-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

C.Ronaldo ant suolo palikęs F.Santosas paaiškino savo sprendimą

Ryškiausią komandos žvaigždę Cristiano Ronaldo ant suolo palikęs ir nuostabią pergalę aštuntfinalyje iškovojęs Fernando Santosas teigė, kad nesutarimai tarp jų – išspręsti.

Visas rungtynes nuo pirmųjų minučių šiame pasaulio čempionate pradėjęs 37-erių C.Ronaldo aštuntfinalyje kilo tik nuo atsarginių suolo, po to kai audringai reagavo į trenerio keitimą ankstesniame mače.

„Tai jau praeitis. Ta situacija yra išsiaiškinta ir išspręsta“, – po triuškinančios pergalės 6:1 prieš Šveicariją neišsiplėtė F.Santosas.

Kibirkštys tarp jo ir ryškiausios portugalų žvaigždės kilo po paskutinio grupės mačo, kuris portugalams jau nieko nereiškė, tačiau C.Ronaldo tiesiog pasiuto, kai treneris jį nusprendė pakeisti antrajame kėlinyje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo neslėpė pykčio po Fernando Santoso sprendimo jį pakeisti
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo neslėpė pykčio po Fernando Santoso sprendimo jį pakeisti

Aštuntfinalyje C.Ronaldo rungtynes pradėjo jau ant atsarginių suolo, o pirmą sykį nuo pirmųjų minučių su Portugalijos vyrų rinktinės apranga į aikštę žengęs 21-erių Goncalo Ramosas sužibo trimis įvarčiais.

Jis – pirmasis futbolininkas, atlikęs hat-tricką šiame pasaulio čempionate, o jo vedama Portugalija net 6:1 nušlavė Šveicariją.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Goncalo Ramosas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Goncalo Ramosas

„Norėjome, kad komanda žaistų laisviau, – pasirinkimą aiškino F.Santosas. – C.Ronaldo pozicija aikštėje yra pastovesnė. Jis žaidžia arčiau varžovų baudos aikštelės, o G.Ramosas pasižymi visai kitokiomis savybėmis. Jis labai dinamiškas, aktyvus, ką mums visiems ir parodė.“

Portugalų vairininkas negalėjo atsakyti, ar C.Ronaldo gali sugrįžti į startinę rinktinės vienuolikę ketvirtfinalyje su Maroku.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo aštuntfinalį pradėjo ant atsarginių suolo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo aštuntfinalį pradėjo ant atsarginių suolo

„Visi žaidėjai, kurie yra rinktinėje, turi tokią galimybę. Jeigu jie nežaidžia nuo pirmųjų minučių, jie gali žengti į aikštę vėliau“, – nuo tiesaus atsakymo išsisuko F.Santosas.

„Aš ir C.Ronaldo turime labai artimą ryšį. Pažįstu jį nuo 19 metų, nuo tada, kai jis dar žaidė Lisabonos „Sporting“ klube. Mes niekada nepainiojome asmeninių santykių su trenerio ir žaidėjo.

Man jis visada bus labai svarbus žaidėjas. Negalime pamiršti jo istorijos. Jis – vienas geriausių futbolininkų istorijoje, todėl turime siekti savo tikslų kartu“, – tęsė F.Santosas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vieną iš įvarčių į šveicarų vartus mušė ir 39-erių Pepe
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vieną iš įvarčių į šveicarų vartus mušė ir 39-erių Pepe

Tuo metu skausmingą pralaimėjimą aštuntfinalyje patyręs Šveicarijos rinktinės strategas Muratas Yakinas tiesiog nukėlė kepurę prieš varžovus.

„Turime pripažinti, kad portugalai buvo geresni, greitesni ir agresyvesni puolime“, – pasiteisinimų neieškojo šveicarų treneris.

Visas pasaulio futbolo čempionato naujienas kviečiame sekti specialiame 15min puslapyje „Futbolo mėnuo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius