Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

C.Ronaldo karantinas Italijoje kelia vis daugiau aistrų: ką ir kodėl pažeidė futbolininkas?

Italijos sporto pasaulis šiomis dienomis kaip reikiant šurmuliuoja. Šalies sporto ministras Vincenzo Spadafora susikirto su ryškiausia „Serie A“ žvaigžde Cristiano Ronaldo. Abi pusės jau paleido po keletą aštrių strėlių ir panašu, kad tai – tik pradžia.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Konfliktą įplieskė koronavirusas ir karantino protokolo interpretavimas. Giuseppe Conte ministrų kabineto narys įsitikinęs, kad Turino „Juventus“ atakų lyderis akivaizdžiai pažeidė Italijos valstybės nustatytas taisykles.

Kaip žinia, C.Ronaldo praėjusią savaitę buvo išvykęs į tėvynę ir su Portugalijos rinktine žaidė Tautų lygos dvikovoje su Prancūzija ir prieš tai vykusiame draugiškame mače su Ispanija.

Jau rinktinės stovykloje C.Ronaldo buvo nustatytas COVID-19, tačiau tėvynėje futbolininkas neliko ir sugrįžo į Italiją, taip nustebindamas daugelį.

„Scanpix“ nuotr./Lėktuvas, su kuriuo į Italiją sugrįžo C.Ronaldo
„Scanpix“ nuotr./Lėktuvas, su kuriuo į Italiją sugrįžo C.Ronaldo

Į Italiją skrido Liuksemburge registruotu specialiu medicininiu lėktuvu, patvirtintu sveikatos apsaugos specialistų.

Grįžęs į Apeninus puolėjas tęsia karantiną savo namuose, tačiau ši kelionė labai papiktino Italijos sporto ministrą V.Spadaforą, kuris įsitikinęs, kad futbolininkas pažeidė karantino taisykles.

„Scanpix“ nuotr./Vincenzo Spadafora
„Scanpix“ nuotr./Vincenzo Spadafora

Savo komandos žvaigždę ėmė ginti „Juventus“ savininkas Andrea Agnelli.

„Tiesiog pasiskambinkit sveikatos ir vidaus reikalų ministerijoms, kurios tvarko įstatymus ir gausit paaiškinimą“, – kandžiai į V.Spadaforos kritiką reagavo A.Agnelli.

Anot jo, „Juventus“ naudojosi federaliniu protokolu, o jis neprieštaravo, kad C.Ronaldo sugrįžtų į Pjamontą.

„Esu sporto vadybininkas, o ne įstatymų kūrėjas, tad nežinau, ar jis galėjo pažeisti šalies įstatymus“, – vėliau pripažino A.Agnelli.

Italijos žiniasklaida šiomis dienomis į viešumą iškėlė ir dar vieną įdomią teoriją. Bandant išsiaiškinti tokios skubios C.Ronaldo kelionės motyvus, nemažai apžvalgininkų pirštu baksnoja į Čempionų lygos tvarkaraštį.

Kitą trečiadienį „Juventus“ namuose priims „Barcelona“ klubą su geriausiu planetos futbolininku Leoneliu Messi, tad tikėtina, jog portugalas į Italiją skubėjo todėl, kad spėtų užbaigti saviizoliacinį procesą ir gauti reikiamus neigiamus testų rezultatus dar iki šio mačo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi ir Cristiano Ronaldo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi ir Cristiano Ronaldo

„Jaučiuosi gerai, nejaučiu jokių simptomų, o miegu gerai. Dėkoju už jūsų žinutes ir tikiuosi netrukus sugrįžti į treniruotes“, – savo gerbėjams žinią pasiuntė C.Ronaldo.

V.Spadaforos kritiką portugalas palydėjo šypsena.

„Visiškas melas, kad aš kažką pažeidžiau. Viską derinome su „Juventus“ ir Portugalijos rinktine ir viskas buvo daroma laikantis instrukcijų. Žmogus, kurio pavardės net negaliu pasakyti, aiškina, kad aš negerbiu vietos taisyklių, bet tai nėra tiesa. Neturėjau su niekuo absoliučiai jokio kontakto, net Turine“, – pyko futbolininkas.

Jo teigimu, jis laikosi absoliučiai visų karantino taisyklių.

C.Ronaldo tvirtinimu, šeima gyvena kitame namo aukšte ir su ja absoliučiai jokio kontakto nėra.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo

Visa ši istorija turi ir kiek pikantišką priešistorę. Dar prieš išvyką į Portugaliją C.Ronaldo ir „Juventus“ turėjo žaisti „Serie A“ rungtynes su „Napoli“.

Visgi neapoliečių Turine šeimininkai taip ir nesulaukė. „Napoli“ komanda teisinosi, kad jai į Turiną vykti uždraudė vietinės institucijos, kai ekipoje du futbolininkai (Piotras Zielinskis ir Eljifas Elmasas) užsikrėtė koronavirusu.

„Serie A“ vadovai į tai sureagavo principingai ir neapoliečiams įskaitė pralaimėjimą 0:3.

Įdomu tai, kad likus dviem dienoms iki šių rungtynių „Juventus“ futbolininkai irgi buvo pasiųsti į karantiną. Italijos koronaviruso protokole yra išlyga, kuria Turino klubas ir pasinaudojo.

Taisyklės skelbia, kad jei klube nustatomas ligotas žmogus, visa komanda turi izoliuotis, tačiau žaidėjai gali treniruotis ir keliauti į rungtynes, jei jų testų rezultatai yra neigiami.

„Juventus“ klube toks atvejis ir buvo – sirgo du administracijos darbuotojai.

Taigi „Juventus“ visus žaidėjus apgyvendino savo keturių žvaigždučių viešbutyje „J“. Jis yra klubo bazės teritorijoje, tad futbolininkai galėjo ramiai toliau treniruotis ir ruoštis mačui su „Napoli“.

„Juventus“ nuotr./„Juventus“ klubo bazė
„Juventus“ nuotr./„Juventus“ klubo bazė

Vis dėlto šis priverstinis „Juventus“ žaidėjų pasiuntimas į karantiną reiškė, kad C.Ronaldo jau nespės į Portugalijos rinktinės mačus su Prancūzija ir Ispanija.

Pagal protokolą, žaidėjai privalėjo gauti tris neigiamus testų rezultatus. C.Ronaldo ir kitiems „Juventus“ žaidėjams iki nustatytos datos buvo spėta atlikti tik du testus.

„La Gazzetta dello Sport“ netgi išsiaiškino, kad po šios žinios C.Ronaldo komandos rūbinėje surengė maištą, o jam pritarė ir kiti „Juventus“ futbolininkai.

Taip ir nepasidaręs trečio testo C.Ronaldo galiausiai išskrido į tėvynę, o savo lyderio pėdomis pasekė ir kiti į nacionalines rinktines iškviesti „Juventus“ žaidėjai – argentinietis Paulo Dybala (skrido kartu su Lioneliu Messi ir Luisu Suarezu), kolumbietis Juanas Cuadrado, brazilas Danilo, urugvajietis Rodrigo Bentancuras, turkas Merihas Demiralas.

Gianluigi Buffonas tiesiog paliko rinktinės viešbutį ir iškeliavo namo, o vienintelis sąmoningai elgęsis „Juventus“ narys buvo Aaronas Ramsey, atsisakęs vykti į Velso rinktinę „dėl karantino“.

Galiausiai trečiadienį po trečiojo testavimo visi žaidėjai buvo išleisti namo, o anksčiau laiko pabėgusių žaidėjų pavardės perduotos Italijos prokuratūrai.

Visgi realaus pavojaus Turinos komandos lyderiams nėra – bylos pradėtos, bet maksimali bauda už tokį nusižengimą siekia vos 1000 eurų.

„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo ir Turino „Juventus“ žygį Čempionų lygoje sustabdė Liono „Olympique“.
„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo ir Turino „Juventus“ žygį Čempionų lygoje sustabdė Liono „Olympique“.

„Šie didieji čempionai save laiko neliečiamais ir svarbiausiais. Kai C.Ronaldo pabėgo į rinktinę, jis jau pažeidė protokolą ir Turine dėl to pradėta byla“, – toliau Italijos žiniasklaidoje niršo V.Spadafora.

Anot politiko, čempionai turi rodyti pavyzdį, o ne ieškoti spragų įstatymuose ir juo labiau juos pažeidinėti.

„Patarčiau klubo prezidentui akyliau stebėti savo komandą, kad futbolo verslas išliktų saugus“, – neatlyžo V.Spadafora.

Šiuo metu COVID-19 virusą pasigavę yra du „Juventus“ futbolininkai: C.Ronaldo ir amerikietis Westonas McKennie.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius