Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelona“ triumfavo po fortūnos šypsnio (nuotraukos)

UEFA čempionų lygos finale gegužės 27 dieną susigrums anglų „Manchester United“ ir ispanų „Barcelona“ komandos. Pastaroji bilietą į Romą išplėšė trečiadienį dramatiškas atsakomąsias pusfinalio rungtynes išvykoje su Londono „Chelsea“ baigusi lygiosiomis 1:1.
A.Iniestos triumfas - po jo įvarčio rungtynių pabaigoje „Barcelona“ pateko į finalą.
A.Iniestos triumfas – po jo įvarčio rungtynių pabaigoje „Barcelona“ pateko į finalą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kelialapį į kitą etapą „Chelsea“ komandai būtų garantavęs tas vienintelio įvarčio pranašumas, kurį ji turėjo nuo 9-os iki beveik paskutinės rungtynių minutės. Pavyzdingai visą mačą gynęsi Londono komandos futbolininkai pačioje pabaigoje vis dėlto praleido įvartį ir neteko galimybės atsirevanšuoti „Manchester United“ ekipai už praėjusių metų pralaimėjimą turnyro finale.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Triumfuojanti „Barcelona“.
Triumfuojanti „Barcelona“.

Paradoksalu, bet sau nebūdingai prastai žaidę katalonai triumfavo po vienintelio taiklaus smūgio per visą mačą į varžovų vartų plotą, žaisdami su kiekybinę persvarą turinčiais aikštės šeimininkais. 66-ą minutę Ericas Abidalis gavo raudonąją kortelę ir buvo pašalintas iš aikštės.

Iki sezono pabaigos su „Chelsea“ komanda dirbantis treneris Guusas Hiddinkas puikiai parengė savo auklėtinius dvikovai su geriausia atakuojančio stiliaus komanda Čempionų lygoje. „Kitos tokios galimybės galime ir neturėti“, – sakė jis po lygiųjų nulinių pirmose pusfinalio rungtynėse Barselonoje ir panašu, kad Londono komanda tuo patikėjo.

Nuo pat mačo pradžių „Chelsea“ svečius  sukaustė geležiniais gynybos gniaužtais ir dažniausiai net neleido varžovams priartėti prie savo vartų. Po įspūdingo savaitgalio, kai išvykoje 6:2 įveikė Madrido „Real“ komandą, katalonai buvo kupini pasitikėjimo, bet šis subyrėjo iš šipulius, kai jau 9-ą minutę aikštės šeimininkai pelnė įvartį.

Franko Lampardo skersuojamą kamuolį kliudė vienas iš „Barcelona“ žaidėjų, o šį, dar nenusileidusį ant žemės, maždaug iš 25 metrų atstumo į svečių vartus pasiuntė Michaelas Essienas. Kamuolys į tinklą nusileido atšokęs nuo vartų skersinio.

AFP/„Scanpix“ nuotr./M.Essieno įspūdingas įvartis mačo pradžioje.
M.Essieno įspūdingas įvartis mačo pradžioje.

Po reto grožio įvarčio Londono komanda dar surengė kelias pavojingas atakas, tuo tarpu varžovė niekaip nerado savo žaidimo ir nuolat klimpo aikštės šeimininkų gynyboje.

Po pertraukos svečiai suintensyvino atakas, tačiau jos nedavė apčiuopiamo rezultato. „Chelsea“ puolėjas Didier Drogba 52-ą minutę turėjo idealią progą padvigubinti rezultatą, tačiau vienas likęs prieš vartininką nesugebėjo įmušti – pataikė Victorui Valdesui į koją.

66-ą minutę Ericas Abidalis prie savo vartų pargriovė įsibėgėjusį D.Drogba ir užsidirbo raudonąją kortelę. „Chelsea“ puolėjas negalėjo žaisti ir netrukus buvo pakeistas. Kiekybinę persvarą įgyję aikštės šeimininkai nesiliovė grasinę varžovų vartams.

Vieną labiausiai abejotinų sprendimų teisėjas Tomas Henningas Ovrebo priėmė rungtynių pabaigoje, kai vienas iš svečių žaidėjų ranka baudos aikštelėje sustabdė „Chelsea“ ataką, o 11 metrų baudinys nebuvo skirtas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./D.Drogba turėjo puikią progą pelnyti antrą įvartį, bet jos neišnaudojo.
D.Drogba turėjo puikią progą pelnyti antrą įvartį, bet jos neišnaudojo.

Po dar vieno desperatiško bandymo rungtynių pabaigoje katalonams pagaliau nusišypsojo fortūna – po Lionelio Messi perdavimo įvartį pelnė Andresas Iniesta. Per paskutinę ataką Michaelis Ballackas smūgiavo į „Barcelona“ vartus, bet pataikė į varžovo ranką baudos aikštelėje.

Teisėjas vietoj 11 metrų baudinio paskelbė rungtynių baigtį. Nusivijęs „Chelsea“ saugas mėgino priversti norvegų teisėją pakeisti sprendimą, tačiau nieko nepešė. Tikėtina, kad po tokio skaudaus pralaimėjimo visi „Chelsea“ gerbėjai T.H.Ovrebo išdėjo į šuns dienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius