-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs „Hearts“ žaidėjas Saulius Mikoliūnas: „Vladimiras Romanovas įsivaizdavo esąs geras futbolininkas, galintis žaisti „Barcelona“ klube“

Buvę Edinburgo „Hearts“ ir Lietuvos rinktinės žaidėjas Saulius Mikoliūnas britų dienraščiui „Daily Record“ duotame interviu atvirai papasakojo apie buvusį Škotijos klubo savininką Vladimirą Romanovą ir jo keistenybes.
Vladimiras Romanovas
Vladimiras Romanovas

Su Ukrainos „PFC Sevastopol“ klubu neseniai sutartį sudaręs lietuvis teigė, kad V.Romanovas 2005 metais atleido „Hearts“ trenerį George'ą Burley iš pavydo, į Škotijos ekipą pirkdavo per daug lietuvių ir įsivaizdavo esą puikus futbolininkas.

„Jis buvo labai juokingas vyrukas – V.Romanovas ateidavo į treniruočių aikštyną ir mėgindavo su mumis žaisti futbolą. Jis įsivaizdavo, kad yra geras futbolininkas ir galėtų žaisti „Barcelona“ klube. Jis tikrai prajuokindavo visą komandą“, – pasakojo S.Mikoliūnas.

2004 metais apie 20 proc. klubo akcijų įsigijęs V.Romanovas, 2005 metų spalį savo dalį padidino iki 55 proc., o vėliau ir iki 82-iejų. 2005-06 m. sezoną „Hearts“ klubas pradėjo įspūdingai – aštuonios pergalės iš eilės ir tvirta vietą turnyro lentelės viršūnėje. Vis dėlto V.Romanovas netrukus šokiravo visą Škotiją, kai išmetė komandos trenerį G.Burley.

„V.Romanovas turi didelį ego. Kai treniruojami G.Burley pirmavome lygoje, jis atleido trenerį, nes jautė pavydą, kad komandos sirgaliai myli trenerį labiau negu jį. V.Romanovui patiko visada būti dėmesio centre“, – teigė S.Mikoliūnas.

Per septynerius metus, kai klubą valdė V.Romanovas, buvo pakeisti net devyni treneriai. Kai kurie iš jų dirbo itin trumpai, o dabartinis Lietuvos rinktinės strategas Csaba Laszlo – net dvejus metus.

„Manau, kad jis į komandą kviesdavo per daug lietuvių žaidėjų ir žmonėms pradėjo tai nepatikti. Galima suprasti, kodėl jis tai darė, tačiau sirgaliams tai nepatiko – jie norėjo matyti gerų pirkinių, o ne niekam nežinomų lietuvių. Vėliau dėl to ėmė kilti problemų ir persirengimo kambaryje“, – teigė S.Mikoliūnas.

Buvęs bankininkas lietuvius kvietė ir į klubo valdybą – jo sūnus Romanas yra komandos prezidentas, aukštas pareigas užima ir Vitalijus Vasiliauskas bei Sergejus Fedotovas.

Ketverius metus „Hearts“ klube praleidęs ir virš šimto rungtynių sužaidęs 29-erių metų futbolininkas Škotijos klubą paliko 2009 metais. Šiuo metu „Hearts“ yra iškelta bankroto byla, o V.Romanovas klubu jau seniai nebesirūpina. Ekipą, anot britų žiniasklaidos, slegia bent 25 mln. svarų sterlingų skolų kupra.

„V.Romanovas mokėjo gerus pinigus, tačiau galbūt reikėjo juos išleisti stengiantis komandoje išlaikyti tokius žaidėjus kaip Paulas Hartley ar Rudi Skacelis. Mes varžėmės dėl vietos Čempionų lygoje, tačiau nesugebėjome išlaikyti geriausių žaidėjų. Reikėjo pirkti daugiau gerų futbolininkų, tačiau buvome skirtingų žaidėjų būrys. Kai čia atvykau, neturėjau daug vilčių patekti į komandą, nes žaidėjų buvo per daug, o konkurencija – milžiniška“, – apie komandos formavimo minusus kalbėjo S.Mikoliūnas.

Vis dėlto lietuvis teigė, kad niekada nepamirš pergalės 2006 metų Škotijos taurės varžybose ir teigė labai norintis, kad klubas išbristų iš skolų ir vėl taptų galinga jėga.

„Manau, kad pradžioje jis tvarkėsi neblogai, o mes laimėjome Škotijos taurę. V.Romanovas davė pinigų, nes norėjo, kad klubas taptų galingas, tačiau kai viskas pasisuko į blogą – kalti buvo visi, tik ne jis. Jis visada kaltindavo kitus.

Tikiuosi, kad komandą kažkas nupirks ir atgaivins. Norėčiau, kad „Hearts“ vėl taptu galingu klubu, nes ekipos aistruoliai yra nuostabūs“, – teigė S.Mikoliūnas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius