-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelona“ treneris Josepas Guardiola: „Niekada nepavargsiu girti savo žaidėjų“

Penktadienio vakarą Ispanijos „Barcelona“ klubas UEFA Super taurės rungtynėse įveikė Portugalijos „Porto“ futbolininkus rezultatu 2-0 ir iškovojo dvyliktąjį savo trofėjų per trejus metus.
Pepas Guardiola
Pepas Guardiola / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Geriausiu rungtynių žaidėju pripažintas argentinietis Lionelis Messi pirmąjį įvartį pelnė pats, o vėliau atliko puikų perdavimą komandos draugui Cescui Fabregasui, techniškai pasiuntusiam kamuolį į vartus.

Katalonų strategas Josepas Guardiola kalbėjo: „Mes esame labai, labai laimingi. Ne tik dėl to, jog iškovojome dvyliktąjį titulą, bet ir dėl to, jog šias rungtynes buvo labai sunku laimėti. Iškovoti dvylika titulų iš penkiolikos atrodė neįmanoma, bet tai tik įrodo, kokie šie žaidėjai puikūs. Niekada nepavargsiu juos girdamas“.

„Prisimenant faktą, jog dabar sezono pradžia, mano komanda sužaidė nuostabiai ir puikiai vienas kitam talkino. Visi žinome kas yra Messi. Nors šią vasarą su mumis jis treniravosi mažai, šįvakar įrodė, kad gali nulemti rungtynes“.

„Norint laimėti visus titulus, kuriuos mano žaidėjai laimėjo per praėjusius trejus metus, reikia daugybės dalykų, tačiau vienas iš jų, tai žaidėjo, galinčio visus vesti į pergales. Mes turime Leo, kuris su komandos draugais yra nepakartojamas“.

„Lyginant su sąlygomis, sužaidėme puikias rungtynes. Finalus gali veikti daugybė veiksnių, o tokie, kaip praėjusį sezoną „Wembley“ stadione būna labai retai. Mano žaidėjai yra tvirti. Finaluose žaisti jie išmoko ne iš karto. Turime jaunąją futbolininkų kartą, kurie vis dar trokšta triumfuoti ir nuolat mane stebina savo progresu“, – užbaigė Guardiola.

17-ąjį titulą su „Barca“ klubu iškovojęs saugas Xavi džiaugėsi: „Esu labai laimingas būdamas daugiausiai titulų su katalonais iškovojusiu žaidėju, tačiau reikia dėkoti komandai. Mes kartu kuriame istoriją ir noriu, kad tai tęstųsi toliau“.

„Barcelona“ komandos saugas Javieras Mascherano teigė: „Tai nebuvo pačios geriausios mūsų rungtynės, tačiau iškovojome dar vieną svarbų trofėjų. Esu čia, kad padėčiau komandai ir labai džiaugiuosi. Mes turime privalumą, nes turime Messi, kuris šįvakar tai įrodė“.

Puolėjas Davidas Villa taip pat gyrė Messi: „Mes labai laimingi tęsdami savo tendenciją laimėti. Ši pergalė mums suteiks daug jėgų ir motyvuos kuo geriau startuoti naująjį sezoną. Messi – geriausias. Jei būtume daugiau treniravęsi, žaidimas būtų dar geresnis. Džiaugiamės turėdami jį savo gretose“.

Tuo tarpu „Porto“ puolėjas Hulkas pasipiktinęs, jog prieš „Barca“ neskirtas vienuolikos metrų baudinys: „Tai ne tik mano nuomonė. Mes galėjome išlyginti rezultatą. Tada būtų buvę 1-1, likus žaisti 11 minučių ir viskas galėjo baigtis visiškai kitaip“.

„Komandos žaidėjai turi atsigauti. Mes pademonstravome savo žaidimą. Klaida pirrmąjame klaida kainavo įvartį į mūsų vartus. Turėjome šansų išlyginti rezultatą, tačiau dabar belieka atsitiesti ir iš šių rungtynių išsivežti tik pozityvius dalykus“, – pridūrė Hulkas.

Hulkui antrino ir „Porto“ treneris Vitoras Pereira: „Žinau, kad skirti vienuolikos metrų baudinį prieš „Barca“ 80 minutę yra sunku. Jei tai būtų įvykę kitoje aikštės pusėje, matytume baudinį. Manau, kad sužaidėme geras, „Barcelona“ lygio rungtynes“.

„Norėjome įmušti, todėl aktyviai spaudėme priešininkus, kovojome dėl kamuolio ir troškome laimėti. Gerai sužaidėme pimajame kėlinyje ir net atsilikinėdami vienu įvarčiu turėjome vieną ar dvi progas įmušti“, – pridūrė Pereira.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius