Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bendradarbiavimas kita forma“: kodėl Deividas Česnauskis palieka „Žalgirį“?

Deivido Česnauskio ir Vilniaus „Žalgirio“ santykiuose – skyrybos. Buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės futbolininkas sostinės klube pradėjo naują karjeros etapą, bet tai tetruko vienerius metus.
Vilma Venslovaitienė ir Deividas Česnauskis
Vilma Venslovaitienė ir Deividas Česnauskis / nuotr. 15min ir Elvio Žaldario

Kam sėdėti darbe be reikalo?

Prieš metus Vilniaus „Žalgirio“ direktorė Vilma Venslovaitienė pristatė du naujus klubo administracijos žmones – sporto direktorių D.Česnauskį ir sporto operacijų direktorių Deividą Šemberą. Vis tik į naują sezoną sostinės klubas žengs be sporto direktoriaus, nors, kaip tikina abi pusės, bendradarbiavimas toliau vyks, tik kita forma. Kokia ji?

15min susisiekus su V.Venslovaitiene ji sutiko plačiau pakomentuoti sprendimą, visuomenei oficialioje klubo svetainėje pristatytą antrašte „Išsiskyrė „Žalgirio“ ir D.Česnauskio keliai“.

„Neteko išsiskirti, – 15min pabrėžė V.Venslovaitienė. – Visiems kilo klausimai, kodėl du Deividai... Todėl, kad išreikštai paruoštų šios kategorijos specialistų nėra. Normalu, kad, baigęs karjerą žaidėjas kaupia patirtį. Mes ėjome į tą projektą, kad imam žmones dėl to, kad tai yra žinomi, teisingi žmonės, o ką jie galės dirbti, bus matyt. Kas gali pasakyti, kas išeis? Na, ieškojome daug tų formų, matėme, kur yra stipriosios Deivido pusės.

Buvo susėsta, pasikalbėta, įvertinant jo hobį, jo meilę tam darbui. Mes sutarėme, kad tą darbą galime daryti kita forma. Ir viskas. Jis gali ieškoti žaidėjų, siūlyti klubui net ir klube nedirbdamas. Šitoje vietoje nieko nuostabaus ir nieko netikėto neįvyko. Viskas dėsninga.“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilma Venslovaitienė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilma Venslovaitienė

Kaip pasakojo V.Venslovaitienė, D.Česnauskis toliau galės vykdyti žaidėjų paiešką, siūlyti futbolininkus „Žalgiriui“, tiesiog nebebus oficialus klubo darbuotojas.

„O kaip kiti siūlo žaidėjus, jų ieško? Taip ir daro. Jo profilis buvo žaidėjų paieška ir atranka. Tai galima daryti ir nedirbant klube. Tiesiog. Jis atves žaidėją, mes dirbsim toliau. Normali darbinė situacija“, – 15min kalbėjo „Žalgirio“ direktorė.

Paprašyta patikslinti, kokiu pagrindu buvo nuspręsta pakeisti bendradarbiavimo su D.Česnauskiu formą, V.Venslovaitienė konkrečios priežasties neįvardijo.

„Aš nieko daugiau negaliu pakomentuoti. Kam žmogui sėdėti darbe be reikalo, jei jis tą darbą gali padaryti kitu būdu, kitu metu? Todėl mes taip ir įvardijome – kitų formų paieška. Susitarėme taip, todėl daugiau nieko negaliu pakomentuoti“, – tikino V.Venslovaitienė.

Kam žmogui sėdėti darbe be reikalo, jei jis tą darbą gali padaryti kitu būdu, kitu metu?

Taip pat sostinės klubo vadovė pabrėžė, kad į D.Česnauskio vietą naujo žmogaus tikrai neieškos.

„Yra Deividas Šemberas, jis gali tą funkciją perimti, yra ir treneris“, – kalbėjo „Žalgirio“ vadovė.

nuotr. Elvio Žaldario /Deividas Šemberas ir Deividas Česnauskis
nuotr. Elvio Žaldario /Deividas Šemberas ir Deividas Česnauskis

D.Česnauskis: „Sunku pasakyti, kokiu tikslu tai padaryta“

15min susisiekus su D.Česnauskiu ir pasiteiravus, kodėl buvo nutrauktas bendradarbiavimas, jis, kaip ir V.Venslovaitienė, patikino, kad bendradarbiavimas nenutrauktas, tik vyks kita forma.

Paklaustas, kokia yra naujoji forma, D.Česnauskis sakė: „Iš tų pareigų, kurias turėjau, išėjau. Lietuva maža, futbole visi vieni kitus pažįsta ir draugauja. Atsitraukti aš nenoriu, yra futbolininkai, kurie atėjo per mane, per mano skautingą, darbą. Norisi palaikyti gražius ryšius ir bendradarbiauti kita forma su „Žalgiriu“.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Deividas Česnauskis
Arno Strumilos / 15min nuotr./Deividas Česnauskis

Vis tik konkrečios bendradarbiavimo formos keitimo priežasties neįvardijo ir buvęs klubo sporto direktorius.

„Kokiu tikslu? Sunku pasakyti, kokiu tikslu tai buvo padaryta, bet toks priimtas sprendimas ir nuspręsta tokia forma bendradarbiauti. Apmąstyta galbūt kažkaip kitaip tą sprendimą įforminti, bet nusprendėme geriau bendradarbiauti per tokią formą“, – kalbėjo D.Česnauskis.

Apmąstyta galbūt kažkaip kitaip tą sprendimą įforminti, bet nusprendėme geriau bendradarbiauti per tokią formą

„Žalgirio“ sporto direktoriaus kėdę D.Česnauskis užėmė po 2018 metų sezono, po kurio baigė profesionalo karjerą. Nors pirmosiose pareigose užtruko tik vienerius metus, 38 metų garsus futbolininkas pasakojo nemojantis ranka į naujus panašius iššūkius.

„Patirties tikrai gavau, tie vieneri metai „Žalgiryje“ man davė tikrai daug. Esu dėkingas už praleistą laiką, nes gavau daug informacijos, darbo patirtis tikrai buvo man svarbi. Jei būtų kažkoks kitas pasiūlymas kitame klube, kodėl ne? Bandyčiau svarstyti“, – sakė D.Česnauskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius