-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirį“ į nokautą pasiuntęs buvęs žalgirietis E.Baniulis: „Norėjau parodyti, ko esu vertas“

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai jau antrose Lietuvos futbolo A lygos rungtynėse patyrė sensacingą pralaimėjimą, kai sekmadienį namuose 0:1 krito prieš Utenos „Utenį“. Pergalingą įvartį pirmojo kėlinio pabaigoje uteniškiams pelnė dar pernai „Žalgiriui“ priklausęs Edvinas Baniulis. Kalbėdamas su 15min futbolininkas pripažino, kad tai jam buvo išskirtinės rungtynės.
Edvinas Baniulis
Edvinas Baniulis / utenosutenis.lt/Vytauto Gimžausko nuotr.

Praėjusiame sezone „Žalgiryje“ žaidęs 18-metis puolėjas A lygoje į aikštę taip ir nebuvo leistas, tačiau jau pirmose rungtynėse šiemet prieš buvusią komandą gražiu smūgiu galva įmušė įvartį, kuris tapo pergalingu.

„Tai man tikrai daug reiškia, norėjau įrodyti, kad esu vertas daugiau nei jie mane vertino. Manau, kad pavyko įrodyti.

Buvo papildoma motyvacija prieš rungtynes, toks jauduliukas, bet iš gerosios pusės. Žaidžiau su visišku atsidavimu“, – 15min sakė E.Baniulis.

Nors antrajame kėlinyje vilniečiai buvo gerokai prispaudę „Utenį“ prie savųjų vartų ir galėjo įmušti ne vieną įvartį, tačiau A lygos nykštukai atsilaikė. E.Baniulis pripažino, kad tai kainavo labai daug jėgų.

„Iki paskutinės minutės tikėjau, kad mes išplėšime šią pergalę. Laimėjo komanda, kuri daugiau to norėjo. Mes daugiau norėjome negu jie.

Per pertraukę treneris sakė, kad turime žaisti kaip pirmajame kėlinyje. Turėjome tokias pačias užduotis, neliepė daugiau gintis. Gal mums jėgų pritrūko pabaigoje, bet darėme viską, ką galėjome. Aš pats nežaidžiau iki pabaigos, bet komandai buvo labai sunku pabaigoje, sudėtingos rungtynės tikrai“, – įspūdžiais iš sekmadienio susitikimo dalijosi E.Baniulis.

Peržiūrėti turinį naujame langeE.Baniulio įvartis

Reikia daryti išvadas

Klubo nuotr./Valdas Dambrauskas
Klubo nuotr./Valdas Dambrauskas

Vilniaus „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas iškart po mačo pasiuntė griežtą žinią savo futbolininkams: „Kai esi arogantiškas už aikštės ribų, esi nubaudžiamas aikštėje“.

Vis dėlto pirmadienį jau kiek atslūgus emocijoms treneris kalbėjo ramiau ir vylėsi, kad jo žaidėjai padarys tinkamas išvadas.

„Tai nebuvo konkrečiai skiriama kažkuriems žaidėjams. Kodėl mes galime prieš gerą komandą, kaip „Atlantą“, 28-ąją minutę pirmauti 2:0, o su „Uteniu“ kankintis visas rungtynes ir netgi pralaimėti? Čia tik mentaliteto klausimas.

Niekada nereikia iš pralaimėjimų daryti tragedijos, jeigu priimi tai kaip pamoką ir eini pirmyn. Bet jei galvoji „ai čia tik antras turas – kitas rungtynes laimėsim“, tada – blogai. Reikia daryti išvadas, kodėl taip atsitiko, kaip ruoštis, kad kitaip žaistumėme su tokiomis komandomis“, – 15min kalbėjo V.Dambrauskas.

Treneris nenorėjo plačiau komentuoti, ką su komandos žaidėjais kalbėjo rūbinėje po mačo ir kaip po tokių pralaimėjimų „Žalgirio“ futbolininkai yra baudžiami: „Palikime tai mūsų komandos viduje.“

Peržiūrėti turinį naujame langehttp://futbolo.tv/iterpti-video/2563/a-lyga-vilniaus-zalgiris-utenis-0-1-santrauka

Keitimai nebuvo keisti

Po rungtynių daugelis klausė, kodėl „Žalgiriui“ atsiliekant V.Dambrauskas stiprino ne puolimą, o po keitimo aikštę žengė papildomas gynėjas. 82-ąją minutę vietoj atakuojančio žaidėjo Elivelto į aikštę žengė vidurio gynėjas Georgas Freidgeimas.

Vis dėlto tokį keitimą V.Dambrauskas atliko, nes norėjo į ataką paleisti kitą gynėją Mamadou Mbodjį, kurio įvarčiai praėjusio sezono pradžioje gelbėjo „Žalgirį“ iš panašios krizės.

„Kartais tokiose rungtynėse, kai nesiseka įmušti ir turi ryškią persvarą, reikalingas nestandartinis sprendimas. Gynėjas pastatomas į priekį, kad bandytų uždaryti „aukštus“ perdavimus į baudos aikštelę. Kai visi varžovai jau ginasi baudos aikštelėje, tai yra gana įprastas sprendimas.

Atsiminkime mačą pernai, kai „Lietavai“ penktajame ture pralaiminėjome 0:2 ir M.Mbodji irgi buvo perstumtas į centro puolėjo poziciją – jis įmušė išlyginamąjį įvartį. Šeštajame ture žaidėme su „Atlantu“ ir pralaimėjome 1:2, tada Mamadou vėl įmušė įvartį. Čia vienas planų, kuris buvo pasiteisinęs, tačiau šįkart nesuveikė. Žinoma, tai – trenerio pralaimėjimas, neatspėjau su keitimais, kai kuriais taktiniais sumanymais“, – pasakojo V.Dambrauskas.

„Žalgirio“ treneris patikino, kad dar 20-ąją rungtynių su „Uteniu“ minutę pakeistam Bahrudinui Atajičiui nieko rimto nenutiko – jis tik susimušė raumenį.

Tuo tarpu rungtynėse neregistruoti naujokai – Mahamane'as Traore ir Serge'as Nyuiadzi – dar nėra pasirengę žaisti visu pajėgumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius