-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelona“ už 12 milijonų eurų įsigijo vartininką Marcą-Andre ter Stegeną

Katalonijos klubas pagaliau turi Victoro Valdeso įpėdinį. Juo, kaip ir skelbta anksčiau, tapo 22 metų vokietis Marcas-Andre ter Stegenas.
Marcas-Andre ter Stegenas
Marcas-Andre ter Stegenas / „Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį vartininkas reisu iš Diuseldorfo atvyko į Katalonijos sostinę ir oficialiai užbaigė perėjimą į „Barcelona“ klubą pasirašydamas penkerių metų sutartį, galiosiančią iki 2019 metų birželio 30 dienos.
 
Susitarime numatyta 80 milijonų eurų išpirkos suma. Tiek turėtų sumokėti bet kuris kitas klubas, panoręs futbolininką įsigyti be tiesioginių derybų su „Barcelona“.
 
Katalonijos klubo vadovai taip pat paviešino ir sandorio detales. Už M.-A. ter Stegeną Menchengladbacho „Borussia“ ekipai bus sumokėta 12 milijonų eurų.
 
Ketvirtadienį popiet surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjęs „Barcelona“ klubo sporto direktorius Andoni Zubizarreta atskleidė, jog komandos skautai talentingą futbolininką stebėjo nuo 2010-2011 metų sezono pradžios.
 
Pats Katalonijos klubo naujokas neslėpė jaudulio.
 
„Smagu matyt rungtyniaujančią „Barcelona“ net ir tada, kai žmonės sako nemėgstantys tokio stiliaus futbolo. Aš žinau, kad dar galiu tobulėti ir turiu pagerinti kai kuriuos žaidimo elementus. Jau rytoj aš susitiksiu su vyriausiuoju treneriu Luisu Enrique. Mes turėsime apie ką pasikalbėti“, – kalbėjo futbolininkas.
 
Anot vokiečio, galimybė tapti „Barcelona“ vartininku galbūt pasitaiko tik kartą gyvenime, tad jis ilgai nedvejojo.
 
„Kaip jaučiausi, kai sulaukiau pasiūlymo iš Katalonijos? Aš šypsojausi. Tai buvo pirmasis mano pasirinkimas“, – sakė M.-A. ter Stegenas.
 
Vartininkui kol kas oficialiai nėra suteiktas marškinėlių numeris, tačiau vokietis to nesureikšmino: „Man nėra svarbu. Kokį numerį man pasiūlys „Barcelona“, toks ir tiks“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius