-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelona“ puolėjas Davidas Villa apsivilks Madrido „Atletico“ marškinėlius, Ericas Abidalis grįžta į „Monaco“

Madrido „Atletico“ klubas susitarė su „Barcelona“ dėl Ispanijos rinktinės puolėjo Davido Villos perėjimo į sostinės ekipos gretas.
Davidas Villa
Davidas Villa / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 AS Monaco

Stratego Diego Simeone vadovaujama ekipa rado kuo pakeisti į „Monaco“ išvykusį puolėją Radamelį Falcao. Nors buvo kalbama, kad „Barcos“ puolėjas turėtų pereit į Londono „Tottenham Hotspur“ gretas, tačiau sandoris nepavyko.

„Copa del Rey“ nugalėtojai už rezultatyviausią visų laikų Ispanijos rinktinės futbolininką sumokės vos 5,1 milijono eurų. 

Pirmąjį seoną Madrido klubas katalonams sumokės 2,1 mln eurų, antrąjį, jei ispanas liks „Atletico“ gretose – 2 mln., trečią sezoną – dar milijoną eurų. „Barcelona“ taip pat gaus pusę sumos, už kurią „Atletico“ parduotų puolėją kitam klubui ateityje.

D.Villa į „Barcelona“ klubą persikėlė 2010-ųjų vasarą. Tada katalonai „Valencia“ ekipai už jį paklojo 40 milijonų eurų sumą.

Vilkėdamas „Blaugrana“ ispanas sužaidė 119 mačų ir įmušė 48 įvarčius. Ispanijos rinktinės gretose per 92 rungtynes D.Villa yra įmušęs 56 įvarčius.

Kitas dabar jau buvęs katalonijos klubo žaidėjas prancūzas Ericas Abidalis grįžta rungtyniauti į tėvynę. „Monaco“ klube šis prancūzas rungtyniavo nuo 2000 iki 2002-ųjų metų ir spėjo sužaisti už šią komandą 23 mačus.

Prancūzijoje futbolininkas taip pat rungtyniavo „Lille“ ir „Lyon“ klubuose, o 2007-aisias metais iš gimtinės už 15 milijonų eurų persikėlė į Ispaniją ir pasirašė sutartį su „Barcelona“.

Katalonų gretose E.Abidalis sužaidė 193 rungtynes ir tapo vienu gerbiamiausių futbolininkų klubo gretose. 

Deja, pastaruosius porą sezonų gynėjas turėjo rimtų sveikatos problemų. Jam buvo išoperuotas kepenų auglys, tačiau vėliau jis atsinaujino, todėl reikėjo šį organą persodinti.

2012-2013-ųjų sezone E.Abidalis grįžo į aikštę, tačiau žaidė tik epizodiškai ir „Barcelona“ klubo vadovai, pasitarę su gydytojais, nusprendė nepratęsti sutarties su šiuo futbolininku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius