Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs „Barcelona“ prezidentas Sandro Rosellis toliau klimpsta – suimtas įtariant pinigų plovimu

Buvęs „Barcelona“ futbolo klubo prezidentas Sandro Rosellis klimpsta vis giliau. 53 metų katalonas sulaikytas didelėje pinigų plovimo byloje.
Sandro Rosellis
Sandro Rosellis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša Ispanijos žiniasklaida, tarptautiniame Ispanijos ir Brazilijos finansinių nusikaltimų pareigūnų tyrime S.Rosellis įtariamas kartu su buvusiu Brazilijos futbolo konfederacijos prezidentu Ricardo Teixeira.

Įtariama, kad 2008–2010 metais S.Rosellis sukčiavo organizuodamas draugiškus Brazilijos futbolo rinktinės susitikimus.

Tuomet katalono valdoma „Ailanto Marketing“ kompanija turėjo šių rungtynių rinkodaros teises. Pranešama, kad S.Rosellis gaudavo įtartinai didelius komisinius iš šių teisių pardavimo. Šie pinigai būdavo paslepiami per mokesčių rojumi vadinamose šalyse atidarytas banko sąskaitas.

Pranešama, kad Ispanijos policija Barselonoje atliko kratas devyniuose biuruose ir namuose, o tarp sulaikytųjų yra ir S.Rosellio žmona bei dar keli neįvardyti asmenys.

Ispanijos dienraštis „El Confidencial“ praneša, kad šį tyrimą kartu su ispanais ir brazilais kuruoja JAV Federalinių tyrimų biuras (FTB) ir kad ši byla susijusi su korupcijos FIFA organizacijoje tyrimu.

Šioje byloje figūruoja ir R.Teixeiros pavardė – jis kaltinamas kartu su buvusiu FIFA prezidentu Joao Havelange'u paėmęs daugiau nei 30 mln. eurų kyšių už pasaulio čempionatų TV teisių konkursus.

2010–2014 m. S.Rosellis ėjo „Barcelona“ klubo prezidento pareigas. Jis įtariamas mokesčių slėpimu „Barcelona“ ir „Santos“ futbolo klubo sandėryje, kai 2013-ųjų vasarą buvo įsigytas Neymaras. Ši byla iki šiol dar nebaigta, o Ispanijos prokurorai prašo S.Roselliui skirti penkerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius