-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beprotybė: už „Premier“ lygos TV teises per trejus metus paklos 7 mlrd. eurų

Anglijos „Premier“ lyga žengė dar vieną didžiulį žingsnį į priekį TV teisių pardavime. Dvi Anglijos televizijos už teisę tiesiogiai rodyti „Premier“ lygos mačus 2016-2019 m. paklos beveik 7 mlrd. eurų (5,136 mlrd. svarų sterlingų). Palyginus su kaina už 2013-2016 metų sezonus, TV teisės pabrango net 70 procentų. Teisę rodyti „Premier“ lygos mačus pasidalijo „Sky Sports“ ir „BT Sport“ televizijos.
„Manchester City“ futbolininkai
2014 m. čempionas „Manchester City“ / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Ši suma „Premier“ lygos klubų pinigines papildys vien už teises transliuoti rungtynes Anglijoje. Su tarptautiniais transliuotojais bus sudaromos kitos sutartys, kurios į biudžetus įneš papildomas pajamas. Be to, patekus į UEFA turnyrus, juose TV teisės ir vėl parduodamos atskirai.

Taip pat skaitykite: „Primeros“ ir „Premier“ lygų finansinių modelių palyginimas – kodėl anglai turtingesni?

Pagal naująją sutartį abi televizijos per trejus metus tiesiogiai iš viso parodys 168 rungtynes. Vieno mačo vidutinė kaina – 13,76 mln. eurų. Teisę transliuoti 126 rungtynes gavo „Sky“, o 42 mačus – „BT Sport“.

„Premier“ lygos klubams ši rekordinė futbolui sutartis yra puiki naujiena. Anglijoje pajamos už TV teises, atsižvelgiant į komandų rezultatus, yra padalijamos lygiausiai Europoje. Nauja sutartis reiškia, kad 2016-17 m. sezone paskutinę vietą „Premier“ lygoje užėmęs klubas vien tik iš šių TV teisių sulauks apie 99 mln. svarų sterlingų (apie 134 mln. eurų) pajamų, o čempionas gaus mažiausiai 202 mln. eurų.

Pavyzdžiui Vokietijos Bundeslygos čempionas Miuncheno „Bayern“ pastaruoju metu iš TV transliacijų „namų“ teisių uždirba vos 40 mln. eurų kasmet.

BBC prognozuoja, kad artimiausiu metu visi 20 „Premier“ lygos klubų pateks į turtingiausių pasaulio komandų 30-uką. Šiuo metu visos „Premier“ lygos komandos „sutelpa“ į 40-uką.

Vis dėlto, šis „Premier“ lygos ir „Sky“ bei „BT Sport“ sandėris dar nėra didžiausias sporto pasaulyje. Naujoji sutartis bus lygi kasmet NBA lygos biudžetą papildančiai sutarčiai, tačiau kone dvigubai mažesnė už JAV amerikietiškojo futbolo lygos TV teisių sutartį.

Brangiausios sporto TV teisės
Lyga Metinė suma (eur.) Visa suma (eur.) Trukmė
NFL (Amerikietiškas futbolas) 4,37 mlrd. 35 mlrd. 8 metai (2014-22)
NBA 2,29 mlrd. 21,21 mlrd. 9 metai (2016-25)
MLB (JAV beisbolo lyga) 1,38 mlrd. 11 mlrd. 8 metai (2014-21)
„Premier“ lyga 2,29 mlrd. 6,93 mlrd. 3 metai (2016-19)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius