Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Camp Nou“ stadione – kolumbariumas „Barcelona“ sirgalių palaikams

Palaidotas Camp Nou stadione – makabriško filmo scenarijus ar realybė? Kad ir kaip keistai tai beskambėtų, tokia galimybė atsiras jau šiemet.
„Camp Nou“ stadionas
„Camp Nou“ stadionas

Penktadienį „Barcelona“ oficialiai paskelbė, jog 2014 metais netoli senųjų "Les Corts" kapinių atsiras kolumbariumas – speciali patalpa, skirta saugoti urnoms su klubo sirgalių pelenais.

Kolumbariume iš pradžių planuojama įrengti apie 500 vietų urnoms, o patalpą puoš istorinės Katalonijos klubo nuotraukos bei kita atributika.

Tiesa, ši patalpa bus laikina ir tai yra tik pirmasis projekto, pavadinto „Atminimo erdvė“, etapas. Vėliau kolumbariumą planuojama perkelti į patį "Camp Nou" bei išplėsti jį net iki 30 tūkstančių vietų. 

„Tai vienas seniausių mūsų sirgalių norų. Yra nemažai sirgalių, kurie pageidauja, kad po mirties jų pelenai būtų saugomi "Barcelona" stadione“, – sakoma oficialiame Katalonijos ekipos pareiškime.

„Barcelona“ jau paskelbė ir tokių „paslaugų“ kainas.

Urnos vietos nuoma 50-čiai metų kainuoja 3 tūkstančius eurų, 99 metams – dvigubai brangiau, 6 tūkstančius eurų. Sirgalius, pageidaujantis po mirties savo pelenus saugoti kolumbariume, turės sumokėti ir tokiais atvejais numatytus mokesčius valstybei.

Kolumbariumai futbolo klubų sirgaliams nėra naujiena Ispanijoje. Tokias patalpas, skirtas aistruolių pelenams saugoti, jau anksčiau yra įrengusios Barselonos „Espanyol“, Madrido „Atletico“ ir Sevilijos „Real Betis“ ekipos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius