-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bravo, Claudio Bravo!

Čilės didžiausias turtas Konfederacijų taurės varžybose Rusijoje nėra Alexio Sanchezo įgūdžiai mušti įvarčius ar Arturo Vidalio kūrybingumas.Tai – nežemiškas vartininko Claudio Bravo žaidimas. Kitaip sunku pavadinti Čilės vartininko žygdarbius vėlyvą trečiadienio vakarą turnyre Rusijoje, – pabrėžia AP.
Claudio Bravo
Claudio Bravo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Atsigavęs po traumos ir po kritikos lavinos dėl nesėkmingo sezono „Manchester City“ klube, 34 metų čilietis buvo neprilygstamas Konfederacijų taurės turnyro pusfinalyje, kuriame Čilė įveikė Portugaliją per 11 m baudinių seriją.

C.Bravo atrėmė visus tris baudinius ir Čilė laimėjo 3:0.

Jis taip pat patikimai gynė vartus ir per reguliarųjį ir pridėtą rungtynių laiką – 120 minučių kovos baigėsi rezultatu 0:0.

VIDEO: CLAUDIO BRAVO SAFE ALL PENELTYS VS PORTUGAL

C.Bravo nepuolė į euforiją. Jis ramiai kalbėjo per savo tris atremtus 11 metrų baudinius, sakydamas, jog jautėsi gerai.

„Jaučiausi kaip visada. Esu subalansuota asmenybė, – sakė buvęs „Barcelona“ vartininkas. – Buvau traumuotas ir nežaidžiau normaliu ritmu.

Bet įprastai priimu iššūkius ramiai, o mums tai buvo išskirtinės rungtynės. Pasiekti finalą mums labai svarbu, norime sėkmingai pabaigti visą ciklą ir esame labai laimingi, kad patekome į finalą“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Claudio Bravo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Claudio Bravo

Šis vartininkas yra puikus simbolis Čilės rinktinės, kuri turi agresyvios ir atakuojančios komandos reputaciją, o geriausiai jaučiasi, kai įtampa pasiekia kulminaciją.

Trečius metus iš eilės Čilės komanda sunkiose ir įtemptose rungtynėse klupdo futbolo superžvaigždes.

Šįkart taip atsitiko su portugalu Cristiano Ronaldo, bet 2015 ir 2016 metais nukentėjo Lionelis Messi ir Argentina, kurie krito prieš Čilę per „Copa America“ finalus, pasibaigusius nulinėmis lygiosiomis.

Šie du titulai yra visi Čilės laimėjimai per 18 mln. gyventojų šalies futbolo istoriją.

Čilės futbolininkų agresyvų stilių sukūrė Marcelo Bielsa, treniravęs komandą 2007-2011 metais, bet yra ir kitų priežasčių, kodėl ši Pietų Amerikos komanda pastaraisiais metais žiba labai ryškiai.

„Mes žaidžiame ne tik galva, bet ir savo širdimi“, – sakė C.Bravo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Claudio Bravo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Claudio Bravo

Ne tik tai padeda Čilei laimėti. Dabartinis komandos treneris Juanas Antonio Pizzi pabrėžė naudingą video analizę, padėjusią C.Bravo atspėti, kur lėks portugalų smūgiuoti kamuoliai.

„Niekada negali žinoti tiksliai, bet pasiruošti galima, – sakė J.A.Pizzi. – Mūsų vartininkas galėjo numatyti, kas atsitiks ir ką darys varžovai“.

Čilė moka laimėti atakuojančiu stiliumi – tai įrodo ir pergalė prieš Meksiką pernai 7:0. Bet atkakli gynyba ir varžovų spaudimas taip pat duoda vaisių. Čilės futbolininkai pavargo pusfinalyje prieš Portugaliją – nenuostabu, nes tai buvo ketvirtosios rungtynės per 12 dienų. Tačiau nuosekliu spaudimu nuvargino ir portugalus, kurie atrodė lėtesni antrojoje rungtynių dalyje ir per pratęsimą.

Pačiam C.Bravo svarbiausia yra pasitikėjimas, kuriuo jis spinduliuoja prieš finalą sekmadienį, kai Čilė žais su kito pusfinalio laimėtoju – jis paaiškės ketvirtadienį vakare po Vokietijos ir Meksikos mačo.

„Mūsų sėkmės priežastis yra nuoseklumas, – sakė C.Bravo. – Mes niekada nenustojome tikėti savimi ir norime padaryti viską, kad galėtume laimėti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius