Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lyga: ar „Milan“ ir „Barcelona“ kaktomuša sukurs daugiausia intrigos? Negi „Bayern“ vėl draskys varžovų vartų tinklą?

Trečiadienį UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalyje į kovą stos didžiausią intrigą žadanti „Milan“ ir nugalėtojos karūną ginančios „Barcelona“ pora. Kitame mūšyje grumsis paskutiniu metu varžovus traiškantis Miuncheno „Bayern“ ir niekaip laimėti nesugebanti „Marseille“.
Lionelis Messi
Lionelis Messi per paskutinius 5 mačus įmušė net 12 įvarčių! / AP/Scanpix

Ar nukraujavęs „Milan“ (Italija) pajėgus konkuruoti su čempione „Barcelona“ (Ispanija)?

Teisėjas: Jonas Erikssonas (Švedija)
Vieta: „Giuseppe Meazza“ stadionas, Milanas (Italija)
Pradžia: trečiadienis, 21.45 (Lietuvos laiku)
TV: „Viasat Sport Baltic“ (tiesiogiai)

Italijos čempionas „Milan“ sieks tik pergalės pirmajame UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio mače prieš galingąjį „Barcelona“ klubą.

Šios ekipos puikiai pažįsta viena kitą, mat dar šį sezoną tarpusavyje kovėsi grupių etape. Tuomet sėkmė lydėjo „Barcelona“: po lygiųjų 2:2 namuose pirmojoje dvikovoje Ispanijos čempionė 3:2 laimėjo varžovų stadione. Tokio rezultato pakartojimas trečiadienį reikštų itin sudėtingą italų situaciją prieš išvyką į „Camp Nou“.

„Barcelona“ yra stipriausia pasaulyje – nereikia būti burtininku, kad tai suprastum, – sakė M.Ambrosini.

Milano komandą į priekį ves puikią sportinę formą pastaruoju metu demonstruojantis Zlatanas Ibrahimovičius – būtent švedo dublis lėmė „Milan“ pergalę (2:1) savaitgalį Italijos futbolo čempionate su „Roma“, o iš viso puolėjas šiame sezone varžovų vartininkus yra nuginklavęs jau 29 kartus.

Tiesa, Massimo Allegri turi ir galvos skausmų, kurių pagrindinis – traumos: mėnesį negalės rungtyniauti vienas geriausių gynėjų Europoje Thiago Silva, prisijungęs prie taip pat iš rikiuotės iškritusių Alexandre'o Pato, Ignazio Abate, Robinho bei Alexanderio Merkelio. Be to, dėl kortelių žaisti negalės Markas van Bommelis.

„Barcelona“ vienuolikė yra stipriausia pasaulyje – nereikia būti burtininku, kad tai suprastum, – kalbėjo „Milan“ saugas Massimo Ambrosini. – Laukia labai svarbus ir sunkus mačas, tačiau tai tik dar labiau motyvuoja. Turėsime pademonstruoti geriausią žaidimą, jei norime tikėtis sėkmės.“

Scanpix nuotr./Zlatanas Ibrahimovičius (56,5 mln.)
„Milan“ lyderis Zlatanas Ibrahimovičius yra žaidęs ir „Barcelona“ klube.

Italijos čempionai ieškos kelių sustabdyti Lionelio Messi kariauną, kuri visuose turnyruose laimėjo devynis pastaruosius mačus iš eilės. Šią seriją įkvėpė L.Messi, per penkias paskutines dvikovas įmušęs net dvylika įvarčių, o iš viso mažojo argentiniečio sąskaitoje jau 55 tikslūs smūgiai šį sezoną visuose turnyruose.

Treneris Pepas Guardiola savo dispozicijoje neturės jau seniai traumuoto Davido Villos, bet jo paliktą spragą sėkmingai užpildė Alexis Sanchezas bei jaunasis Cristianas Tello. Tuo metu atakų dirigentas Xavi galėjo sau leisti prabangą nerungtyniauti pergale (2:0) pasibaigusiame Ispanijos čempionato mače savaitgalį su „Mallorca“, tačiau tikrai išbėgs į aikštę Milane.

Dvikovoje su Maljorkos ekipa „Barcelona“ dar sykį sėkmingai pritaikė taktinę formaciją 3-4-3, o gynėju žaidęs Javieras Mascherano kalbėjo: „Jaučiuosi puikiai šioje pozicijoje, nors nesu įpratęs būti dešiniajame krašte. Reikia pripažinti, kad gynėmės labai sėkmingai. Nuo kitos dienos iškart pradedame galvoti apie iššūkį, kuris laukia Milane.“

VIDEO: FC Barcelona Vs AC Milan - Trailer - Champions League | HD


Ar „ant bangos“ rungtyniaujantis Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) išvykoje paskandins „Marseille“ (Prancūzija)?

Teisėjas: Carlosas Velasco Carballo (Ispanija)
Vieta: „Stade Velodrome“, Marselis (Prancūzija)
Pradžia: trečiadienis, 21.45 (Lietuvos laiku)
TV: TV6 (tiesiogiai)

Vieną svarbiausių sezono mačų „Marseille“ pradės po aštuonerių iš eilės nelaimėtų rungtynių serijos, tad Miuncheno „Bayern“ pagrįstai tikisi palankaus rezultato.

AP/Scanpix nuotr./Mario Gomezas aį sezoną įmuaė jau 35 įvarčius (22 ia jų Vokietijos čempionate).
Mario Gomezas pagal įmuštus įvarčius Čempionų lygoje nusileidžia tik L.Messi.

Prancūzijos čempionate Marselio vienuolikė nukrito į kuklią devintą vietą, mat paskutinį sykį pergalės skonį pajuto dar Čempionų lygos aštuntfinalio susitikime prieš Milano „Inter“. Negana to, verta pažymėti, kad lygiosios 1:1 savaitgalį su „Nice“ nutraukė net septynių iš eilės pralaimėjimų seriją.

Treneriui Didier Deschampsui teks viltis, kad kūrybingasis Andre Ayew sužibės dar sykį – 22-ejų Ganos rinktinės narys įmušė ne tik į „Nice“ vartus, bet ir keturiskart Čempionų lygos turnyre.

„Bayern“ per paskutinius penkis mačus net tris kartus įmušė šešis arba daugiau įvarčių.

Visgi nuolaidų iš motyvuoto „Bayern“ tikėtis neverta: šio sezono Čempionų lygos finalas vyks būtent Miunchene, tad aistruoliai viliasi gegužės mėnesį stadione išvysti savo komandą. Juolab, kad Vokietijos klubas per pastarąsias penkias dvikovas net tris kartus įmušė šešis arba daugiau įvarčių, įskaitant įspūdingą pergalę 7:0 aštuntfinalyje prieš „Basel“.

Tiesa, Vokietijos čempionate Juppo Heynckeso auklėtiniai penkiais taškais atsilieka nuo lyderio Dortmundo „Borussia“, nors savaitgalį 2:1 nugalėjo „Hannover“. Įvarčius įmušė saugas Toni Kroosas bei Mario Gomezas.

Būtent M.Gomezas yra tikrasis Bavarijos ekipos lyderis: Čempionų lygoje 26 metų futbolininkas jau pelnė dešimt įvarčių, o Vokietijos čempionate pasižymėjo 23 kartus.

Kitos Čempionų lygos ketvirtfinalio poros:

Nikosijos „Apoel“ (Kipras) – Madrido „Real“ (Ispanija)                  0:3
Lisabonos „Benfica“ (Portugalija) – Londono „Chelsea“ (Anglija)    0:1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius