TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Bylas prieš LFF laimėjęs S.Malinauskas: „Ištaškyti pinigai futbolui nebegrįš“

Žinomas vaizdo tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas, po pergalės prieš Lietuvos futbolo federaciją ir jos prezidentą Tomą Danilevičių, atskleidė, kiek Lietuvos futbolui kainavo šios kovos teismuose.
Skirmantas Malinauskas, Tomas Danilevičius ir Arūnas Pukelis
Skirmantas Malinauskas, Tomas Danilevičius ir Arūnas Pukelis / 15min nuotraukų koliažas

„Lietuvos futbolo federacija ir jos prezidentas Tomas Danilevičius į vienus vartus pralaimėjo man teisme. LFF savo advokatams sumokėjo 11,4 tūkst. eurų (T.Danilevičius savo advokatui 2,4 tūkst. eurų). LFF advokatas – senas Šviniaus draugas. Teismas papildomai iš abiejų ieškovų man priteisė po 3,5 tūkst. teismo išlaidų. Žodžiu, visa tai Lietuvos futbolui kainavo beveik 15 tūkst. eurų, T.Danilevičiui asmeniškai beveik 6 tūkst. eurų“, – feisbuke skaičiavo S.Malinauskas.

Vis dar rezultatyviausias visų laikų Lietuvos rinktinės futbolininkas, dabar federacijos prezidentas T.Danilevičius ir LFF teismo salėje siekė įrodyti, kad S.Malinausko vaizdo įrašai apie nusikalstamą Arūno Pukelio praeitį neatitinka tikrovės, o kritika LFF – nepagrįsta.

„Joks sąžiningas vadovas taip nesielgtų. Futbolo pinigai pavėjui persekioti kritiką. Apie kokią reputaciją čia dar galima kalbėti? Ką po to daro LFF? Teisingai, prie jau turimų advokatų samdo dar vieną, kuriai vėl mokės iš mūsų visų kišenės“, – stebėjosi S.Malinauskas.

„Tik priminsiu, viskas, ko LFF siekia, tai paneigti teiginius:

- „Lietuvos futbolą valdė ir valdo banditai, nusikaltėliai arba jie susiję su nusikalstamo pasaulio lyderiais“;

- „Jisai [Arūnas Pukelis] sugebėjo po savimi pasiglemžti futbolo federaciją“;

LFF neginčija nei vieno kito epizodą, tik patį pirmąjį „Šviniaus imperija“, nors po to apie būtent futbolo klausimus kalbėta gerokai daugiau ir tik jiems buvo skirti atskiri epizodai. Būtent Šviniaus kriminalinei imperijai skirtas video, kurį pamatė daugiau nei pusė milijono žmonių taip sujaudino LFF“, – tęsė teisme savo žodžius apgynęs vaizdo tinklaraštininkas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Danilevičius ir Arūnas Pukelis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Danilevičius ir Arūnas Pukelis

15min primena, kad su nusikalstamu pasauliu siejamas A.Pukelis, žinomas pravarde Švinius, LFF eina Ekonomikos ir finansų komiteto pirmininko pareigas, priklauso LFF Vykdomajam komitetui ir vadovauja Tauragės apskrities futbolo federacijai. Iki praėjusių metų pabaigos jis buvo ir LFF viceprezidentas.

„Net teoriškai neįmanoma, kad teismai LFF kompensuotų tokias kosmines išlaidas byloje, bet pinigai futbolui nebegrįš. Jie jau ištaškyti, – reziumavo S.Malinauskas. – Tai klasikinė situacija, kai kriminalas ir su juo susiję bei jam pataikaujantys sporto funkcionieriai nori parodyti, kad yra stipresni už valstybę. Kad gali užtildyti ir išgąsdinti bet ką. Kaip ir sakiau, jie meta visus turimus resursus ne sportui, o vlogerio persekiojimui, nors visuomenė mato, kiek tai apgailėtina.“

„Mes atsilaikysim, o šie veikėjai bus prisimenami kaip Lietuvos futbolo gėda“, – ryžtingai savo įrašą feisbuke baigė S.Malinauskas.

A.Pukelį teismui yra apskundęs ir pats S.Malinauskas. „Mes pateikę ieškinį Šviniui, bet pinigų neprašom. Čia esmė, per ką jie eina, tai ne pati suma (nors Pukelis prašo 120 tūkst.). Jie tiesiog moka kosminius pinigus savo draugams advokatams ne iš savo, o iš LFF kišenės. Kai pinigai ne tavo, gali juos taškyti, pervedinėti draugams ir net jei pralaimėsi, mokės juk futbolo bendruomenė“, – komentaruose pabrėžė S.Malinauskas.

Skundė ir Visuomenės informavimo etikos komisijai

15min primena, kad su S.Malinausku jau ne vienerius metus kariaujanti LFF, skundė vaizdo tinklaraštininką ir Visuomenės informavimo etikos komisijai, bet nieko nepešė. Komisija priėmė sprendimą, kad S.Malinauskui Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksas netaikytinas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LFF prezidentas Tomas Danilevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LFF prezidentas Tomas Danilevičius

LFF prezidentas T.Danilevičius nebuvo patenkintas tokiu sprendimu. „Apgailestaujame dėl tokio sprendimo. Esame įsitikinę, kad Skirmantas Malinauskas, nesudarydamas galimybių tiek federacijai, tiek man asmeniškai, kaip federacijos prezidentui, pateikti savo pozicijos apie jo išsakomus vertinimus, pažeidė Lietuvos futbolo federacijos teises.

Būdamas ilgametis profesionalus informacijos rengėjas ir išmanydamas informacijos rengimo bei platinimo principus, sąmoningai atsisakė išklausyti kitą pusę ir taip visuomenei pateikė neobjektyvią informaciją.

Savo kuriamą turinį aktyviai reklamuodamas kituose socialiniuose kanaluose, S.Malinauskas siekė padaryti kiek įmanoma didesnę žalą Lietuvos futbolo federacijos kaip organizacijos ir mano, kaip federacijos vadovo, reputacijai. Esame įsitikinę, kad bet kuri organizacija ar asmuo turi neatšaukiamą teisę būti išklausytais, todėl imsimės tolimesnių teisinių veiksmų, apie kuriuos informuosime atskirai“, – tuomet teigė LFF prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius