-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brangiausių Lietuvos futbolininkų sąraše visų geidžiamas Lukas Spalvis veteranų dar neaplenks

Geriausiu 2015-ųjų metų Lietuvos futbolininku išrinkto Luko Spalvio ateities Danijos „Aalborg“ ekipoje klausimas vis dažniau iškyla į viešumą. Anot šalies dienraščio „Nordjyske“, Lietuvos futbolininkas, šeštadienį netikėtai užkluptas Frankfurto oro uoste, vyko arba tuo metu grįžinėjo iš susitikimo su Lisabonos „Sporting“ klubu. Gandams įgaunant vis didesnį pagreitį, pažvelkime, kokią sumą siekia lietuvio išpirka ir kokią vietą jis užima brangiausių Lietuvos futbolininkų sąraše.
Lukas Spalvis
Lukas Spalvis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anot gandų Portugalijos ir Danijos žiniasklaidoje, 21-erių L.Spalvio išpirkos suma siekti turėtų nuo 2 iki 2,4 mln. eurų

Pagal šį rodiklį geriausias Danijos čempionato puolėjas visų laikų brangiausių Lietuvos futbolininkų sąraše būtų 3-5 vietoje.

Šiuo metu penktas yra 2009 m. į „FK Moskau“ klubą išvykęs Edgaras Česnauskis. Rusijos sostinė ekipai saugas tada kainavo lygiai 2 mln. eurų.

Dviem vietomis aukščiau yra naujasis Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas, 2000-aisiais metais šis už 2,3 milijonus eurų persikėlęs į Ispanijos „Primera“ lygoje rungtyniaujančią San Sebastiano „Real Sociedad“ ekipą, kurioje jo viešnagė baigėsi po pirmojo sezono. 

Jau kitąmet E.Jankauską perpirko „Porto“. Stipriausioje Portugalijos lygoje rungtyniaujantis klubas už lietuvį sumokėti sutiko 2,4 milijonus eurų. Vadovaujant Jose Mourinho lietuvis su „Porto“ laimėjo Europos lygą bei Čempionų lygą.

Antrą vietą brangiausių Lietuvos futbolininkų sąraše gynėjas Saugas Marius Stankevičius. Jį už 3 milijonus eurų 2008-2009 m. sezone įsigijo Genujos „Sampdoria“ komanda.

Šio sąrašo viršūnėje – jau minėtasis E.Česnauskis. Praleidęs vienerius metus „FK Moskau“ ekipoje, lietuvis persikėlė į Maskvos „Dinamo“ klubą. Tąkart Rusijos komanda už saugą suplojo 4,2 milijonus eurų.

Žvelgiant iš brangiausių „Aalborg“ futbolininkų perspektyvos, L.Spalvis pagal išpirkos vertę nusileistų tik Rade Pricai, kuris 2007 m. iš Danijos persikėlė į Anglijos „Premier“ lygoje rungtyniaujančią „Sunderland“ ekipą. Anglai tada sumokėjo 2,7 mln. eurų.

Visų laikų brangiausi Lietuvos futbolininkai
Žaidėjas Sez. Perėjo iš Perėjo į Kaina mln. eur.
Edgaras Česnauskis 2009-10 „Moskau“ Maskvos „Dinamo“ 4,2
Marius Stankevičius 2008-09 „Brescia“ Genujos „Sampdoria“ 3
Edgaras Jankauskas 2002-03 „Real Sociedad“ „Porto“ 2,4
Edgaras Jankausas 2000-01 „Club Brugge“ „Real Sociedad“ 2,3
Edgaras Česnauskis 2008-09 „Saturn“ „Moskau“ 2
Tomas Danilevičius 2000-01 Lozanos „Sport“ Londono „Arsenal“ 1,5
Andrius Velička 2008-09 „Viking“ Glazgo „Rangers“ 1,4
Edgaras Jankauskas 1997-98 Maskvos „Torpedo“ „Club Brugge“ 1
Arūnas Klimavičius 2005-06 Panevėžio „Ekranas“ Maskvos „Dinamo“ 1
Giedrius Arlauskis 2010-11 „Unirea Urziceni“ Kazanės „Rubin“ 1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius