-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Čempionų lyga: „Barcelona“ išvengė kracho, bet vilčių liko minimaliai

Trečiadienio vėlų vakarą UEFA Čempionų lygos grupių varžybose baigėsi ketvirtasis turas, po kurio vietą turnyro aštuntfinalyje užsitikrino Miuncheno „Bayern“. Tuo tarpu Ispanijos futbolo sunkiasvorė „Barcelona“ namuose nesugebėjo nugalėti Milano „Inter“ ir rimtai rizikuoja antrą sezoną iš eilės likti už atkrintamųjų borto.
Robertas Lewandowskis
Robertas Lewandowskis / „Scanpix“ nuotr.

Keliomis valandomis anksčiau vietas aštuntfinalyje užsitikrino „Brugge“ ir „Napoli“ komandos.

Antradienį tą patį padarė Madrido „Real“ ir „Manchester City“ komandos.

Vietą atkrintamosiose beveik užsitikrino ir „Liverpool“ klubas, kuris A grupės mače svečiuose net 7:1 pranoko Glazgo „Rangers“.

Tris įvarčius nugalėtojams pelnė Mohamedas Salahas, du – Roberto Firmino, po kartą pasižymėjo Harvey Elliotas ir Darwinas Nunezas.

Po šio mačo antroje grupės pozicijoje esantis Liverpulio klubas trečią vietą užimantį Amsterdamo „Ajax“ lenkia jau šešiais taškais.

B grupėje savo pozicijas stiprina „Porto“ komanda, kuri 3:0 svečiuose sutriuškino trenerį neseniai pakeitusį Leverkuzeno „Bayer“.

Kovoje dėl antro kelialapio į aštuntfinalyje portugalai dabar Madrido „Atletico“ lenkia dviem taškais, o „Bayer“ ekipą – trim.

Daugiausiai intrigos kėlė dvikovos C grupėje. Čia favoritė Miuncheno „Bayern“ 4:2 svečiuose pranoko Plzeno „Viktoria“.

Jau po pirmojo kėlinio bavarai pirmavo keturiais įvarčiais. Du kartus pasižymėjo Leonas Goretzka, po kartą – Thomasas Mulleris ir Sadio Mane.

Po pertraukos čekų įmušti įvarčiai – pirmieji, kuriuos bavarai praleido šioje Čempionų lygos kampanijoje.

„Bayern“ su „Napoli“ yra vienintelės komandos, kurios laimėjo visus keturis grupės mačus.

Beje, pergalė Čekijoje žymėjo ir vieną Čempionų lygos rekordą. Tai buvo jau vienuoliktoji „Bayern“ pergalė grupių etapo varžybose iš eilės. Iki šiol šį pasiekimą Miuncheno komanda dalijosi su „Barcelona“ ir Madrido „Real“ komandomis, kurios prestižiškiausiame žemyno turnyre buvo laimėję po 10 kartų paeiliui.

Centrinė turo dvikova vyko Barselonoje, kur vietos „Barcelona“ turėjo laimėti prieš Milano „Inter“. Visgi Xavi auklėtiniai to padaryti nesugebėjo, o lygiąsias 3:3 ištraukė tik per pridėtą laiką.

40-ąją minutę katalonus po gražios kombinacijos į priekį išvedė Ousmane'as Dembele.

Visgi į tai „Inter“ turėjo savo atsaką. 50-ąją minutę Nicolas Barella įmušė pirmą kartą, o 63-iąją Lautaro Martinezas išvedė svečius į priekį.

„Barcelona“ viltys atgijo 82-ąją minutę, kai įmušė Robertas Lewandowskis, tačiau 89-ąją minutę L.Martinezas atliko puikų perdavimą Robinui Gossensui ir trečią kamuolį į „Barcos“ vartus pasiuntęs vokietis ant šeimininkų ekipos, atrodė, kad uždėjo kryžių.

Visgi prasidėjus papildomam laikui R.Lewandowskis galva pelnė savo antrą įvartį ir išlygino rezultatą. Lygiosios paliko mažą viltį katalonams, bet kur kas labiau tinka Milano komandai.

Likus dviem turams abi ekipas skiria trys taškai. Tai reiškia, kad norint patekti į aštuntfinalį, „Barcai“ reikia tikėtis, jog „Inter“ praras taškus mače su absoliučia grupės autsaidere „Viktoria“.

Priminsime, kad į Čempionų lygos atkrintamąsias „Barcelona“ nepateko ir pernai.

Intrigos netrūksta ir D grupėje, kur į lyderio poziciją išsiveržė Londono „Tottenham Hotspur“ komanda, namuose dviejų Son Heung-Mino ir vieno Harry Kane'o įvarčių dėka 3:2 pranokusi Frankfurto „Eintracht“.

Kitame mače devyniese mačą baigę Lisabonos „Sporting“ futbolininkai namuose 0:2 krito prieš „Marseille“.

Likus dviems turams pirmą ir ketvirtą vietas užimančias komandas šioje grupėje skiria vos trys taškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius