Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelona“ prezidentas: „Ekipos formavimas įsibėgės po pasaulio čempionato“

Trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje „Barcelona“ futbolo klubo prezidentas Josepas Maria Bartomeu apžvelgė svarbiausius pastarojo meto įvykius klube.
„Barcelona“ švenčia  Lionelio Messi įvartį
„Barcelona“ švenčia Lionelio Messi įvartį / „Scanpix“ nuotr.


Pasak Katalonijos ekipos vadovo, žadėtos permainos komandoje prasidėjo, tačiau dar nėra baigtos. Kaip teigė J.M.Bartomeu, manoma, kad daugiau pasikeitimų ekipoje bus po planetos pirmenybių Brazilijoje.
 
Su „Barcelona“ šią vasarą atsisveikino vartininkai Victoras Valdesas bei Jose Manuelis Pinto, futbolininko karjerą baigė ir į klubo sporto sekciją dirbti perėjo ilgamets komandos kapitonas Carlesas Puyolis. Katalonijos klubas Londono „Chelsea“ ekipai taip pat pardavė Cescą Fabregasą.

Jau dabar aišku, kad ekipą papildys po metų nuomos susigrąžinti Rafinha Alcantara bei Gerardas Deulofeu, o komandos vartus gins vokietis Marcas-Andre ter Stegenas bei čilietis Claudio Bravo. 

Jau dabar aišku, kad ekipą papildys po metų nuomos susigrąžinti Rafinha Alcantara bei Gerardas Deulofeu, o komandos vartus gins vokietis Marcas-Andre ter Stegenas bei čilietis Claudio Bravo. Antradienį penkerių metų sutartį su „Barcelona“ pasirašė iš „Sevilla“ įsigytas kroatas Ivanas Rakitičius.

„Mes žinome, kokių futbolininkų trūksta komandai. Yra konkretūs vardai, yra sąrašai, tačiau aš nenoriu dabar viešai jų įvardinti. Transferų rinkoje visada esame diskretiški ir tokiais liksime. Derybos vyksta ir dabar, tačiau nereikia pamiršti, jog tęsasi pasaulio čempionatas. Yra klubų, kurie tiesiog nenori kalbėtis planetos pirmenybių metu, tad galima numanyti, jog viskas įsibėgės tada, kai baigsis kovos Brazilijoje. Galiu pasakyti, kad komandos finansiniai pajėgumai mums leidžia įsigyti bet kurį žaidėją, kurio tik treneris paprašys“, – sakė prezidentas.
 
J.M.Bartomeu taip pat pranešė, jog šią vasarą kai kurios komandos nepageidavo viešinti žaidėjų įsigijimo sąlygų: „Tam tikrais atvejais mes tokią informaciją atskleidėme. Kalbu apie M. – A. ter Stegeną. Tačiau, pavyzdžiui, „Sevilla“ tokio leidimo nedavė. Taip pat bus ir įsigijant Claudio Bravo“.
 
Pastaruoju metu įvairiuose sporto žiniasklaidos leidiniuose netyla kalbos apie galimą saugo Xavi išvykimą, tad Katalonijos ekipos vadovas išdėstė klubo poziciją šiuo klausimu.
 
„Xavi yra toks žaidėjas, kuris nusipelnė teisės pasirinkti pats. Jei jis nuspręs išvykti, ką gi, taip ir bus. Kiek galėsime, tiek jam padėsime. Jei jis nuspręs likti, mes džiaugsimės. Jis yra daugiausiai titulų su komanda iškovojęs futbolininkas ir vis dar yra labai svarbus jos narys. Be to, aš tikiuosi, kad tada, kai Xavi baigs karjerą, jis grįš į klubą ir dirbs treneriu. Manau, kad jis būtų puikus strategas“, – teigė J. M. Bartomeu.
 
Prezidentas dar kartą pakartojo, jog Lionelis Messi yra neparduodamas ir, anot jo, taps neabejotinu atnaujintos komandos lyderiu.

Neliko neaptartas ir galimos FIFA sankcijos, kurios vis dar gresia „Barcai“. 
 

J.M.Bartomeu taip pat patvirtino žiniasklaidos informaciją, jog čilietis Alexis Sanchezas yra sulaukęs pasiūlymų iš keleto komandų: „Alexis puikiai rungtyniavo praėjusiame sezone ir mes juo pasitikime bei norime, kad jis ir toliau žaistų „Barcoje“. Tiesa, mes sulaukėme nemažai užklausimų iš ekipų, kurias labai domina futbolininko situacija bei galimos karjeros perspektyvos“.

 
Neliko neaptartos ir galimos FIFA sankcijos, kurios vis dar gresia „Barcai“. 
 
Katalonijos klubui buvo uždrausta vienerius metus pirkti bei parduoti bet kuriuos žaidėjus dėl galimų pažeidimų, padarytų įsigijant kai kuriuos jaunus futbolininkus. Vėliau FIFA panaikino apribojimus, tačiau tik laikinai – draudimas negalioja šią vasarą, tačiau gali įsiteisėti ateityje.
 
Beje, „Barcelona“ įtaria, kad tokios sankcijos jai gali būti taikomos „juodos rankos“ dėka – neatmetama versija, jog FIFA draudimą priėmė pakurstyta iš šalies.
 
„Mes niekada viešai neįvardinome, kas galėjo tai padaryti, tačiau tam tikros informacijos turime. Manau, jog pirmiausia mes išsiaiškinsime su FIFA ir rugpjūčio 19 dieną pateiksime šiai organizacijai savo paaiškinimus, o jau tada tikrai eisime “iki pat galo„. Įtariame, kas galėjo inicijuoti tą procesą, bet apie tai bus kalbama vėliau“, – patvirtino J. M. Bartomeu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius