Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Belgai pikti ir įsiutę: „Prancūzija žaidė anti-futbolą“

Belgijos rinktinės lyderiai – vartininkas Thibaut Courtois ir puolėjas Edenas Hazard'as buvo tokie nusivylę po pasaulio futbolo čempionato pusfinalio, kad užsipuolė Prancūzijos žaidimo stilių.
Edenas Hazardas
Edenas Hazardas / „Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos futbolininkai 1:0 įveikė belgus antradienį, kai antrojo kėlinio pradžioje Samuelis Umtiti pelnė vienintelį įvartį galva, o likusią rungtynių dalį prancūzai labai solidžiai gynėsi ir labai pavojingai kontraatakuodavo.

Tokia taktika atvedė Prancūziją į finalą, o čempionate stebinusiai Belgijos komandai liko paguodos mačas dėl trečios vietos.

„Prancūzija žaidė anti-futbolą, – pareiškė Th.Courtois Belgijos laikraščiui „Het Nieuwsblad“. – Dar nesu matęs, kad puolėjas (Olivier Giroud) žaistų taip toli nuo mūsų vartų.

Jų teisė taip žaisti. Jie žinojo, kad mums pulti bus daug sunkiau, bet visa tai nėra labai gražu. Ta komanda nebuvo geresnė už mus.

Prancūzija gerai gynėsi, bet tai yra viskas. Detalės nulėmė rungtynes. Tiesą sakant, geriau jau būtume pralaimėję Brazilijai, o ne Prancūzijai.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Thibaut Courtois
AFP/„Scanpix“ nuotr./Thibaut Courtois

Belgijos rinktinės ir Londono „Chelsea“ vartininkui pritarė ir E.Hazard'as, taip pat įgėlęs 2016 metų Europos vicečempionams.

„Geriau taip pralaimėti su Belgija, nei laimėti su Prancūzija“, – pareiškė E.Hazard'as.

Šis krašto puolėjas keliais reidais bandė perpjauti tankią prancūzų gynybą. Sykį jis buvo pargriautas netoli baudos aikštelės, bet teisėjas Andresas Cunha neužfiksavo O.Giroud pražangos.

„Scanpix“ nuotr./Edenas Hazardas
„Scanpix“ nuotr./Edenas Hazardas

„Cunha neteisėjavo gerai. Prancūzai per ilgai tempė laiką, o jis nesušvilpė aiškios pražangos prieš Edeną“, – piktinosi Th.Courtois.

Sekmadienį finale Maskvoje Prancūzija žais su šį vakarą vyksiančio pusfinalio tarp Anglijos ir Kroatijos nugalėtoju. Trečiadienį pralaimėjusi ekipa keliaus į Sankt Peterburgo stadione šeštadienį rengiamą mačą dėl trečiosios vietos su Belgijos rinktine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius