Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 14 /22:32

Beviltišką pralaimėjimą Juodkalnijai praskaidrino gražuolis R.Baravyko įvartis

Rolandas Baravykas pačioje mačo pabaigoje įmušė nuostabų įvartį, tačiau Lietuvos futbolo rinktinė šansų laimėti neturėjo. Juodkalnijos futbolininkai šeimininkavo LFF stadione ir privertė lietuvius pralaimėti rezultatu 1:4.
Nerijus Valskis
UEFA Tautų lyga: Lietuva – Juodkalnija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

UEFA Tautų lygos C divizione Edgaro Jankausko treniruojami lietuviai lieka be taškų, pralaimėję visas ketverias rungtynes.

Primename, jog ketvirtadienį lietuviai 1:2 nusileido Rumunijai.

Kitose grupės rungtynėse Rumunija ir Serbija sužaidė lygiosiomis 0:0. Rumunai nuo 44-osios minutės žaidė be pašalinto gynėjo Gabrielio Tamaso, o serbų žvaigždė Dušanas Tadičius nerealizavo baudinio.

Rungt. Perg. Lyg. Pral. Įv.sant. Tšk.
Serbija 4 2 2 0 3 8
Juodkalnija 4 2 1 1 3 7
Rumunija 4 1 3 0 1 6
Lietuva 4 0 0 4 -7 0

Juodkalniečiai tris įvarčius lietuviams atseikėjo jau pirmajame kėlinyje, pirmąjį mušdami jau 10-ąją minutę. Dukart pasižymėjo Stefanas Mugoša (10 ir 45 min.) bei Borisas Kopitovičius (35 min.).

Antrasis kėlinys vyko ramiau ir tik mačo pabaigoje žaidėjai vėl prabilo įvarčiais. 86-ą minutę Ernestą Šetkų nuginklavo Darko Žoričius, o po kelių minučių sėkmė nusišypsojo ir lietuviams – Rolandas Baravykas smūgiu per save skirtumą sušvelnino.

Abi komandos atliko po 12 smūgių: lietuviai į vartų plotą pataikė 6 kartus, svečiai – 8. Lietuviai kamuolį kontroliavo 45 proc. laiko.

Rungtynių eiga:

93 min. E.Šetkus prieš nuaidint finaliniams švilpukui dar spėjo atremti pavojingą smūgį ir išgelbėti nuo penktojo įvarčio.

88 min. ĮVARTIS! Rolandas Baravykas išlindo iš už varžovo nugaros ir smūgiu per save pelnė gražuolį įvartį! Perdavimą atliko A.Novikovas [1:4].

86 min. ĮVARTIS... Darko Žoričius pasiuntė ketvirtą įvartį į lietuvių vartu [0:4].

77 min. E.Šetkui teko stebuklingai atremti du iš eilės smūgius, kai juodkalniečiai pavojingai pakėlė kampinį.

73 min. Nerijus Valskis laimėjo oro dvikovą baudos aikštelėje ir gavo nuostabią progą pasižymėti, bet Danijelis Petkovičius ir vėl buvo savo vietoje.

70 min. Vykintas Slivka smagiai užsimojo kaire koja, bet pataikė tiesiai į vartininką.

53 min. Pavojingą išpuolį sukūrė lietuviai. Kelis smūgius iš eilės blokavo Juodkalnijos gynėjai, o D.Petravičiaus šūvį teko atremti vartininkui.

50 min. E.Jankauskas išėmė iš žaidimo F.Černychą, į aikštę išleisdamas Deimantą Petravičių. O juodkalniečiai atliko pavojingą baudos smūgį – kamuolys praskriejo šalia virpsto.

45 min. ĮVARTIS... Linas Klimavičius baudos aikštelėje sužaidė ranka, o S.Mugoša realizavo 11 metrų baudinį. E.Šetkus atspėjo kamuolio skriejimo kryptį, bet jo nepasiekė [0:3].

42 min. R.Baravykas turėjo progą smūgiui – šalia virpsto.

35 min. ĮVARTIS... Borisas Kopitovičius buvo vikriausias prie tolimojo virpsto Juodkalnijai keliant kampinį [0:2].

27 min. Juodkalniečių prašymai skirti 11 metrų baudinį rezultato nedavė. Varžovas baudos aikštelėje užkliuvo už V.Borovskio kojos, bet arbitro švilpukas tylėjo.

18 min. Arvydas Novikovas pabandė smūgiuoti iš toliau, bet pernelyg silpnai – vartininkui vargo nebuvo.

17 min. Chaosas lietuvių žaidime. Ernestas Šetkus nepasiekė aukšto kamuolio ir sukėlė pavojų komandai. Rolandui Baravykui teko išmušinėti kamuolį nuo vartų linijos.

14 min. Įmušę įvartį juodkalniečiai neatidavė iniciatyvos ir turėjo dar vieną progą pasižymėti po pakelto kampinio. Smūgiavo virš vartų.

10 min. ĮVARTIS... 188 cm ūgio puolėjas Stefanas Mugoša laimėjo mikrodvikovą prieš Justiną Januševskį ir pasiuntė kamuolį į lietuvių vartus [0-1].

Prieš šiandienos rungtynes Edgaras Jankauskas buvo priverstas starto sudėtyje atlikti keletą permainų, mat apsirgęs Algis Jankauskas paliko stovyklą, o Vaidui Slavickui atsinaujino trauma.

Starto sudėtys:

Lietuva: Ernestas Šetkus, Linas Klimavičius, Justinas Januševskis, Artūras Žulpa, Rolandas Baravykas, Arvydas Novikovas, Vykintas Slivka, Modestas Vorobjovas, Nerijus Valskis, Valdemaras Borovskis, Fiodoras Černychas.

Juodkalnija: Danijelis Petkovičius, Filipas Stojkovičius, Borisas Kopitovičius, Žarko Tomaševičius, Marko Vešovičius, Stefanas Mugoša, Vladimiras Jovovičius, Nebojša Kosovičius, Aleksandras Ščekičius, Mirko Ivaničius, Marko Simičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius