-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„El Clasico“ baigėsi „Real“ pažeminimu Barselonoje (nuotraukos, video)

Štai jums ir pirmoji sezono „El Clasico“ dvikova. Štai jums ir Ispanijos futbolo čempionato spektaklis tarp „Barcelona“ ir Madrido „Real“. Mažai kas tikėjo, kad šeimininkai varžovus iš Madrido palauš triuškinama persvara 5:0. Be jokios abejonės, tai svečiams – skaudus antausis, kur kas skaudesnis nei prarasti trys taškai ir antroji vieta turnyro lentelėje.
Ant „Barcelona“ marškinėlių puikuosis naujo rėmėjo logotipas
„Barcelona“ ir Madrido „Real“ akistata / „Scanpix“ nuotr.

Stadione „Camp Nou“ pergalingos gerbėjų dainos prasidėjo jau pirmame kėlinyje. „Barcelona“ perėmė iniciatyvą į savo rankas nuo pat pirmų minučių ir kontroliavo situaciją visas rungtynes. Pirmasis įvartis į Madrido „Real“ žvaigždyno vartus skriejo jau 10-ąją susitikimo minutę. Pasižymėjo saugas Xavi.

Prabėgus vos septynioms minutėms „Barcelona“ persvarą padvigubino puolėjas Pedro, tačiau net ir po dar vienos sėkmingos atakos šeimininkai tęsė greitą, agresyvų puolimą. Pirmasis kėlinys baigėsi „Barcelona“ persvara 2:0.

Antrajame kėlinyje prasidėjo tikras pragaras svečiams iš Madrido. 54-ą minutę pasižymėjo „Barcelona“ puolėjas Davidas Villa, o po dviejų minučių pelnė savo antrą įvartį ir persvarą padidino iki 4:0.

Paskutinę pagrindinio laiko minutę triuškinamą pergalę rezultatu 5:0 įtvirtino Jeffrenas Suarezas.

Po šios dvikovos „Barcelona“ su 34 taškais pakilo į pirmąją turnyro lentelės vietą, o Madrido „Real“ su 32 taškais nukrito į antrąją.


Prieš rungtynes

Net ir atsižvelgiant į šių komandų istorines dvikovas, būtent šio vakaro mačas yra laikomas išskirtiniu. „Barcelona“, vis dar daugelio laikoma geriausia ekipa planetoje, susigrums su šį sezoną varžovus šluojančia Jose Mourinho Madrido „Real“ kariauna. Svečių tikslas vienas – nuversti katalonus nuo sosto Ispanijoje ir perimti galingiausio klubo vardą.

Mačo laukiama dar ir dėl to, kad „Real“ šį sezoną demonstruoja puikų atakuojamo pobūdžio futbolą ir Ispanijoje pagal pelnytus įvarčius nenusileidžia tuo garsėjančiai katalonų ekipai – abi komandos įmušė po 33 įvarčius.

Komandų naujienos

„Barcelona“: problemų dėl traumų nėra – vienintelis svarbus žaidėjas, praleisiantis pirmadienio rungtynes, yra gynėjas Gabrielis Milito.

Madrido „Real“: J.Mourinho turėjo didesnį pagrindą nerimauti, bet ir Ricardo Carvalho, ir Sami Khedira, ir Gonzalo Higuainas yra pasirengę žaisti. Tiesa, Kaka ir Fernando Gago aikštėje tikrai nepasirodys.
 

1 kėlinys

Komandos rungtynes pradės tokia startine sudėtimi:

„Barcelona“: Victoras Valdezas (vartininkas); Abidalis, Gerradas Pique, Carlesas Puyolis, Dani Alvesas (keturi gynėjai); Abdresas Iniesta, Sergio Busquetsas, Xavi (trys saugai); Davidas Villa, Lionelis Messi, Pedro (trys puolėjai). 4-3-3.

Madrido „Real“: Ikeras Casillasas (vartininkas); Marcelo, Pepe, Ricardo Carvalho, Sergio Ramosas (keturi gynėjai); Xabi Alonso, Sami Khedira (du atraminiai saugai), Di Maria, Mesutas Ozilas, Cristiano Ronaldo (atakuojantys saugai); Benzema (puolėjas) 4-2-3-1.

1 kėlinys 1 min.

Spektaklis prasideda! Paskutinę minutę G.Higuaniną puolėjo grandyje pakeičia Benzema. Stadione „Camp Nou“ lyja...

1 kėlinys 4 min.

„Barcelona“ vartininkas V.Valdesas guli ant vejos. Jis susižeidžia petį.

1 kėlinys 5 min.

„Barcelona“ spaudžia varžovus nuo pat pirmų minučių. L.Messi po kampinio vos nepavyko nuginkluoti priešininkų vartininko I.Casillaso. Virpstas ir kamuolys vartuose neatsiduria.

1 kėlinys 10 min.

„Barcelona“ išsiveržia į priekį. Greitas įvartis „El Clasico“! Xavi išveda savo komandą į priekį.

1 kėlinys 12 min.

Di Maria pavojingai smūgiuoja. Pirmasis kampinis prie šeimininkų vartų. Nieko pavojingo sukurti nepavyksta.

1 kėlinys 14 min.

Svečiai iniciatyvos atiduoti neketina. Jie puola ir tai daro labai intensyviai. J.Mourinho auklėtiniai vis dažniau atsiduria priešininkų baudos aikštelėje.

1 kėlinys 17 min.

Dar vienas šeimininkų įvartis!!!

1 kėlinys 17 min.

2:0 priekyje „Barcelona“, pasižymi Pedro ir šeimininkai priverčia šėlti visus savo gerbėjus. Trečiasis Pedro įvartis šį sezoną.

1 kėlinys 21 min.

Kol kas J.Mourinho labiausiai nerimą kelti turėtų auklėtinių gynyba. Kamuolį didžiąją dalį laiko kontroliuoja šeimininkai. Žinoma, žiūrovai mėgaujasi tuo, ką mato.

1 kėlinys 28 min.

Net ir pirmaudami dviejų įvarčių persvara šeimininkai nemažina tempo. Jie vis dar kontroliuoja kamuolį ir kuria kur kas pavojingesnes atakas nei varžovai. Kada pabus karališkasis klubas?

1 kėlinys 30 min.

Kas vyksta stadione? Muštynės???

1 kėlinys 30 min.

Nieko sau. C.Ronaldo stumia varžovų trenerį P.Guardiolą. Trenerį gina Iniesta. Kyla sąmyšis. Kuo jis baigsis?

1 kėlinys 33 min.

Žinoma, C.Ronaldo ir V.Valdezas gauna geltonąsias korteles. Regis, aistros aprimo, bet spektaklis neįtikėtinas.

1 kėlinys 34 min.

Teisėjas bando valdyti situaciją stadione. D.Villa užsidirba geltonąją kortelę varžovų aikštės pusėje, bet C.Ronaldo baudos smūgis skrieja palei virpstą.

1 kėlinys 44 min.

Aistros tęsiasi... L.Messi griūva ant žolės. Carvalho kepšteli alkūne L.Messi į veidą, bet argentinietis daugiau vaidina nei kenčia skausmą...

1 kėlinys 45 min.

Pirmas kėlinys baigiasi. Pirmoji rungtynių dalis pateisina rungtynių ažiotažą. Priekyje 2:0 „Barcelona", o kiek dar emocijų padovanojo pimasis kėlinys. Likite su 15min.lt.

2 kėlinys 48 min.

Vėl aktyviau antrą kėlinį pradeda pirmaujantys šeimininkai. Primename, kad 10-ą minutę pasižymėjo Xavi, 17-ą minutę rezultatą padvigubino Pedro.

2 kėlinys 54 min.

„Camp Nou“ triumfuoja! „Barcelona“ muša trečią įvartį!!! Pasižymi D.Villa. O čia jau ir triuškinimas prasideda...

2 kėlinys 57 min.

Košmaras J.Mourinho, košmaras I.Casillasui, košmaras „Real“ ir jų gerbėjams. Kas gali juos išgelbėti nuo triuškinamos nesėkmės?

2 kėlinys 57 min.

Kas darosi stadione? 4:0!!!

2 kėlinys 57 min.

„Barcelona“ triumfuoja... D.Villa muša antrą savo įvartį ir pirmąjį savo įvartį „El Clasico“.

2 kėlinys 59 min.

O čia tai jau spjūvis J.Mourinho...

2 kėlinys 80 min.

Madrido žvaigždynas neranda jokių priešnuodžių. Vargu ar situacija dar gali pasikeisti. Rezultatas dar gali, bet rungtynių baigtis jau aiški.

2 kėlinys 90 min.

Regis, tai dar ne pabaiga. Žaidėjai aiškinasi santykius. Rezultatas 5:0, tačiau mačo pabaigoje futbolininkai emocijų nebevaldo.

2 kėlinys 90 min.

S.Ramosui parodyta raudonoji kortele, Xavi – geltonoji, o rungtynės baigiasi. „Real“ pažemintas. Galutinis rezultatas 5:0. Dėkojame visiems, kurie buvo kartu su 15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius