Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lyga: „Barcelona“ išvykoje 2:0 įveikė „Manchester City“, PSG tiesiog suspardė „Bayer“

Po ilgokos pertraukos į Europos stadionus sugrįžo Čempionų lyga, kuri iškart padovanojo itin įdomų vakarą futbolo gerbėjams. „Barcelona“ ir „Paris Saint Germain“ klubai, žaidę išvykose, pasiekė įtikinamas pergales ir padėjo tvirtą pagrindą kito atkrintamųjų varžybų etapo link.
„Barcelona“ švenčia  Lionelio Messi įvartį
„Barcelona“ švenčia Lionelio Messi įvartį / „Scanpix“ nuotr.

„Barcelona“ išvykoje į Angliją 2:0 (0:0) įveikė „Premier“ lygos lyderį „Manchester City“, nors mačas ir buvo pažymėtas keliomis grubokomis teisėjo klaidomis.

Pirmąjį pusvalandį aikštėje pagal kamuolio kontrolę dominavo „Barca“ (65:35), tačiau pagal žaidimą katalonams dominuoti nesisekė. Abi komandos žaidė atsargų futbolą, o „Manchester City“ stengėsi rungtyniauti „antruoju numeriu“ ir tykojo progų kontratakoms.

Kelios jų buvo gana pavojingos, tačiau pavojingais išpuoliais stengėsi atsakyti ir „Barcelona“. Svečiai atakas kūrė ilgai, kaip įprasta, daug ir tiksliai perdavinėdami kamuolį ir regzdami mazgus aplink šeimininkų baudos aikštelę. Vienos atakos metu šeimininkų gynėjas aiškiai ranka palietė kamuolį baudos aikštelėje, tačiau teisėjas 11 metrų baudinio „Barcai“ nedavė.

Vis dėlto pavojingiausias progas sukūrė „Manchester City“, o itin aktyvus buvo ispanas Alvaro Negredo. Pastarasis atliko ne vieną pavojingą smūgį tiek kojomis, tiek galva, tačiau įvarčių neįmušė.

Tuo tarpu „Barcos“ atakos dažniausiai baigdavosi ties „Miestiečių“ baudos aikštele. Smūgiuoti, tačiau labai netaikliai, bandė Lionelis Messi, o pavojingiausiai tai darė Xavi. Po saugo smūgio Joe Hartui teko rimtai padirbėti. Vis dėlto per pirmas 45 min. įvarčių nebuvo.

VIDEO: Martino Demichelio pražanga ir raudona kortelė

Antrą ketvirtį Mančesterio ekipa pradėjo aktyviau, tačiau „Barca“ netrukus susigrąžino kamuolio kontrolę. 54 min. po „Miestiečių“ klaidos aikštės viduryje buvo prarastas kamuolys, o „Barcelona“ surengė staigią ataką. L.Messi aplenkė visą gynybą ir paskutinę akimirką Martinas Demichelis čiuoždamas pargriovė savo tautietį. Gynėjas gavo raudoną kortelę, o L.Messi įmušė 11 metrų baudinį.

Vis dėlto šis epizodas gana dviprasmiškas. M.Demichelis raudonos kortelės tikrai nusipelnė, tačiau pakartojimų metu atrodė, kad gynėjas L.Messį nuversti spėjo dar prieš baudos aikštelę, tad 11 metrų baudinys nėra visiškai aiškus.

Įgavę kiekybinę persvarą katalonai bandė žaisti aktyviau, kūrė atakas, o geriausią progą turėjo Xavi. Komandos kapitonas nepataikė į vartus maždaug nuo 11 metrų žymos iš labai patogios padėties.

Ironiška, tačiau „Manchester City“, nors ir turėjo žaidėju mažiau, tačiau būtent tada surengė kelias itin pavojingas atakas, tačiau jos nebuvo sėkmingos. Davidas Silva pasižymėjo labai pavojingu spyriu iš baudos aikštelės, tačiau Victoras Valdesas buvo vietoje.

Mačo pabaigoje teisėjai gana grubiai suklydo antrą kartą. Po Xavi perdavimo baudos aikštelėje Cescas Fabregasas atsidūrė vienas prieš vartininką, numetė kamuolį Gerrardui Pique, kuris įmušė į tuščius vartus. Vis dėlto dar ankstesnėje fazėje buvo užfiksuota nuošalė C.Fabregasui, kuri per pakartojimą atrodė labai abejotina.

„Manchester City“ bandė spausti savo varžovus, tačiau gavo antrą dūrį. Neymaras atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę įkirtusiam Dani Alvesui, kuris spyrė kamuolį tiesiai tarp vartininko kojų ir padvigubino persvarą.

VIDEO: Dani Alveso įvartis

Antrose vakaro rungtynėse intrigos buvo kelis kartus mažiau. „Paris Saint Germain“ ekipos kelialapio į ketvirtfinalį nebeatims niekas, mat prancūzai išvykoje net 4:0 (3:0) sutriuškino Lėverkuzeno „Bayer“.

Pirmajame kėlinyje jau 2-ąją minutę Blaise'as Matuidi išvedė PSG į priekį, o vėliau eilė atėjo Zlatano Ibrahimovičiaus šou.

Švedas 39 min. įmušė 11 metrų baudinį, o jau po trijų minučių gražiu įvarčiu rezultatą pavertė triuškinamu.

Antrajame kėliyje PSG atsipalaidavo, o „Bayer“ gretos sumažėjo – 59 min. Emiras Spahičius po antros geltonos kortelės buvo priverstas palikti aikštę.

Mačo pabaigoje paskutinę vinį vokiečiams į karstą įkalė PSG naujokas Yohanas Cabaye, pasižymėjęs 88 min.

VIDEO: Nuostabus Zlatano Ibrahimovičiaus įvartis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius