-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelona“ svečiams iš „Chapecoense“ svetinga nebuvo

Barselonos „Camp Nou“ stadione pirmadienio vakarą įvyko tradicinės Joano Gampero taurės rungtynėse, kuriose su „Barcelona“ šiemet varžėsi brazilų „Chapecoense“ ekipa. Katalonai varžovus į svečius pakvietė po tragiškos šio klubo aviakatastrofos, kurioje žuvo beveik visa komanda. Tačiau šeimininkai svetingi nebuvo ir sutriuškino brazilus 5:0 (3:0).
„Barcelona“ futbolininkai
„Barcelona“ futbolininkai / „Scanpix“/AP nuotr.

„Camp Nou“ stadione surengta šventė. Mačą pirmojo kamuolio išspyrimu pradėjo „Chapecoense“ katastrofą išgyvenę Jakson Follmannas ir Neto, o Alanas Ruschelis žaidė brazilų ekipos starto sudėtyje.

Nors šventė ir buvo graži, tačiau sezonui besirengiantys „Barcelona“ futbolininkai varžovams iškart kibo į atlapus ir per pusvalandį sumušė tris įvarčius.

Jau 6-ąją minutę pasižymėjo Gerarrdas Deulofeu, 11-ąją minutę fantastišką tolimą įvartį įskraidino Sergio Busquaetsas, o 28-ąją pasižymėjo Lionelis Messi.

G.Deulofeu įvartis
S.Busquaetso įvartis
L.Messi įvartis

Jau 55-ąją minutę antrajame kėlinyje krito ketvirtasis įvartis, kurį galingu smūgiu iš arti pelnė Luisas Suarezas. 74 min. rezultatą jau visai triuškinančiu pavertė Deniso Suarezo įvartis.

L.Suarezo įvartis
D.Suarezo įvartis

Po penktojo įvarčio aikštėje neliko nė vieno rungtynes nuo pradžių pradėjusio „Barcelona“ žaidėjo. Vienu metu buvo atlikti net 7 keitimai.

88-ąją minutę Paco Alcaceras nerealizavo 11 metrų baudinio.

Joanas Gamperas buvo Šveicarijos futbolo pionierius, kuris 1899 metais įkūrė „Barcelona“ klubą. Jo garbei nuo 1966 metų prieš kiekvieną sezoną „Barcelona“ sužaidžia kontrolines rungtynes, vadinamas J.Gamperio taure.

1966-1997 m. turnyre dalyvaudavo keturios komandos, tik šešis kartus „Barcelona“ nežaidė finale. Nuo 1997 m. šeimininkai į mačą kviečiasi tik vieną klubą. Pastarąjį kartą Katalonai čia buvo įveikti 2012 m., kai juos 1:0 nugalėjo Genujos „Sampdoria“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius