Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 17 /15:25

Be konkurencijos: Lietuvos futbolui vadovaus Julius Kvedaras, Liutauras Varanavičius paskirtas viceprezidentu

Lietuvos futbolo federacija turi naują vadovą. Juo vienbalsiai išrinktas ilgametis federacijos generalinis direktorius Julius Kvedaras. Prieš pat rinkimus savo kandidatūras atsiėmė du iš trijų kandidatų – 12 pastarųjų metų Lietuvos futbolui dirigavęs Liutauras Varanavičius bei federacijos viceprezidentas Gintautas Babravičius.
Julius Kvedaras
Julius Kvedaras / Aliaus Koroliovio nuotr.

Už vieninteliu kandidatu likusį J.Kvedarą vienbalsiai balsavo 76 konferencijos dalyviai. Buvęs  federacijos prezidentas L.Varanavičius sulaukė pasiūlymo tapti viceprezidentu ir šį pasiūlymą priėmė.

J.Kvedarui palikus savo ankstesnes pareigas, naująjį LFF generalinį direktorių skirs LFF Vykdomasis komitetas.

J.Kvedaras: laukia sunkus darbas

„Laukia daug sunkaus, juodo darbo. Tikslus galime pasiekti tik dirbdami visi kartu“, – po išrinkimo futbolo bendruomenės nariams sakė J.Kvedaras.

Naujojo LFF prezidento teigimu, turime suprasti, kad esame maža valstybė, o futbolo pasaulyje – didžiulė konkurencija.

„Jei norime neatsilikti, svarbu toliau vystyti infrastruktūrą. Tą jau darėme ir darysime toliau. Planuojame toliau plėsti akademijų tinklą ir pritraukti investicijų iš Vokietijos, – sakė J.Kvedaras – Bendromis pastangomis sieksime suburti kuo pajėgesnę nacionalinę ir jaunimo rinktines, taip pat, kad stiprėtų ne tik aukščiausioji mūsų lyga, bet ir I lyga.“

L.Varanavičius: iš futbolo nesitraukiu

„Iš futbolo aš nepasitraukiu, bet svarbiausius darbus perduodu futbolo žmogui Juliui Kvedarui. Esu ramus, kad per visą savo kadenciją padariau tai, ką galėjau padaryti. Šiuo metu federacija išgyvena sunkų etapą, bet į jį įžengia žmogus, kuris susitvarkys su savo pareigomis“, – po rinkimų žiniasklaidai pranešė L.Varanavičius.

„Mano sprendimas pasitraukti iš rinkimų nebuvo akimirksnio sprendimas. Prieš konferenciją informavau dalyvius, kurie nenorėjo rinktis tarp manęs ir Juliaus Kvedaro, kad traukiuosi iš rinkimų. Džiaugiuosi, kad J.Kvedaras prisiėmė šitą naštą. Mes dvylika metų kartu valgėme šitą š...., bet dabar didžiausia atsakomybė teks jam“, – teigė buvęs federacijos vedlys.

Džiaugiuosi, kad J.Kvedaras prisiėmė šitą naštą. Mes dvylika metų kartu valgėme šitą š...., bet dabar didžiausia atsakomybė teks jam, sakė L.Varanavičius.

Apie pasitraukimą pranešė „Facebook“ tinkle

Kandidatūrą atsiėmęs L.Varanavičius, kuris šiandien švenčia 42-ąjį gimtadienį, apie sprendimą trauktis pirmiausia paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“ (kalba netaisyta):

„Šiandien įgyvendinau seniai brandintą sprendimą – nusprendžiau nekandidatuoti kitai LFF prezidento kadencijai. Džiaugiuosi šiuo sprendimu dėl kelių priežasčių.

Visų pirma dėl to, jog pavyko įgyvendinti man prieš 12 metų keltus uždavinius ir būsimam vadovui palieku tvirtą pagrindą. Jeigu man atėjus reikėjo gelbėti federaciją nuo bankroto, tai šiandien turime stabilų finansinį pagrindą, ilgalaikius partnerius Lietuvoje ir stiprų tarptautinį palaikymą. Galime vystyti stambius infrastruktūros ir jaunimo ugdymo projektus, galime kalbėti apie profesionalėjančius klubus ir turime aiškią futbolo vystymo viziją. Beliko sulaukti sportinių rezultatų. Tai šiai dienai yra svarbiausias uždavinys ir jo sprendimo iniciatyva turi priklausyti futbolo specialistui. Linkiu naujam vadovui sėkmės.

Antra, tai tikiuosi, jog draugai ir artimieji atleis man už iš jų atimtą laiką Nuo šiandien pažadu būt su jumis kur kas dažniau. Tikiuosi, jog daugiau laiko galėsiu skirti ir sau, užsiimti tuo, kuo norėjau ir dėl ko mokiausiu bei dirbau iki tapdamas LFF prezidentu.

Dėkoju visiems su manim dirbusiems žmonėms, visiems, kurie prisidėjo prie Lietuvos futbolo vystymo – tikiuosi ir toliau dirbsite šios nuostabios sporto šakos labui. Aš savo ruožtu pažadu prisidėti žiniomis ir kompetencija, įgyta patirtimi ir ryšiais. Ačiū visiems!“.

Aliaus Koroliovio nuotr./Liutauras Varanavičius
Aliaus Koroliovio nuotr./Liutauras Varanavičius

Gyrėsi subalansavęs LFF biudžetą

Portalas futbolas.lt informuoja, kad prasidėjus konferencijai paskelbta, kad balsavimas bus atviras. G.Babravičius siūlė rengti slaptą balsavimą, tačiau palaikymo nesulaukė: už atvirą balsavimą pasisakė 72 konferencijos dalyviai, prieš – 1.

L.Varanavičius iš karto pareiškė palaikysiantis J.Kvedaro kandidatūrą. „Savo įpėdiniui palieku tvirtą pagrindą po kojomis“, – sakė L.Varanavičius, siūlęs rinkti „futbolo žmogų“. O J.Kvedaras, anot L.Varanavičiaus, buvo ir geras žaidėjas, ir geras treneris.

L.Varanavičius pasidžiaugė, kad po V.Dirmeikio laikų jam, kaip bankininkui, išmanančiam finansus, pavyko subalansuoti federacijos biudžetą ir paversti jį stabiliu. LFF biudžetas pernai sudarė 21,6 mln. litų. Estijos futbolo federacijos – 17,5 mln. litų.

Į konferenciją atvyko ir rinktinės treneris Csaba Laszlo.

Išrinktas naujas LFF Vykdomasis komitetas

Konferencijoje taip pat išrinktas naujas Lietuvos futbolo federacijos Vykdomasis komitetas. Daugiausiai balsų surinko penki apskričių federacijų atstovai - Romanas Levinskas (Kauno apskrities futbolo federacija), Romas Kukis (Marijampolės AFF), Vidmantas Šulčius (Šiaulių AFF), Sigitas Jukna (Tauragės AFF) ir Leonas Dunauskas (Telšių AFF).

Kitais penkiais nariais pagal naujai patvirtintus LFF įstatus tapo asociacijų prezidentai: Jonas Braga (Teisėjų), Romualdas Lavrinavičius (Vaikų ir jaunių), Vidmantas Butkevičius (Salės futbolo), Anatolijus Stecenko (Masinio futbolo) ir Stasys Stankus (Futbolo techninio vystymo).

Konferencijos sprendimu dėl šiurkščių LFF įstatų pažeidimų iš LFF narių pašalinta Vilniaus apskrities federacija (VAFF). Po šio sprendimo į LFF narius priimta Vilniaus regiono futbolo sąjunga (VRFS).

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Konferencija - aukščiausias LFF organas. Remiantis LFF įstatais, federacijos nariai, kurių šiuo metu yra 16, į Konferenciją deleguoja po 5 atstovus.

Šiuo metu pagrindinius šalies futbolo klausimus sprendžia 80 delegatų. Eilinė konferencija vyksta kartą per metus, nutarimai priimami paprastąja balsų dauguma.

Šeštadienį vykusiojoje Konferencijoje dalyvavę 76 (4 delegatai nedalyvavo) delegatai taip pat patvirtino naujus LFF įstatus, praėjusių metų LFF veiklos ataskaitą, finansinę atskaitomybę bei nepriklausomo auditoriaus ataskaitą, 2012 metų LFF biudžetą.

V.Knyzelio/LFF.lt nuotr./Balsavimas
V.Knyzelio/LFF.lt nuotr./Visi sprendimai LFF konferencijoje buvo priimti kone vienbalsiai

Juliaus Kvedaro dosjė
Gimė: 1949 m. spalio 3 d.  Kaune

Žaidėjo karjera:

  • Kauno „Banga“ (1967), Kauno „Inkaras“ (1969-72 m.), Vilniaus „Žalgiris“ (1971), Tomsko „Tomles“ (Rusija, 1973-1975) Klaipėdos „Atlantas“ (1973-75 m.), Kauno „Kelininkas“ (1976-84 m.), Kauno „Aidas“ (1985 m.).
  • Lietuvos čempionato sidabro medalių (1977, 1979, 1981), Lietuvos taurės (1969, 1976, 1978, 1979, 1980) laimėtojas

Trenerio karjera:

  • Kauno „Maistas“ (1982-83 m., miesto čempionas),  Kauno „Kelininkas“ (1984 m.),  Kauno „Inkaras-Grifas“ (1994-96 m.)
  • Lietuvos čempionas (1995, 1996 m.), LFF taurės (1995 m.) laimėtojas
  • Lietuvos nacionalinė rinktinė (trenerio asistentas 1994-1995 ir 2000 m.) ir jaunimo rinktinė (trenerio asistentas, 1996 m.)

Organizacinė veikla:

  • LFF generalinis direktorius (2000-2012 m.),
  • UEFA Profesionalaus futbolo komiteto narys (nuo 2007 m.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius