Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalija neįveikė Irano – neįmuštas C.Ronaldo baudinys ir dramatiškas finišas

Pasaulio futbolo čempionate Rusijoje Europos čempionė Portugalija po dramatiškos kovos sužaidė lygiosiomis 1:1 su Iranu. Lemiamose B grupės rungtynėse Saranske portugalai pirmavo po fantastiško Ricardo Quaresmos įvarčio, bet jau per pridėtą rungtynių laiką Iranas išplėšė lygiąsias.
Ricardo Quaresma ir Cristiano Ronaldo
Ricardo Quaresma ir Cristiano Ronaldo / „Scanpix“ nuotr.

Portugalai viso pirmojo kėlinio metu dominavo aikštėje, 80 proc. laiko kontroliavo kamuolį, tačiau pralaužti Irano gynybą pavyko tik paskutinę minutę. Nuostabiu individualiu reidu varžovų vartus nokautavo Ricardo Quaresma.

Antrajame kėlinyje padvigubinti Portugalijos persvarą galėjo Cristiano Ronaldo. Portugalų lyderis buvo pargriautas baudos aikštelėje ir po peržiūros VAR teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį. Puolėjo smūgį atlaikė puikiai šiame čempionate žaidęs vartininkas Alireza Beiranvandas.

C.Ronaldo aistras sukėlė ir likus žaisti 10 minučių antrajame kėlinyje. Irano futbolininkas reikalavo VAR peržiūros, nes portugalas jį pargriovė ir trenkė į veidą. Kontaktas tikrai buvo, bet teisėjas nusprendė puolėjui skirti tik geltoną kortelę.

Jau per pridėtą rungtynių laiką teisėjas po VAR peržiūros paskyrė 11 metrų baudinį į Portugalijos rinktinės vartus dėl žaidimo ranka. Baudinį realizavo ir lygiąsias išplėšė Karimas Ansarifardas.

Dar buvo likusios žaisti kelios minutės, per kurias Iranas bandė sukurti sensaciją ir išsigelbėti, bet puikios progos nerealizavo Mehdi Taremi.

Kitose B grupės rungtynėse Ispanija sužaidė lygiosiomis 2:2 su Maroku ir su 5 taškais tapo grupės nugalėtoja. Portugalija taip pat surinko 5 taškus, bet įmušė mažiau įvarčių ir liko antra.

Aštuntfinalyje Ispanija susitiks su Rusija, o Portugalija su Urugvajumi.

B GRUPĖ

Nr. Komanda Ž L Lyg. P Įvar. sant. Tšk.
1 Ispanija 3 1 2 0 6:5 5
2 Portugalija 3 1 2 0 5:4 5
3 Iranas 3 1 1 1 2:2 4
4 Marokas 3 0 1 2 2:4 1

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: Iranas – Portugalija 1:1

90 min. ĮVARTIS. Teisėjas po VAR peržiūros paskyrė 11 metrų baudinį dėl portugalų žaidimo ranka. Karimas Ansarifardas išlygino rezultatą.

80 min. Teisėjas pasinaudojo VAR, kad peržiūrėtų epizodą, kai C.Ronaldo pargriovė varžovą. Šis apeliavo, kad portugalas jam trenkė per veidą ir nusipelnė raudonos kortelės. Po peržiūros teisėjas skyrė C.Ronaldo geltoną kortelę

52 min. Cristiano Ronaldo neįmušė 11 metrų baudinio. Portugalas krito baudos aikštelėje ir po peržiūros VAR teisėjas skyrė baudinį. Tai įsiutino Irano futbolininkus, kurie rinkosi geltonas korteles dėl ginčų su teisėju, tačiau smūgį atlaikė vartininkas Alireza Beiranvandas.

Pirmasis kėlinys: Iranas – Portugalija 0:1

45 min. ĮVARTIS. Ricardo Quaresma nuostabiu smūgiu išvedė Portugaliją į priekį.

3 min. Pirmą portugalų smūgį į vartų plotą atliko Cristiano Ronaldo, tačiau jis nebuvo labai pavojingas ir vartininkas gaudė kamuolį.

Startinės sudėtys

Iranas: Alireza Beiranvandas („Persepolis“), Ehsanas Hajsafi (Pirėjo „Olympiakos“), Saeidas Ezatolahi (Permės „Amkar“), Morteza Pouraliganji („Al Saad“), Omidas Ebrahimi („Esteghlal“), Vahidas Amiri („Persepolis“), Mehdi Torabi („Saipa“), Seyedas Majidas Hosseini („Esteghlal“), Sardaras Azmounas (Kazanės „Rubin“), Raminas Rezaeianas („KV Oostende“), Alireza Jahanbakhshas („AZ Alkmaar“).

Portugalija: Rui Patricio („Wolves“, Anglija), Andre Silva („AC Milan“), Pepe (Stambulo „Bešiktaš“, Turkija), Jose Fonte („Dalian Yifang“, Kinija), Raphaelis Guerreiro (Dortmundo „Borussia“, Vokietija), Williamas Carvalho (Lisabonos „Sporting“, Portugalija), Cedricas Soaresas („Southampton“), Ricardo Quaresma („Bešiktaš“), Joao Mario (Milano „Inter“, Italija), Cristiano Ronaldo (Madrido „Real“, Ispanija), Adrienas Silva („Leicester City“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius