Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs „Barcelona“ klubo prezidentas: Cristiano Ronaldo galėjo rungtyniauti pas mus

Buvęs „Barcelona“ klubo prezidentas Joanas Laporta atskleidė, kad dabartinis Madrido „Real“ lyderis Cristiano Ronaldo galėjo rungtyniauti Katalonijoje. Tai galėjo įvykti 2003 metais, kuomet 2008 metų „Auksinio kamuolio“ laimėtojas persikėlė į „Manchester United“.
C.Ronaldo pelnė įvartį į „Ajax“ vartus
Cristiano Ronaldo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sporto grupė „Facebook“. Prisijunk ir tu, spausk LIKE.

J.Laporta atskleidė, kad portugalo agentas Jorge Mendesas pasiūlė „Barcelona“ klubui įsigyti C.Ronaldo 2003 metų vasarą, kuomet šis dar žaidė Lisabonos „Sporting“ klube. Tačiau Katalonijos klubas šiam sandėriui paprasčiausiai nebeturėjo pinigų.

„Su J.Mendesu tuo metu daug bendradarbiaudavome, tad C.Ronaldo būtume galėję įsigyti už mažesnę kainą nei mokėjo „Manchester United“. Tačiau buvome tik ką įsigiję Ronaldinho, Ricardo Quaresma ir Rafaelį Marquezą, tad nebegalėjome išlaidauti“, – radijui „Onda Cero“ kalbėjo J.Laporta.

Primename, kad 2003 metų rugpjūtį „Manchetser United“ klubas už C.Ronaldo „Sporting“ ekipai paklojo 17,5 mln. eurų. Tuo tarpu „Barca“ 2003 m. už R.Quaresma tam pačiam „Sporting“ sumokėjo 6,4 mln., už R.Marquezą „Monaco“ ekipai paklojo 5,3 mln., o už Ronaldinho „Paris Saint-Germain“ klubui – net 32,5 mln. eurų.

Tačiau C.Ronaldo nėra vienintelis dabartinis „Real“ žaidėjas, galėjęs atsidurti Barselonoje. J.Laporta atskleidė, kad „Milan“ savininkas Silvio Berlusconi katalonams siūlė įsigyti ir Kaka. 

„Pietavome kartu su S.Berlusconi ir jis pasiūlė įvykdyti mainus, tačiau už Kaka norėjo gauti Ronaldinho. S.Berlusconi pokalbį apie tai pradėjo lyg pokštą, tačiau netrukus pradėjo kalbėti rimtai.

Mes to net nesvarstėme, nes tuo metu Ronaldinho buvo svarbiausias komandos žaidėjas. Labai gaila, kad Kaka Madride nedemonstravo to, ką rodė žaisdama „Milan“ – jis tikrai puikus žaidėjas“, – pasakojo J.Laporta.

„Barcelona“ klubą Ronaldinho paliko 2008 metų vasarą, kuomet už 25 mln. eurų persikėlė į „Milan“. Po metų Kaka už 65 mln. eurų persikėlė į „Real“, o tą pačią vasarą „Los Blancos“ už 94 mln. eurų iš „Manchester United“ įsigijo ir C.Ronaldo.

Portugalas yra brangiausiai parduotas visų laikų futbolininkas, tuo tarpu Kaka užima 4 vietą. „Real“ klubas, brangiau nei už Kaka, pirko tik C.Ronaldo ir Zinedine'ą Zidane'ą. 2002 m. prancūzas ispanams atsiėjo per 73 mln. eurų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius