Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lyga: „Atletico“ išstūmė vieną iš turnyro favoričių „Barcelona“, o „Bayern“ nepasigailėjo „Manchester United“

UEFA Čempionų lygos turnyre trečiadienį paaiškėjo likusios dvi komandos, kurioms tęs varžybas pusfinalyje. Jomis tapo Madrido „Atletico“ ir nugalėtojo titulą ginantis Vokietijos Miuncheno „Bayern“. Ispanijos pirmenybių lyderė Madrido ekipa savo aikštėje iškovojo pergalę 1:0 ir dviejų mačų mūšyje (pirmosios rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1) nuo savo kelio nustūmė galingąją „Barcelona“ komandą. „Atletico“ Čempionų lygos pusfinalyje žais pirmą kartą nuo 1973-ųjų. Tuo tarpu „Bayern“ be didelio vargo bendru rezultatu 4:2 įveikė Mančesterio atstovus.
Neymaras
Neymaras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prieš atsakomąją dvikovą „Manchester United“ futbolininkai tikino, kad favoritų etiketes reikia išsikovoti aikštėje, o ne žiniasklaidoje, ir aiškino, kad kabinsis į galimybę eliminuoti iš turnyro praėjusio Čempionų lygos sezono nugalėtojus.

Pirma bavarų ir anglų dvikova Mančesteryje prieš savaitę baigėsi kovingomis lygiosiomis 1:1.

Anglams pasisekė įžiebti vilties ugnelę: 57 minutę į bavarų vartus krito įspūdingas įvartis. Galingai iš toli šovęs Patrice‘as Evra išvedė „Manchester United“ į priekį 1:0.

Tačiau jau po minutės rezultatas tapo lygus. Po tikslaus Franko Ribery perdavimo įvartį įmušė Mario Mandžukičius ir atsakomojo mačo bei visos serijos rezultatas tapo lygus.

Po 10 minučių bavarai jau išsiveržė į priekį. Tiksliai sužaidęs Thomasas Mulleris pasirūpino antruoju šeimininkų įvarčiu ir panaikino pratęsimo galimybę, o 76 min. Arjenas Robbenas po individualaus reido įmušė trečiąjį vartį.

Kitoje ne ką įdomesnėje poroje – Ispanijos komandų dvikovoje – viskas buvo nuspręsta per pirmąsias 5-ias antrojo mačo minutes.

5 min. „Atletico“ žaidėjo Adriano smūgiuotas kamuolys atsimušė į virpstą, o netrukus Koke po puikios kombinacijos nuginklavo „Barcelona“ vartininką. Po to abi komandos turėjo ne vieną galimybę pasižymėti, „Atletico“ žaidėjai dar tris kartus drebino varžovų vartų konstrukcijas, bet rezultatas nepasikeitė. Tad „Barcelona“ komanda jau atsisveikino su viltimi pakovoti dėl Čempionų lygos trofėjaus.

Pirmas šių komandų mūšis Katalonijos sostinėje baigėsi lygiosiomis 1:1.

Čempionų lygos pusfinalio burtai bus traukiami penktadienį, 13 val. Lietuvos laiku.

Rungtynių rezultatai

„Bayern“ 3 – 1 „Manchester United“ (pirmas mačas – 1:1, bendras rezultatas 4:2).

57' Patryce Evra [0 – 1]

59' Mario Mandžukič [1 – 1]

68' Thomas Mueller [2 – 1]

76' Arjena Robben [3 – 1]

„Atletico“ 1 – 0 „Barcelona“ (pirmas mačas – 1:1, bendras rezultatas 2:1).

5' Koke [1 – 0]


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius