-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lyga: C.Ronaldo liaupsinantis G.Buffonas tikisi užmiršti Kardifo košmarą

Antradienio vakarą Europos futbolo mėgėjai sulauks deserto. Turine ir Sevilijoje bus žaidžiamos UEFA Čempionų lygos pirmosios ketvirtfinalio akistatos. Intrigos žada būti ypač daug.
Cristiano Ronaldo ir Gianluigi Buffonas
Cristiano Ronaldo ir Gianluigi Buffonas / „Scanpix“ nuotr.

„Juventus“ – „Real“

Praėjusį sezoną Čempionų lygos finale „Juventus“ pralaimėjo Madrido „Real“ ekipai, o dabar gavo puikią progą atsirevanšuoti.

Ketvirtfinalio seriją sudarys du mačai, tad „Senoji Sinjora“ turi savų argumentų tikėtis, jog tarp keturių pajėgiausių žemynų ekipų prasmuks būtent jie.

„Juventus“ saugas Juanas Cuadrado tikina, kad mačas ketvirtadienį jo ekipai bus tarsi dar vienas finalas.

„Jie yra puiki ekipa, tačiau mes privalome rūpintis savo žaidimu. Visi puikiai supranta, kad šis mačas bus tarsi finalas“, – kalbėjo kolumbietis.

Turino klubas „Real“ klubui pralaimėjo abu tarpusavio Čempionų lygos finalus, tačiau kai šios komandos susitikdavo kituose atkrintamųjų etapuose, sėkmė visus tris sykius šypsojosi italams.

„Noriu tikėti, kad šiemet viskas bus kitaip nei Kardife, – prieš mačą vilties bandė įpūsti ir „Juventus“ kapitonas Gianluigi Buffonas. – Paprastai laimime mačus, kurie trunka 180 minučių, bet pralaimime tuos, kurie žaidžiami 90. Būtų gerai, kad ir finalai truktų 180.“

Šį sezoną „Juventus“ vis dar medžioja visus tris titulus. Šeštadienį 3:1 Italijos čempionato rungtynėse Turino ekipa nugalėjo principinį savo priešininką „Milan“ bei turnyro lentelėje keturiais taškais lenkia „Napoli“. „Juventus“ taip pat yra patekęs į Italijos taurės finalą.

Savaitgalio rungtynėse J.Cuadrado pasirodė aikštėje po keitimo ir pelnė antrą „Juventus“ įvartį. Tai buvo pirmasis kolumbiečio pasirodymas aikštėje po trijų mėnesių pertraukos, kuriuos jis turėjo praleisti dėl kirkšnies traumos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Gianluigi Buffonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Gianluigi Buffonas

„Jis puikiai sugrįžo į rikiuotę ir apstulbino mane, nes anksčiau po įėjęs po keitimo jis nebūdavo toks geras“, – po mačo prisipažino „Juventus“ strategas Massimiliano Allegri.

Šiame mače Italijos čempionams teks verstis be gynėjo Mehdi Benatia ir saugo Miralemo Pjaničiaus. Abu jie buvo įspėti per aštuntfinalio rungtynes su Londono „Tottenham Hotspur“.

Nuostolių turės ir Madrido ekipa. Į Turiną jie atskrido be šlaunies traumą patyrusio gynėjo Nacho.

Savaitgalį Ispanijos čempionato rungtynėse Garethas Bale'as įmušė du kartus, tačiau dar nežinia, ar gaus savo šansą ir antradienį. Priminsime, kad aštuntfinalyje su PSG komandos draugų žaidimą valas buvo priverstas stebėti nuo suolo.

„Scanpix“/AP nuotr./Cristiano Ronaldo pelnė du įvarčius.
„Scanpix“/AP nuotr./Cristiano Ronaldo pelnė du įvarčius.

Tačiau „Juventus“ puikiai žino, kas yra pats pavojingiausias.

Cristiano Ronaldo per penkerias pastarąsias rungtynes įmušė net septynis kartus ir toliau spindi amžina jaunyste.

„Be galo žaviuosi Cristiano Ronaldo, – atviravo G.Bufffonas. – Laikas bėga, o jis vis geresnis ir geresnis. Jis genialiai pakeitė poziciją, dabar išnaudoja kur kas mažiau energijos, bet yra mirtinai pavojingas. Niekada nemačiau futbolininko, kuris turėtų tokį gerą žudiko instinktą kaip Ronaldo. Turėjau garbės žaisti prieš brazilą Ronaldo, prieš Zlataną (Ibrahimovičių), bet Cristiano nustelbia visus.“

„Sevilla“ – „Bayern“

Tuo tarpu Sevilijoje, „tamsusis aštuntfinalio arkliukas“ „Sevilla“ mes iššūkį pastaruoju metu kaip reikiant įsibėgėjusiam Miuncheno „Bayern“ buldozeriui.

Tačiau pastarosiomis savaitėmis turi ką parodyti ir Andalūzijos klubas. Aštuntfinalyje jie išmetė iš turnyro „Manchester United“ su arogantiškuoju Jose Mourinho, o savaitgalį Ispanijos čempionate vos nepatiesė „Barcelona“ ekipos.

„Džiaugiuosi, kad prieš tokius galingus priešininkus žaidžiame vos ne kas trečią dieną. Tai šiai talentingai komandai prideda pasitikėjimo savimi ir tikiu, jog tampame vis geresni ir geresni“, – prieš mačą kalbėjo „Sevilla“ treniruojantis italas Vincenzo Montella.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vincenzo Montella
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vincenzo Montella

Savaitgalį andalūzai namuose iki 88-osios minutės pirmavo prieš Barselonos futbolininkus 2:0, tačiau aikštėje po keitimo pasirodęs Lionelis Messi sutvarkė visus reikalus ir „Barca“ išsivežė tašką.

„Tai bus tikrai kitokios rungtynės, tačiau „Bayern“ ir „Barcelona“ turi panašią filosofiją. Privalome žaisti intensyviai ir efektyviai. Privalome naudotis savo ginklais ir tuomet matysime, ar esame pajėgūs žengti toliau“, – kalbėjo „Sevilla“ saugas Pablo Sarabia.

Miuncheno klubas Čempionų lygos ketvirtfinalyje žais devintą kartą iš pastarųjų dešimties, o savaitgalį net 6:0 sutriuškino principinį savo oponentą Dortmundo „Borussia“.

Nors specialistai gana aiškiu poros favoritu laiko Bavarijos klubą, patys „Bayern“ futbolininkai apie būsimą priešininką kalba atsargiai.

„Jau savaitgalį puikiai pamatėme, kokia pavojinga gali būti „Sevilla“, ypač savoje aikštėje. Pastaraisiais metais ši ekipa yra tarsi meteoritas. Manau, jog tai yra vienas pavojingiausių varžovų ir tikrai nesidžiaugiame jį gavę į poras“, – kalbėjo „Bayern“ gynėjas Javi Martinezas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Robertas Lewandowskis

„Sevilla“ per pastaruosius ketverius metus tris sykius laimėjo Europos lygos turnyrą, tačiau tarp šešiolikos stipriausių žemyno komandų prasibrovė pirmą kartą per šešis dešimtmečius.

Pernai aštuntfinalyje juos iš kovos eliminavo „Leicester City“.

Abiejų komandų treneriams antradienį teks verstis be svarbių figūrų aikštės viduryje.

V.Montellai teks ieškoti variantų, kuo pakeisti suspenduotą Everį Banegą, o Juppas Heynckesas negalės naudotis raumenį susimušusio Arturo Vidalio paslaugomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius