-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 10 /23:38

Čempionų lyga: „Atletico“ buvo per žingsnį nuo stebuklo, bet į finalą žengė „Real“

Madrido „Atletico“ buvo per žingsnį nuo stebuklo, laimėjo atsakomąsias pusfinalio rungtynes, tačiau į Čempionų lygos finalą žengė aršiausias jų oponentas – Madrido „Real“. Trečiadienio vakarą Diego Simeone vyrai įmušė du greitus įvarčius, tačiau klaida pirmojo kėlinio pabaigoje nubraukė visas viltis.
Isco ir Sergio Ramosas
Isco ir Sergio Ramosas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Atletico“ nugalėjo 2:1, bet prieš savaitę varžovų tvirtovėje „Santiago Bernabeu“ kapituliavo net 0:3.

Puikiai dvikovą pradėję šeimininkai, po dviejų greitų Saulio ir Antoine‘o Griezmanno įvarčių buvo per žingsnį nuo to, jog taptų pirmąja trijų įvarčių deficitą Čempionų lygos pusfinalyje panaikinusia komanda, tačiau patekti į futbolo istorijos metraščius sutrukdė klaida pirmojo kėlinio pabaigoje.

Po šiurkščios gynėjų klaidos Karimas Benzema sukūrė nedidelį stebuklą, kuris galiausiai virto Isco įvarčiu, išsklaidžiusiu visą staiga užsimezgusią intrigą.

Trijų įvarčių pelnyti ir žengti į finalą Diego Simeone vyrams nepavyko, tačiau su „Vicente Calderon“ stadionu matrasininkai atsisveikino aukšta nata. Nuo kito sezono „Atletico“ persikels į naująjį stadioną, todėl Madrido derbis buvo paskutinės Europos taurių rungtynės, kurias čia žaidė Los Rojiblancos.

Beje, 1966-aisiais metais duris atvėręs stadionas buvo tikra „Atletico“ tvirtovė – čia Madrido futbolininkai iš 36 žaistų Europos taurės mačų laimėjo net 30.

Nors „Atletico“ ir toliau nėra pralaimėjęs Čempionų lygos pusfinalio rungtynių namuose, į birželio 3-iąją Velso sostinėje vyksiantį finalą žengė „Real“.

Madrido klubui tai bus jau 15-asis prestižiškiausio žemyno turnyro finalas. Finale taip pat kovosiančiam Turino „Juventus“ – devintasis.

„Real“ ir „Juventus“ finale jau žaidė 1998-aisiais ir tuomet po vienintelio Predrago Mijatovičiaus įvarčio triumfavo ispanai. Šį mačą puikiai mena ir dabartinis „Real“ strategas Zinedine‘as Zidane‘as, kuris tuo metu dar vilkėjo „Senosios Sinjoros“ marškinėlius.

Madrido „Atletico“ – Madrido „Real“ 2:1
(pirmos rungtynės 0:3, bendras rezultatas: 2:4)
12’ [1:0] Saulis Niguezas
16’ [2:0] Antoine'as Griezmannas (11m)
42’ [2:1] Isco

„Atletico“: Janas Oblakas; Jose Maria Gimenezas (57' Thomasas), Diego Godínas, Stefanas Savičius, Filipe Luisas; Gabi, Koke (76' Angelis Correa), Saulis, Yannickas Carrasco; Antoine'as Griezmannas, Fernando Torresas (56' Kevinas Gameiro).

„Real“: Keyloras Navasas, Danilo, Sergio Ramosas, Raphaelis Varane'as, Marcelo, Casemiro (77' Lucasas), Toni Kroosas, Luka Modričius, Isco (77' Alvaro Morata), Cristiano Ronaldo, Karimas Benzema (76' Marco Asensio).

Rungtynių eiga:

Dvikova prasidėjo kiek nervingai. Jau 4-ąją minutę geltoną kortelę prieš save išvydo Danilo.

6 minutę kilo pirmasis pavojus prie „Real“ vartų. Po greitos atakos Koke pavojingai smūgiavo iš kelių metrų, bet Keyloras Navasas sugebėjo sureaguoti ir nukreipti kamuolį už galinės linijos.

Po akimirkos jau kilo gaisras prie šeimininkų vartų. Po Casemiro smūgio galva visą savo meistriškumą teko demonstruoti Janui Oblakui.

12-ąją minutę „Atletico“ pasiekė savo tikslą ir pelnė greitą įvartį. Po Koke pakelto kampinio Saulis galva įmušė nuostabų įvartį – 1:0.

16-ąją minutę Diego Simeone vyrai žengė antrą žingsnį link stebuklo. Raphaelis Varane'as savoje baudos aikštelėje pargriovė Fernando Torresą ir į „Real“ vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys. Jį realizavo „Atletico“ atakų lyderis Antoine'as Griezmannas – 2:0.

Po antrojo šeimininkų įvarčio rungtynių tempas krito. Abi ekipos nevengė šiurkštaus žaidimo. Dvikovos arbitrui Cuneytui Čakirui vis dažniau teko iš kišenės traukti geltoną kortelę. Įspėti ir emocijų nevaldę abiejų komandų kapitonai Sergio Ramosas ir Gabi.

42-ąją minutę intriga išblėso. Kairiajame krašte Karimas Benzema puikiai suklaidino tris varžovų komandos futbolininkus ir įsiveržė į baudos aikštelę. Po jo perdavimo Toni Kroosas paleido galingą šūvį iš kelių metrų, ir, nors Janas Oblakas sureagavo, pirmasis prie kamuolio suskubo Isco. 1:2, o tai reiškia, jog norint žengti toliau, „Atletico“ reikia dar trijų įvarčių.

Pirmasis kėlinys baigėsi minimalia „Atletico“ persvara.

Antrąją rungtynių pusę vėl aktyviau pradėjo šeimininkai, tačiau jų išpuoliai jau nebuvo tokie aštrūs, kaip rungtynių pradžioje.

Per pirmąjį kėlinio trečdalį pavojingų epizodų nebuvo užfiksuota nė prie vienų vartų.

65-ąją minutę šeimininkai turėjo puikią progą pelnyti trečią įvartį. Po Danilo klaidos šansą turėjo Yannickas Carasco, bet jo smūgį Keyloras Navasas atrėmė. Kamuolys atšoko Kevinui Gameiro, bet prancūzas irgi progą paleido vėjais.

74-ąją minutę po puikaus Marcelo perdavimo neblogą progą turėjo Karimas Benzema, tačiau nuo prancūzo kaktos nusprūdęs kamuolys praskriejo virš vartų.

Suprasdami, jog intrigos jau nebus, abiejų ekipų futbolininkai ramiai baigė susitikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius