Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Belgišką sprigtą gavusio „Vyčio“ strategas L.Mistura: „Mūsų žaidėjai – ne prastesni“

Šešias pergales iš šešių pirmuosiuose dvejuose UEFA Čempionų lygos turnyro etapuose surinkęs Kauno „Vytis“ trečiadienio vakarą gavo savęs vertą priešininką. Elitinio etapo kovas Alytuje Lietuvos čempionai pradėjo skaudžia nesėkme 2:5 prieš labai patyrusią ir puikiai subalansuotą Belgijos stipriausią ekipą „Halle-Gooik“. Visgi komandos treneris ir futbolininkai įsitikinę, jog tikrojo veido „Vytis“ dar neparodė.
Salės futbolo Čempionų lygos rungtynės: Kauno „Vytis“ – „Halle-Gooik“ (Belgija)
Salės futbolo Čempionų lygos rungtynės: Kauno „Vytis“ – „Halle-Gooik“ (Belgija) / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.
Temos: 1 Salės futbolas

Tiek vienos, tiek kitos komandos branduolį sudaro Brazilijos futbolininkai, bet daugiau šilto ir šalto tokio lygio kovose matę belgai savo šansais pasinaudojo kur kas geriau.

„Belgijos komanda yra labai kvalifikuota ir patyrusi. Jie turi dvi lygias sudėtis. Mes buvome įspėję savo vaikinus dėl tų ilgų perdavimų iš gilumos, bet jie puikiai savo progomis pasinaudojo. Turėjome net keturias puikias galimybes įmušti, bet savo šansais nepasinaudojome“, – po mačo apgailestavo „Vytį“ treniruojantis brazilas Luciano Mistura.

Strategas pripažino, kad trys dar iki pertraukos praleisti įvarčiai antrajame kėlinyje komandą vertė rizikuoti.

„Antroje rungtynių pusėje įvedėme naujovių. Išleidome kiek lengvesnę ir mobilesnę sudėtį, kuri daugiau orientuota į puolimą. Įmušėme įvartį ir turėjome šansą kabintis, bet tuomet praleidome apmaudų įvartį dėl individualios klaidos. Pakeitėme vartininką aikštės žaidėju ir tai pasiteisino – mes vėl įmušėme. Visgi rungtynių pabaigoje jie vėl mus nubaudė“, – apgailestavo brazilas.

Paklaustas, ar „Halle-Gooik“ nusipelnė šios pergalės, „Vyčio“ treneris turėjo savų argumentų.

„Nemanau, kad individualiai jų futbolininkai yra stipresni. Tiesiog belgai geriau laikėsi žaidimo plano. Jie puikiai vienas kitą pažįsta ir darė tai, ką moka geriausiai. Mums šiandien nebuvo pati geriausia diena. Manau, kad tai buvo didžiausias skirtumas“, – kalbėjo L.Mistura.

Anot trenerio, tai puikiai parodo ir pirmosios minutės, kai „Vytis“ turėjo iniciatyvą.

„Rungtynių pradžioje mes valdėme rungtynių kontrolę. Jie mus labai gerbė, pradėjo rungtynes gindamiesi ir bandė pažinti. Varžovai nesukūrė nieko, o mes atlikome tris smūgius, bet įmušti nepavyko, o tada krito įvartis į mūsų vartus. Psichologiniai aspektai, praleidus įvartį, taip pat buvo svarbūs“, – pripažino treneris.

Nors kauniečiai grupės kovas pradėjo pralaimėjimu, L.Mistura savo ekipos šansų nelaidoja.

„Kitas mačas su slovėnais mums bus svarbiausias. Svarbiausia dabar atgaivinti komandą ir leisti jai iš naujo patikėti savo jėgomis. „Dobovec“ tikrai labai gera ekipa ir pirmąsias rungtynes su „Inter“ sužaidė solidžiai. Norime laimėti šį mačą ir su pergale pasitikti dvikovą prieš Ispanijos klubą“, – teigė strategas.

Vienas komandos lyderių Guesinho taip pat antrino treneriui ir teigė, kad „Vytis“ pirmajame mače neparodė savo tikrojo veido.

„Smagu išmėginti jėgas su tokio lygio oponentu, bet mes nesužaidėme taip, kaip galime ir mokame. Turime būti kur kas geresni, o kad galime tokie būti – įrodėme keliuose epizoduose. Mus nužudė pačių šiurkščios klaidos. Reikia mažiau klysti, nes tokio lygio varžovai puikiai tuo pasinaudoja“, – įsitikinęs brazilas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius