Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Celtic“ planus Marijampolėje jaukia vidinės rietenos ir traumos

Į Lietuvą trečiadienio vakarą atskrendantys Glazgo „Celtic“ futbolininkai nestokoja arogantiškos pozos. Komandą treniruojantis Brendanas Rodgersas nusprendė, kad treniruotis Lietuvoje prieš mačą su „Sūduva“ jo auklėtiniams nereiks. Škotai apsistos Birštone ir atsisakė Marijampolėje rungtynių išvakarėse surengti vienintelę oficialią treniruotę. Nors visi ženklai byloja apie beribį Škotijos čempionų pasitikėjimą savimi, dabartinis „Celtic“ taip pat turi silpnų vietų. Pirmiausia dėl to, jog pastarosiomis savaitėmis yra kamuojamas vidinių rietenų ir konfliktų.
Odsonne'as Edouardas, Brendanas Rodgersas ir Dedryckas Boyata
Odsonne'as Edouardas, Brendanas Rodgersas ir Dedryckas Boyata / „Scanpix“ nuotr.

Tirpstantis atsilikimas

Praėjusį sezoną Škotijos „Premier“ lygoje rimto pasipriešinimo nesulaukė ir artimiausią persekiotoją „Aberdeen“ aplenkė 9 taškais.

Tai buvo septintasis iš eilės čempionų titulas ir 49-asis istorijoje. Po to kai aršiausias „Celtic“ varžovas Glazgo „Rangers“ susidūrė su finansinėmis problemomis, bankrutavo ir buvo ištremtas į žemesnį divizioną, „keltai“ Didžiosios Britanijos šiaurėje pradėjo visišką dominavimą.

Iki „Rangers“ žaliesiems dar tebetrūksta penkių titulų, bet panašu, kad šis atsilikimas artimiausiais metais gali dar labiau aptirpti. Nors šiomis dienomis Škotijos žiniasklaida kur kas daugiau rypauja apie „Rangers“ su naujuoju treneriu treneriu Stevenu Gerrardu atgimimą, beveik vienbalsiai pripažįstama, kad stipriausius raumenis Škotijoje dar ir šiemet turi „Celtic“.

Bet trečius metus iš eilės prasibrauti į Čempionų lygos grupių etapą „Celtic“ ekipai nepavyko ir virš „Celtic Park“ pradėjo kauptis storas neramumų debesis.

„Scanpix“ nuotr./Brendanas Rodgersas
„Scanpix“ nuotr./Brendanas Rodgersas

Pirmieji žaibai pradėjo griaudėti, kai komandos vyriausiasis treneris B.Rodgersas puse lūpų prasitarė, jog norėtų sustiprinti komandą keletu naujų žaidėjų, tačiau to padaryti neleidžia klubo vadovybė, įjungusi „taupymo“ režimą po to, kai „Celtic“ liko be Čempionų lygos.

Visgi prieš išvyką į Marijampolę treneris puolė švelninti situaciją, teigdamas, jog puikiai sutaria su klubo vadovais ir yra pasirengęs žygiuoti dėl aštunto iš eilės titulo net ir su tais resursais, kuriuos turi.

Tuo pačiu bagažu

Akivaizdu, kad „Celtic“ būnant Čempionų lygoje ir gavus tuos beveik 16 mln. eurų už patekimą į grupių varžybas, B.Rodgerso sudėtis būtų atrodžiusi kiek solidesnė.

Dabar tenka verstis tuo pačiu bagažu, kaip ir praėjusiais metais. Tiesa, klubo vadovai dar visai neseniai džiūgavo, jog vasarą vėl pasidarbavo iš peties, sugebėdami sustiprinti visas pozicijas ir beveik nepravėrę piniginės.

Į Glazgą iš „Dundee“ atvyko vartininkas Scottas Bainas, iš „Paris Saint Germain“ už neskelbiamą sumą išpirktas jaunas prancūzas puolėjas Odsonne'as Edouardas, iš „Manchester City“ išsinuomotas australų saugas Danielis Arzani. „Celtic“ taip pat sukirto rankomis su Hondūro gynėju Emilio Izaguirre.

„Scanpix“ nuotr./Odsonne'as Edouardas
„Scanpix“ nuotr./Odsonne'as Edouardas

Visgi iš šio ketverto vietą startiniame vienuoliktuke turi tik O.Edouardas. Dvidešimtmetis prancūzas praėjusį sezoną per 22 rungtynes pelnė 9 įvarčius, o šiemet spėjo aikštėje pasirodyti septynis kartus ir įmušė jau 4 įvarčius.

Jis su savo tautiečiu Moussa Dembele atakos smaigalyje sudaro labai grėsmingą tandemą.

Visgi, ar O.Edourdas galės žaisti Marijampolėje kol kas neaišku. Prieš keletą dienų prancūzas buvo patyręs nedidelę traumą ir B.Rodgersui pridėjo papildomo galvos skausmo.

Belgas įskėlė konfliktą

Bet visa tai palyginus niekis su tuo plyšiu, koks gali atsiverti gynybos grandyje, jei komandą paliks vienas ekipos ramsčių Dedryckas Boyata.

Su Belgijos rinktine bronzos medalius pasaulio čempionate laimėjusiam gynėjui po sėkmingo praėjusio sezono Glazge pasidarė ankšta.

Dėmesį jam pradėjo rodyti „Sevilla“ klubo atstovai ir tai iš karto sugadino belgo santykius tiek su B.Rodgersu, tiek su „Celtic“ vadovais.

Kol kas škotai skirtis su savo pagrindiniu vidurio gynėju nenori, bet D.Boyata nežaidė trečiajame Čempionų lygos atrankos etape, kuriame škotai krito prieš Atėnų AEK.

Pats futbolininkas teigia, jog vis dar jaučia buvusios traumos padarinius ir negali žaisti visa jėga. B.Rodgersas įsitikinęs priešingai ir galvoja, kad belgas specialiai ožiuojasi, norėdamas išvykti į Andalūziją.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dedryckas Boyata
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dedryckas Boyata

Pasirodymas aikštėje Europos taurių rungtynėse automatiškai pasodintų D.Boyata ant suolo naujajame klube, jei šis persikeltų į Seviliją, tad manoma, kad taip elgtis žaidėją ragina tiek sparną aplink jį rėžiantys ispanai, tiek agentas.

B.Rodgersas netgi prasitarė, kad turėjo pokalbį su D.Boyata ir pabandė išsiaiškinti situaciją.

Anot trenerio, vyrai vienas kitą suprato, bet ar belgas atvyks į Marijampolę ir juo labiau pasirodys aikštėje, kol kas didelis klaustukas.

Škotijos žiniasklaidos teigimu, „Celtic“ jau pradėjo ruoštis ir planui B. Manoma, kad nepavykus išsaugoti belgo, į Glazgą atkeliautų „Wolfsburg“ ekipoje žaidęs olandas Jeffrey Bruma.

Per vasarą komandą paliko devyni žaidėjai, tačiau nei vienas jų praėjusiais metais svarbaus vaidmens B.Rodgerso taktinėse schemose neturėjo, o dauguma jų buvo skolinami kitoms komandoms.

VIDEO: „Vieni vartai“ griuvėsiuose, „Sūduvos“ šansai sukurti pasaką, triukas ir C.Ronaldo startas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius