-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 27

Be didesnio streso: pažymiai Lietuvos rinktinės žaidėjams ir E.Jankauskui

Lietuvos futbolo rinktinė sklandžiai užbaigė pradėtą darbą ir antradienio vakarą Kauno Dariaus ir Girėno stadione dar kartą 1:0 pranoko Gibraltaro rinktinę bei išsaugojo vietą UEFA Tautų lygos C divizione. Edgaro Jankausko komanda dominavo nuo pirmos iki paskutinės minutės ir savo pranašumu neleido suabejoti nė akimirkos. 15min tradiciškai vertina rinktinės žaidėjų pasirodymą bei trenerių štabo darbą.

Emilijus Zubas – 7

Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Emilijus Zubas
Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Emilijus Zubas

Dar viena „eilinė diena ofise“. 33-ejų panevėžietis šiame lange susigrąžino pirmojo vartininko statusą ir pratęsė iš Izraelio atsivežtą „sausą“ seriją iki penkių mačų. Tris pastarąsias dvikovas su Tel Avivo „Hapoel“ klubu įvarčio nepraleidęs vartininkas neklydo ir rinktinėje. Pirmajame mače Fare prie lietuvių vartų dar kartais vis kildavo vienas kitas gaisrelis, o antradienį šeimininkai visiškai kontroliavo situaciją ir prie kamuolio E.Zubas progą prisiliesti gaudavo labai retai. Gibraltaras taip nė karto ir nepataikė į vartų plotą, o iš viso atliko tik keturis smūgius. Antrajame kėlinyje Lietuvos vartų sargui teko galynėtis ne su varžovais, bet su žiovuliu ir šaltuku.

Pijus Širvys – 7,5

Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Pijus Širvys
Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Pijus Širvys

Portugalijoje Pijus mačą pradėjo kairėje gynėjų ketverto pusėje, tačiau šį kartą pastatytas į dešinę pusę – tą, kurioje nuolat žaidžia savo „Maribor“ klube, ir tą pačią, kurioje pirmajame mače žaidė antrajame kėlinyje. Po pertraukos perėjo į priešingą pusę ir būtent iš kairiojo krašto gilumos dešine koja 51-ąją minutę atliko fantastišką tolimą perdavimą Fiodorui Černychui ir šis įmušė vienintelį dvikovos įvartį. Buvo matomas, aktyvus, nevengė žaisti su kamuoliu.

Justas Lasickas – 6,5

Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Justas Lasickas
Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Justas Lasickas

Geriausias Lietuvos futbolininkas šiame „dublyje“ prieš Gibraltarą neparodė geriausios savo versijos, tačiau svoris ir ramybė jautėsi tiek Fare, tiek Kaune.

Skirtingai nei Portugalijoje, Liublianos „Olimpija“ gynėjas mačą pradėjo kairiajame gynybos krašte, o po pertraukos apsikeitė kraštais su Pijumi Širviu. Reikia pasakyti, kad šis keitimas pasiteisino su kaupu. Dešinėje rinktinės senbuvių J.Lasicko ir F.Černycho tandemas veikė gerai ir kėlė daug pavojaus svečių gynybai. Abiejuose mačuose kiek trūko įprastų Justo reidų vienas prieš vieną, o kai tik taip sužaisdavo – iš karto kildavo pavojus.

54-ąją minutę atliko gerą reidą baudos aikštelėje ir iš karto prie Gibraltaro vartų kilo įtampa, bet Fiodoro Černycho stiprų smūgį atrėmė vartininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius