Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čekų futbolo žvaigždė Tomašas Rosicky: „Tikiu, kad esame pajėgūs nugalėti lietuvius“

Čekijos nacionalinė futbolo rinktinė prieš antradienio rungtynes su Lietuva galvoja tik apie pergalę. „Euro 2012“ atrankos I grupės finiše dėl antrosios vietos kovojančios Čekijos ir Škotijos komandų likimas veikiausiai spręsis Kaune.
Čekų rinktinės kapitonas Tomašas Rosicky
Čekų rinktinės kapitonas Tomašas Rosicky / V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.

„Negalvoju apie tai, kas būtų, jei pralaimėtume“, – sakė čekų žvaigždė Tomašas Rosicky.

Tikisi sužaisti efektyviau

Pirmadienio vakare čekai Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione surengė vienintelę savo treniruotę, prieš kurią mintimis su žiniasklaida pasidalijo ekipos vyriausiasis treneris Michalas Bilekas ir kapitonas T.Rosicky, informuoja Lietuvos futbolo federacija.

V.Knyzelio/LFF.lt nuotr./Čekų treneris Michalas Bilekas
V.Knyzelio/LFF.lt nuotr./Čekų treneris Michalas Bilekas

Daugiausia buvo kalbama apie situaciją atrankos grupėje prieš turnyro pabaigą. Kovoje dėl antrosios vietos, kuri suteikia teisę dalyvauti papildomose rungtynėse dėl patekimo į Europos čempionato finalinį etapą, Škotija vienu tašku lenkia Čekiją. Škotai varžybas baigs Ispanijoje, o čekams būtinas bent taškas rungtynėse su lietuviais.

M.Bilekas užsiminė, kad būtent rungtynės Lietuvoje bus svarbesnės netiesioginėje dvikovoje dėl antros pozicijos.

„Ispanija puiki komanda, todėl žaisti su ja Škotijai bus nepaprastai sunku. Manau, kad  rungtynės Lietuvoje mums nulems, ar pateksime į finalinį varžybų etapą. Ar jaučiame didelį spaudimą? Šioje atrankos grupėje kiekvienas taškas svarbus, todėl sunku nesinervinti. Jaudinamės prieš kiekvienas rungtynes ir į jas žiūrime atsakingai“, – tikino treneris.

Pirmoje ciklo tarpusavio dvikovoje prieš metus lietuviai nugalėjo 1:0. „Tuomet iš mūsų daug tikėjosi. Galbūt todėl neišnaudojome susikurtų progų. Šį kartą privalome žaisti efektyviau. Jei žaisime taip, kaip Olomouce, rytoj laimėti bus sunku. Analizavome visas šių metų Lietuvos rungtynes ir žinome, kaip varžovai gali greitai ir netikėtai užpulti. Tai pagrindinis lietuvių ginklas, tuo įsitikinome ir patys“, – kalbėjo M.Bilekas.

Pavojingiausiu laiko D.Šerną

Optimistiškai prieš rungtynes buvo nusiteikęs Čekijos rinktinės kapitonas ir vienas komandos lyderių T.Rosicky. Londono „Arsenal“ saugas teigė galvojantis tik apie tai, kaip iškovoti pergalę.

„Lietuviai Olomouce iš mūsų atėmė tris taškus, todėl dabar turime juos atsiimti“, – kalbėjo T.Rosicky.

„Negalvoju apie tai, kas bus, jei pralaimėtume. Tragedija? Tai stiprus žodis. Mano mintys sutelktos į pergalę ir tikiu, kad esame pajėgūs tai padaryti. Lietuviai Olomouce iš mūsų atėmė tris taškus, todėl dabar turime juos atsiimti“, – kalbėjo T.Rosicky.

Saugo teigimu, antradienio rungtynės bus panašios kaip ir praėjusių metų rugsėjį Čekijoje vykusi komandų dvikova. 

„Mes stengsimės atakuoti, įmušti kuo daugiau įvarčių, o Jūsų komanda bandys nubausti mus kontratakomis. Privalome geriau išnaudoti sukurtas progas. Iš varžovų išskirčiau tą puolėją (Darvydą Šerną – aut. past.), kuris daug plušėjo atakos smaigalyje ir mums įmušė įvartį. Jis mums bus didžiausias pavojus“, – sakė vienas čekų lyderių.

Lietuvos ir Čekijos nacionalinės rinktinės susitinka antradienį Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione, rungtynių pradžia – 21 valandą 45 minutės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius