Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilų futbolininko istorija: FIFA klubų pasaulio taurės medalį pardavė dėl kokaino

Perspektyvus Brazilijos futbolininkas Flavio Donizete buvo auksinės 2005-ųjų metų „Sao Paulo“ komandos dalimi. Komandos, kuri FIFA klubų pasaulio taurės finale patiesė patį „Liverpool“. Tuomet 21-erių jaunuolis net neįsivaizdavo, kad aukso medalį jis parduos norėdamas įsigyti kokaino. Tik dabar futbolininkas ryžosi papasakoti apie priklausomybę narkotikams.
Flavio Donizete
Flavio Donizete / Twitter nuotr.

2004 metais prie „Sao Paulo“ prisijungęs perspektyvus gynėjas jau antrajame savo sezone išvydo vieną geriausių šio klubo sezono per visą ekipos gyvavimo istoriją.

Brazilų klubas triumfavo šalies pirmenybėse, laimėjo Pietų Amerikos klubinį turnyrą „Copa Libertadores“, o ir taip nuostabų sezoną pagardino sensacingu triumfu FIFA klubų pasaulio taurėje.

Į ją vidurio gynėjas pateko tik dėl atsivėrusio plyšio traumą patyrus komandos draugui, tačiau į aikštę viso turnyro metu F.Donizete taip ir neišbėgo.

Kitus sezonus daug žadantis gynėjas buvo nuomojamas kitiems Brazilijos klubams, kol galiausiai futbolininko kontraktas su „Sao Paulo“ baigėsi 2009 metais.

Tuomet F.Donizete nusprendė keletą dienų atsipūsti, o sprendimą dėl kitos karjeros stotelės priimti po vakarėlio su draugų kompanija.

Twitter nuotr./Flavio Donizete (dešinėje)
Twitter nuotr./Flavio Donizete (dešinėje)

Kaip vėliau paaiškėjo, kitą sprendimą brazilas priėmė tik po šešerių metų, kuomet vėl trumpai žaidė profesionaliame klube.

„Draugai pasiūlė pabandyti kokaino. Aš taip ir padariau, o tą akimirką atrodė, kad visas mano suvartotas alkoholis tiesiog išgaravo. Po to kiekvieną dieną išeidavau ir pats siūlydavau nusipirkti kokaino, nes tuomet galėsiu vartoti alkoholį iki paryčių ir absoliučiai nieko nejausiu.

Niekuomet nebūdavau namuose – gyvenau tik vakarėliais. Būdavo akimirkų, kai be kokaino negalėdavau ištverti nė dienos. Dėl nuolatinio gėrimo priaugau daug svorio, taip pat patyriau kelio traumą, dėl kurios negalėjau bėgioti. Man tai buvo gera priežastis atsisveikinti su futbolu.“

F.Donizete priklausomybė narkotikams tapo tokia stipri, kad futbolininkas nė negalvojęs už maždaug 3,5 tūkstančio JAV dolerių pardavė savo FIFA pasaulio klubų taurės medalį.

goal.com nuotr./„Sao Paulo“ ekipos triumfas FIFA klubų pasaulio taurės finale
goal.com nuotr./„Sao Paulo“ ekipos triumfas FIFA klubų pasaulio taurės finale

„Beveik visus pinigus išleidau narkotikams. Iš pradžių gavau tūkstantį realų (~180 JAV dolerių) ir iš karto nusipirkau kokaino. Jį suvartojau per dvi dienas. Kuo daugiau pinigų turėjau, tuo labiau norėjosi vartoti.

„Susipažinęs“ su šiuo narkotiku praradau beveik viską, ką turėjau. Visus susitaupytus pinigus išleidau kokainui. Neleidau sau būti be narkotikų – nesvarbu ar tai buvo rytas, ar popietė, ar vėlus vakaras.

Praradau beveik viską, išskyrus savo žmoną ir vaikus“, – savo istoriją ryžosi papasakoti futbolininkas.

Specialiose gydymosi programose dalyvaujantis F.Donizete jau keletą metų nevartoja, o praėjusiais metais netgi sugebėjo dar kartą atgaivinti futbolininko karjerą ir pasirašyti trumpalaikį kontraktą su antrajame Brazilijos futbolo divizione rungtyniaujančiu klubu.

Šiuo gyvenimo laikotarpiu 36-erių brazilas dirba sodininku San Paule, tačiau profesionalaus futbolininko karjeros dar neišsižada.

„Labiausiai gailiuosi pabandęs kokaino. Jis sunaikino mane“, – kalbėjo Donizete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius