Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs teisėjas Grahamas Pollas apie „Barcelona“ ir „Manchester City“ mačą: „11 metrų baudinys buvo skirtas visiškai teisėtai“

Daugiausia diskusijų sukėlusį „Barcelona“ ir „Manchester City“ rungtynių epizodą pakomentavo ir buvęs futbolo teisėjas Grahamas Pollas.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Scanpix“ nuotr.


53-ąją mačo minutę Lionelį Messi persekiojęs Martinas Demichelis pargriovė varžovą, užsidirbo raudoną kortelę, o į Joe Harto vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys. Jį realizavo pats L.Messi.
 
Pražanga prieš Katalonijos klubo argentinietį buvo ties baudos aikštelės riba, tad arbitro iš Švedijos Jonaso Erikssono sprendimas, kaip ir galima buvo tikėtis, sulaukė pačių įvairiausių vertinimų.
 
Vis tik teisėjo karjerą jau baigęs G.Pollas tvirtai įsitikinęs: baudinys į „Manchester City“ vartus paskirtas visiškai teisingai.
 
„Pirmiausia, M.Demichelis prieš L.Messi prasižengė jau tada, kai „Barcelona“ puolėjas nuo jo buvo atitrūkęs. Tai yra vadinamoji „paskutinės“ vilties pražanga ir už tokį taisyklių pažeidimą yra rodoma raudona kortelė“, – dėstė anglas.
 
Pasak G.Pollo, daugiausiai nesutarimų kyla dėl to, kurioje vietoje prasižengė M.Demichelis, tačiau tokie epizodai yra aprašyti futbolo taisyklėse.
 
„M.Demichelio ir L.Messi kontaktas prasidėjo iki baudos aikštelės ribos, tačiau užsibaigė jau pačioje baudos aikštelėje. Tokiais atvejais yra skiriamas 11 metrų baudinys ir šįkart teisėjas priėmė teisingą sprendimą. Akivaizdžiai matyti, kad „Manchester City“ futbolininkas vis dar liečia L.Messi tada, kai šis jau yra peržengęs baudos aikštelės liniją“, – teigia G. Pollas.

VIDEO: M.Demichelis griauna L.Messį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius