačo neslėpė apmaudo. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Barcelona“ futbolininkai trečiadienį daminavo per visą mačą ir namuose laimėjo atsakomąsias pusfinalio serijos su Milano „Inter“ (Italija) rungtynes rezultatu 1:0 (0:0), tačiau į kitą etapą žengė Italijos čempionai, kurie prieš savaitę savo tvirtovėje buvo iškovoję pergalę dviejų įvarčių persvara (3:1).

 Trečiadienį žaidimas stadione „Nou Camp“, rodos, vyko tik vienoje aikštelės pusėje. Net 75 procentus laiko kamuolį kontroliavusi „Barcelona“ vienuolikė tvirtai laikė mačo vadžias savo rankose, tačiau katalonams nesisekė tokios persvaros paversti įvarčiais.

Priežastis – patikimai ir pasiaukojamai besiginantys „Inter“ žaidėjai, kurie didžiąją mačo dalį buvo priversti žaisti mažesnėmis pajėgomis. Mat 28 minutę už dvi geltonąsias korteles iš aikštelės buvo išvytas Thiago Motta.

Pralaužti svečių gynubos užtvaras „Barcelona“ futbolininkams pavyko tik pačioje mačo pabaigoje – pasižymėjo gynėjas Gerardas Pique (84 min.).

Šeimininkai buvo įmušę ir dar vieną įvartį, kuris katalonams būtų atvėręs duris į Čempionų lygos finalą, tačiau arbitras taiklaus Bojano Krkičiaus smūgio neįskaitė, nes prieš tai užfiksavo žaidimą ranka.

Verta pabrėžti, jog „Barcelona“ žaidėjai dominavo beveik visose statistikos grafose: atliko 15 smūgių į vartus prieš vienintelį varžovų bandymą (smūgiai į vartų plotą – 4 prieš 0), sėkmingai komandos draugams atidavė net 555 perdavimus (89 proc.), „Inter“ – vos 67-is (42 proc.).

Vis dėlto po dvikovos stadione „Nou Camp“ triumfavo Jose Mourinho auklėtiniai.

Gegužės 22 dieną Madride, stadione „Santiago Bernabeu“, vyksiančiame finale „Inter“ ginklus surems su Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) vienuolike. Ši ekipa į finalą žengė pusfinalyje bendru rezultatu 4:0 sutriuškinusi Liono „Olympique“ (Prancūzija) klubą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius