-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bundeslygoje jau kitą sezoną bus naudojama vaizdo peržiūrų sistema

Bundeslyga patvirtino, kad nuo 2017-2018 metų sezono Vokietijos pirmenybėse per kiekvienas rungtynes bus naudojama vaizdo peržiūrų technologija (VAR), padėsianti teisėjams priimti sprendimus ginčytinuose epizoduose.
VAR technologijos centras
VAR technologijos centras

Įdomu, kad vokiečiai buvo vieni paskutiniųjų, į savo pirmenybes įsileidę vartų linijos technologiją, kurią naudoja tik antrą sezoną. Tačiau su VAR technologija vokiečiai nusprendė eiti priekyje – kol kas jokia didžioji lyga dar nėra paskelbusi apie technologijos naudojimą.

Pastarąjį kartą VAR visam pasauliui parodyta antradienį, kai draugiškas rungtynes žaidė Ispanijos ir Prancūzijos rinktinės. Pasinaudojęs VAR teisėjas neįskaitė prancūzų įvarčio ir įskaitė ispanų įvartį – abukart kilo abejonių dėl nuošalės.

Bundeslygos vadovai apie VAR naudojimą galvojo ar nuo 2016 metų balandžio. Iki šių metų visi lygos teisėjai jau praėjo pirmuosius du mokymo etapus, o vasarį prasidėjo trečiasis. Jie dar bus egzaminuojami gyvuose testuose.

Tarptautinė futbolo asociacijų taryba (IFAB) patvirtino kelis galimus VAR naudojimo variantus.

Vokiečiai pasirinko centralizuotą modelį – jie įrengs vieną VAR centrą, kuris bus tiesiogiai sujungtas su visais stadionais, kuriose tą dieną vyks rungtynės. Stadionas ir VAR centras bus sujungti šviesolaidžiu internetu, kuris leis gyvai perduoti rungtynių vaizdus.

Kitas variantas yra turėti mobilius VAR centrus, kurie galėtų važiuoti nuo stadiono prie stadiono, priklausomai, kur vyksta rungtynės.

Kaip rašo „World Soccer“, FIFA tikisi, kad VAR sistema bus prieinama naudoti ir per 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius