Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lyga: „Borussia“ nugalėjo „Arsenal“, „Chelsea“ – „Schalke“, o „Barcelona“ neįveikė „Milan“

UEFA Čempionų lygos trečiajame rate trečiadienį sužaistos aštuonerios rungtynės, po kurių įpusėjo 2013–2014 metų grupės varžybų kovos. Puikiai antradienį sekėsi svečiuose žaidusioms komandoms, kurios iškovojo net penkias pergales, o namie pavyko laimėti vienintelei „Celtic“ vienuolikei.
Henrikhas Mkhitaryanas
Henrikhas Mkhitaryanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sporto grupę „Facebook“ tinkle jau mėgsta daugiau nei 9 tūkst. žmonių. Prisijunk ir tu – spausk LIKE.

E grupė: Fernando Torreso dublis ir „Chelsea“ sugrįžimas

Gelzenkircheno „Schalke“ – Londono „Chelsea“ (0:1) 0:3
[0:1] Fernando Torresas 5 min.
[0:2] Fernando Torresas 69 min.
[0:3] Edenas Hazardas 87 min.

Bukarešto „Steaua“ – „Basel“ (0:0) 1:1

[0:1] Marcelo Diazas 48 min.
[1:1] Leandro Tatu 88 min.

Po pralaimėjimo pirmajame ture namuose „Chelsea“ ekipa iškovojo jau antrą pergalę iš eilės ir kiek nusodino iki tol abi rungtynes laimėjusią „Schalke“. Apie save Europai priminė Londono klubo puolėjas F.Toressas, įmušęs du įvarčius. Vokiečių triuškinimą baigė E.Hazardas.

Kitose rungtynėse „Steaua“ ir „Basel“ išsiskyrė taikiai, po to kai L.Tatu 88-ąją minutę pelnė įvartį ir išplėšė rumunams lygiąsias. Tai buvo pirmasis „Steaua“ taškas. Grupėje pirmauja po 6 taškus turinčios „Chelsea“ ir „Schalke“ vienuolikės, o „Basel“ turi keturis ir yra trečia. 

F grupė: „mirtininkų“ grupės viršūnėje – trivaldystė

Marselio „Olympique“ – „Napoli“ (0:1) 1:2
[0:1] Jose Callejonas 42 min.
[0:2] Christianas Zapata 67 min.
[1:2] Andre Ayew 86 min.

Londono „Arsenal“ – Dortmundo „Borussia“ (1:1) 1:2
[0:1] Henrikhas Mkhitaryanas 16 min.
[1:1] Olivier Giroud 41 min.
[1:2] Robertas Lewandowskis 82 min.

„Mirtininkų“ grupėje vienos įdomiausių rungtynių vyko Londone, kur „Premier“ lygos lyderis „Arsenal“ priėmė Vokietijos vicečempionę „Borussia“. Pirmajame kėlinyje Dortmundo ekipa puikiai tvarkėsi su anglų saugų linija ir neleido „Arsenal“ kurti atakų. H.Mkhitaryano smūgis buvo išvedęs vokiečius į priekį, tačiau kėlinio pabaigoje O.Giroud pelnė išlyginamąjį įvartį. Po pertraukos R.Lewandowskis atnešė pergalę vokiečiams.

Kitose rungtynėse „Napoli“ klubas sugebėjo palaužti be taškų likusį „Marseille“ klubą ir įsiterpti į lentelės lyderių rikiuotę. J.Callejono ir C.Zapatos įvarčiai leido italams iškovoti antrąją pergalę ir dabar „Arsenal“, „Borussia“ ir „Napoli“ turi po šešis taškus. Marselio ekipai laikas daryti išvadas, jei ji nori pakovoti bent dėl vietos Europos lygoje, o ypač reikia gerinti gynybą, nes per tris mačus prancūzai praleido jau septynis įvarčius.

G grupė: „Atletico“ jau beveik kitame etape

Vienos „Austria“ – Madrido „Atletico“ (0:2) 0:3
[0:1] Raulis Garcia 8 min.
[0:2] Diego Costa 20 min.
[0:3] Diego Costa 53 min.

„Porto“ – Sankt Peterburgo „Zenit“ (0:0) 0:1
A.Herrera („Porto“) 6 min. gavo raudoną kortelę
[0:1] Aleksandras Keržakovas 86 min.

Madrido ekipa išvykoje nuskynė jau trečiąją pergalę šį sezoną ir viena koja žengė į kitą varžybų etapą. „Atletico“ futbolininkai tik vieną įvartį iki tol vykusiose rungtynėse praleidusią Vienos ekipą bombarduoti pradėjo nuo pat mačo pražios ir vėliau galėjo kiek pataupyti jėgas. 9 taškus po trijų mačų turintys Ispanijos sostinės futbolininkai yra aiškūs ir vienvaldžiai grupės lyderiai.

Kitose rungtynėse „Porto“ ekipa jau po 8 min. liko žaisti dešimt prieš vienuolika, tačiau Rusijos klubas tuo pasinaudojo tik pačioje mačo pabaigoje. Įdomu, kad vienu žaidėju mažiau turėję portugalai į rusų vartus atliko net 22 smūgius, o „Zenit“ – 15. Į vartų plotą abi ekipos pataikė po penkis sykius. Po pergalės rusai su 4 taškais aplenkė „Porto“, kuri turi 3, o Vienos ekipa liko grupės dugne su vienu tašku.

H grupė: „Barca“ kluptelėjo, tačiau lyderės vietos neužleido

„Milan“ – „Barcelona“ (1:1) 1:1
[1:0] Robinho 9 min.
[1:1] Lionelis Messi 24 min.

Glazgo „Celtic“ – Amsterdamo „Ajax“ (1:0) 2:1

[1:0] Jamesas Forrestas 45 min. 11 m baudiniu
[2:0] Beramas Kayalas 54 min.
Niras Bitonas („Celtic“) 88 min. gavo raudoną kortelę
[2:1] Lasse Schöne 90+4 min.

Milano futbolininkai rungtynes su grupės lydere „Barca“ pradėjo galingai ir po Kaka bei Robinho išpuolio išsiveržė į priekį jau po 9 minučių, tačiau aukšto tempo neišlaikė. Katalonai įvartį brandino ilgokai, o jį galiausiai pelnė L.Messi. „Milan“ pasisekė, kad daugiau įvarčių negavo dar pirmame kėlinyje, nes ne kartą „Barca“ žaidėjai ypač pavojingai smūgiavo į vartus. Po pertraukos katalonai spaudė varžovus, sukūrė ir pavojingų progų, tačiau buvo aiškiai matyti, kad rezultatas juos tenkina. Reikia nepamiršti, kad jau šeštadienį – „El Clasico“, tad jėgas teko taupyti. „Milan“ didžiąją rungtynių dalį gynėsi, bet turėjo progą laimėti. Po greitos atakos į baudos aikštelę įbėgęs Robinho gavo puikų perdavimą iš krašto, tačiau, užuot vienu lietimu nukreipęs kamuolį į vartus, jį kažkodėl praleido tarp kojų.

Kitose rungtynėse pirmuosius įvarčius pelnė, pirmą pergalę iškovojo ir pirmuosius taškus turnyre uždirbo „Celtic“ futbolininkai, kurie iškart pakilo į trečiąją poziciją ir aplenkė su vienu tašku likusį „Ajax“. Įdomu, kad škotai jau antrame mače iš eilės užsidirbo raudoną kortelę. Amsterdamo klubas turėtų susirūpinti savo gynyba – per tris mačus praleisti net 7 įvarčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius