Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelona“ naujo stadiono nestatys, o „Camp Nou“ bus renovuotas

Katalonijos klubas nutarė nestatyti naujos futbolo arenos, o „Camp Nou“ laukia renovacija. Taip nusprendė pirmadienį vakare posėdžiavusi „Barcelona“ Direktorių taryba.
„Camp Nou“
„Camp Nou“ / „Scanpix“ nuotr.

Specialiai tam surengtoje spaudos konferencijoje sprendimą pristatęs „Barcelona“ prezidentas Sandro Rosellis pabrėžė, kad galutinį žodį tars komandos aistruoliai. Balandžio pradžioje, manoma, 5–6 dienomis, ketinama rengti ekipos socios balsavimą, kurio metu ir paaiškės, ar oficialūs klubo sirgaliai pritaria dabartinės vadovybės sprendimui.

Dabartiniams Ispanijos čempionams teko rinktis: rekonstruoti dabartinį „Camp Nou“ stadioną arba statyti visiškai naują areną Avenida Diagonal vietovėje, kuris laikomas vienu svarbiausių Katalonijos sostinės finansų ir komercijos centrų. Vis dėlto Direktorių taryba nusprendė atsisakyti naujo stadiono statybos dėl itin didelių kaštų. Pasiūlyto projekto vertė – 1,2 milijardo eurų.

„Barcelona“ vadovai nutarė geriau išleisti pusę šios sumos, apie 600 milijonų eurų, „Camp Nou“ renovavimo darbams.

„Tai nebuvo labai lengvas sprendimas. Abu variantai buvo pakankamai patrauklūs, tačiau mes vis tik nusprendė atnaujinti „Camp Nou“ stadioną. Tai yra Barselonos miesto simbolis ir didžiausia Europos arena“, – spaudos konferencijoje sakė S.Rosellis.

„Camp Nou“ stadionas atidarytas 1957 metais ir nuo tada jame žaidžia „Barcelona“ klubas. Arenos renovavimo darbus ketinama pradėti 2017 metų gegužę ir baigti 2021-ųjų vasarį.

Numatoma dabartinį stadioną padidinti iki 105 tūkstančių sėdimų vietų, visos jos bus po stogu.

Vietoje dabartinio rezervinės komandos stadiono „Mini Estadi“ turėtų atsirasti naujoji „Palau Blaugrana“ krepšinio arena, kurioje bus įrengta 10 tūkstančių sėdimų vietų. Tiesa, kai kuriais atvejais, erdvę bus galima padidinti ir arenoje turėtų tilpti apie 12 tūkstančių žmonių, Joje bus galima rengti ne tik krepšinio rungtynes, bet ir koncertus bei kitus renginius.

Netoli naujosios „Palau Blaugrana“ turėtų atsirasti 2 tūkstančių vietų paviljonas, kuriame „Barcelona“ sporto sekcijų komandos galėtų rengti treniruotes arba mažiau susidomėjimo sulaukiančias rungtynes.

„Barcelona“ jaunimo akademijos komandos stadionas „Mini Estadi“ turėtų būti perkeltas į „Ciutat Esportiva“ treniruočių kompleksą, o arenos tribūnose tilptų nuo 6 iki 7 tūkstančių žiūrovų.

Katalonijos klubo vadovai taip pat pažymėjo, kad rekonstrukcijos darbų metu „Camp Nou“ stadionas uždarytas nebus ir jame savo mačus toliau žais „Barcelona“ futbolo komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius